fbpx

Ochtendroutine van een moeder met een ochtendhumeur #boostyourpositivity

De ochtendstond heeft goud in de mond zegt een spreekwoord. In mijn persoonlijk geval geldt dat eerder voor avondstond. Ik ben eerder een diesel en moet eerst wat warmdraaien alvorens ik onder de mensen kan komen. Nee, dat is wat overdreven, zolang die mensen me met rust laten en al zeker geen flauwe zever beginnen te verkopen, is het redelijk veilig om in mijn buurt te zijn.

Zoals je dinsdag kon lezen, doen we weer mee aan het #boostyourpositivity project van Danone. De eerste editie viel voor deze newbie bloggers super mee, zodat het een vanzelfsprekendheid was dat we ook nu weer gingen meedoen.

Deze week gaat het over de ochtend en het ontbijt. Eveline deelde dinsdag al haar ochtendroutine en vandaag voeg ik mijn ervaringen daar graag aan toe.

Niet dat ik daar zoveel over te schrijven heb. Ik zou jullie omver kunnen blazen met mijn perfect voorbereidde en georganiseerde ochtenden met homemade granola, maar ik vrees dat je dan op zoek moet naar een andere blog. Niets van dat al. Behalve die homemade granola, dat wil ik echt eens proberen, want dat lijkt me ongelofelijk lekker.

IMG_4002Hier lopen de ochtenden meestal wel gesmeerd. Al was dat ook een werk van lange adem. Zoals je in de intro kon lezen, ben ik van de soort met ochtendhumeur. Gooi daar nog wat moeilijkdoende kinderen bij en dan weet je wel dat dat vuurwerk kan geven.

We hebben hier twee soorten ochtendroutines. De ochtendroutine op een dag dat ik ga werken en de ochtendroutine wanneer ik thuis ben.

De ochtendroutine wanneer ik ga werken:

05:45 – wekker loopt de eerste keer af – An stapt haar bed uit. Dat is het plan.

05:55 – wekker loopt de tweede keer af – An rolt haar bed uit. Dat noemen we een goede dag.

06:05 – wekker loopt de derde keer af – An krijgt een aanmanende por van manlief om haar bed uit te rollen en maakt voornemens om die avond op tijd in bed te kruipen. An gaat naar de badkamer.

06:20 – An is klaar met badkamerwerkzaamheden en heeft zich aangekleed ondertussen is de man haar komen vergezellen. An gaat naar beneden. De koters komen in pyjama achterna. Wekken is niet nodig, die liggen steeds wakker in bed te wachten tot ze hun moeder op de trap horen.

An dekt de tafel. Rechtstreeks uit de afwasmachine die gedurende de nacht heeft gedraaid OF An vloekt eens goed en merkt dat ze de afwasmachine vergat op te zetten terwijl die stampensvol zat. An maakt een espresso van de straffe soort en maakt haar lunchpakket. Ze vult de drinkbussen van de kinderen en legt een koek en een fruitje voor hen klaar op hun plaatsje op het aanrecht.

06:30 – De man vervoegt iedereen aan de ontbijttafel en smeert de boterhammen voor het lunchpakket van de kinderen. De brooddozen komen bij op het aanrecht op de kinderen hun persoonlijk stapeltje.IMG_4004

06:45 – An zoekt sleutels, werktas en ander gerief bij elkaar en gaat haar tanden poetsen.

06:55 – An vertrekt richting Brussel en hoopt op een schappelijk uur ginder te zijn. De kinderen kleden zich ondertussen beneden om met de kleren die de man mee naar beneden bracht en maken hun boekentas. De man maakt zich ondertussen verder klaar en knoopt zijn das.

07:10 – De man vertrekt met de kinderen naar de buitenschoolse kinderopvang en rijdt door naar zijn werk.

 

De ochtendroutine wanneer ik thuis ben:

06:30 – De man staat op en An hoort noooooooooiiiiiiiit zijn wekker.

07:10 – De man wekt An. An rolt uit bed en vervoegt de kinderen in pyjama aan de ontbijttafel.

07:15 – De man vertrekt naar het werk. An en de kinderen eten verder. Kinderen die klaar zijn spelen wat in hun pyjama in de living. An maakt de bokes voor de kinderen en vult drinkbussen en koekendozen. An ruimt op, maakt de afwasmachine leeg en vult deze terug OF zet de overvolle afwasmachine op.

07:50 – An neemt de kinderen mee naar boven en ze maken zich samen klaar in de badkamer. Kinderen die klaar zijn worden naar beneden gestuurd met de opsomming van wat ze nog moeten doen: schoenen aan, wc-bezoek en boekentassen vullen.

08:15 – An is toonbaar en komt ook naar beneden. Ze checkt of de kinderen hun taken hebben uitgevoerd, wat tegenwoordig aardig lukt. De overgebleven tijd wordt door de kinderen ingevuld met spelen of tv-kijken. An zou dan ondertussen kunnen opruimen maar meestal checkt ze gewoon haar social media. *Kuch kuch*

08:25 – An verwittigt de kinderen dat ze binnen 5 minuten gaan vertrekken.

08:30 – Jassen, fietshelm en fluohesje aandoen en vertrekken richting school.IMG_4007

08: 50 – Aankomst op school. Altijd op tijd!

Zo loopt dat hier bij ons. Af en toe onderbroken door fikfakkende kinderen, gaat dat hier meestal wel vlotjes. Er was een tijd dat de kinderen er een spel van maakten om zo traag verder te doen dat we ons toch nog verschrikkelijk moesten haasten met een tierende moeder tot gevolg.

Ik heb dan een tijd de time timer gezet van de moment dat we naar de badkamer gingen. (I know – daar ben ik weer met mijn time timer 😉 )Ik zette er dan de hoeveelheid tijd op die er nog restte alvorens we naar school moesten vertrekken. Bij getreuzel zagen ze dat er geen speeltijd meer overbleef. Langzaamaan aan is dat er dan wat uitgegroeid en ondertussen lukt dat hier dus vlot zonder time timer.

 

Enneuh, hier zijn het ’s ochtends altijd bokes met nutella of speculaaspasta of cornflakes. Principes zijn er voor latere tijdstippen op de dag, wanneer deze moeder wat warmgedraaid is. 😉


Dit lees je misschien ook graag:

Driftbuien counteren met de time timer app

Ochtendhumeur en ochtendritueel… match made in hell?

 

Wat anderen schrijven over ontbijten en ochtendroutines vind je hier:

boostyourpositivity.be

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

5 Reacties

 1. Sarah
  3 oktober 2015

  Ik ben ook zo’n diesel. Ik hou echt niet van de ochtend.
  De time timer ken ik, maar ik gebruik dat niet veel. Ik ga dat eens wat meer beginnen doen.

  Beantwoorden
 2. Tam Tam
  3 oktober 2015

  Amai, die wekker loopt vroeg af! Dan zou ik toch ook wel wat ochtendhumeur hebben 🙂

  Beantwoorden
 3. Sandy Cloots
  3 oktober 2015

  Om halfnegen naar school vertrekken, zalig! Dan moeten die van ons al in de klas zitten.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   3 oktober 2015

   Ikzelf ook als ik moet werken ?

   Beantwoorden
 4. liezewiezewoes
  5 oktober 2015

  zo principes zijn voor mensen die vreselijk veel tijd hebben en er nie mee inzitten om dan ook nog es elke dag te klagen en te zagen tegen de kinders 🙂 Hier ook bokes met choco, zo eten ze tenminste zonder zagen. En ze leven nog steeds! Hoera!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.