fbpx

driftbuien counteren met de time timer app

Ik heb hier 2 kampioenen in tijd rekken rondlopen. Eten duurt een eeuwigheid en ook het avondritueel wordt eindeloos uitgerekt totdat deze moeder haar geduld op is.  Herkenbaar?  Wel ik moet zeggen dat het hier dankzij de Time Timer wat beter is.

Niet dat ik dat spul elke keer bovenhaal, maar als ik voel dat ik mijn geduld dreig te verliezen, is het dé moment om de smartphone of tablet boven te halen en mijn toevlucht te zoeken in een appeke.

Ik ken de Time Timer vooral beroepshalve.  In onze school is die klok in elke klas onmisbaar geworden.  De leerlingen hebben zo perfect zicht op hoe lang ze zich moeten inspannen.  Of hoe lang hun groepswerk mag duren.time timer

Het voordeel van de Time Timer ten opzichte van een gewone timer die standaard op de meeste smartphones staat is het visuele aspect.  Een kleuter kan zich niets voorstellen bij 10 minuten.  Het is te abstract.

Hoe werkt het?

De Time Timer werkt met een rood vlak dat steeds kleiner wordt, totdat het helemaal verdwenen is en de tijd ‘op’ is.  Dit werkt voor jonge, maar ook oudere kinderen veel beter.  Het bevordert het tijdsbesef.

Omdat zo’n Time Timer klok nogal duur in aankoop is voor thuisgebruik, ging ik op zoek in de appstore.  En zowaar ik vond er wat ik zocht.  De Time Timer digitaal.  Handig want mijn smartphone heb ik toch overal bij.  En voor € 0,99 kunt ge niet sukkelen!Je stelt met je vinger de tijd in, door van de 0 naar het aantal te minuten te slepen.  Het rode vlak verschijnt.  Je duwt op start en klaar is kees.

Onlangs zijn er nog wat extra opties aan toegevoegd.  Zo kan je nu ook de klok gebruiken voor tijdsduren die groter zijn dan 1 uur en timers opslaan.

Bij ons gaat het avondritueel er nu zo aan toe:

De koters krijgen een half uur om zich klaar te maken.  Ik stel 30 minuten in op de Time Timer.  In dit half uur is het de bedoeling dat ze naar toilet gaan, kleding uitdoen en op de juiste plaats leggen, pyjama aandoen en tanden poetsen.  Zijn ze eerder klaar dan mogen ze nog naar beneden gaan spelen tot dat de tijd effectief om is. Kiezen ze ervoor om zo te treuzelen en plezier te maken boven zodat de tijd om is, dan gaan ze in hun bed.

Zijn ze niet klaar wanneer de tijd om is, dan gaan ze in hun bed in de toestand waarin ze zich bevinden.  Gelukkig heb ik dat nog niet moeten doen.  Het gedacht dat ze zonder tanden poetsen moeten gaan slapen, kunnen ze niet verdragen.  Heb ik even geluk, seg.time timer app

Ik gebruik het ding uiteindelijk in veel situaties.

 • 10 minuten samen op de trampoline springen
 • voor tv-kijken
 • hoe lang het nog duurt voor we ergens naartoe vertrekken

Zéér handig voor de koter met nood aan structuur. Zo blijft alles duidelijk en is er geen ruimte meer voor discussie. Menig driftbui wordt tegenwoordig zo gecounterd. Yippiee!

Ik vermoed dat ik dit volgend schooljaar ook zal inschakelen bij het huiswerk maken.  Al denk ik daar vandaag liever nog niet aan 😉

 

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

17 Reacties

 1. Saskia_Sazul
  30 mei 2015

  Kei-handig dit!!! Ik ga meteen op zoek in de app-store! Want onze oudste kan soms ook een tijdindicatie gebruiken. Vooral bij het ontbijt ’s morgens.

  Beantwoorden
 2. luckymieke.blogspot.be
  30 mei 2015

  Super tip! Kunnen we hier ook wel gebruiken…

  Beantwoorden
 3. Myriam
  30 mei 2015

  Wat een fantastische uitvinding is dat zeg!!!

  Beantwoorden
 4. liesbeth
  30 mei 2015

  Hier ook 2 van die rek-specialisten in huis! Soms zo vermoeiend 😉 Ik heb ook lang gezocht naar een visuele timer en kocht me de keukenwekker van het merk cabanaz, een echte aanrader. Maar die app ga k ook installeren, super idee! Chic dat je je kwetsbaar kan opstellen op het www, en dat wij daar een leuke tip van mogen leren, merci!

  Beantwoorden
  1. An
   30 mei 2015

   Perfectie is zo 2014 ?

   Beantwoorden
 5. Ellen Naait
  30 mei 2015

  Ha, dat gaat daar ook zo ’s avonds :)). Merci voor de tip! Ga ik ook eens proberen.

  Beantwoorden
 6. Liesje knutselt
  30 mei 2015

  Meteen een groepsaankoop plannen anders! Super idee met tijd rekende tv verslaafde kleuters hier

  Beantwoorden
 7. Patricia
  30 mei 2015

  Goeie tip! Ik ga direct op zoek want die twee van mij kunnen dat ook wel gebruiken…

  Beantwoorden
 8. Katrien
  30 mei 2015

  Super! Wij gebruiken er nog een ouderwetse timer voor, die hier intussen genoegzaam “de piep” wordt genoemd.

  Beantwoorden
 9. Dietemiet
  31 mei 2015

  Beter dan de zandloper die ik nu soms gebruik! Bedankt voor de tip!

  Beantwoorden
 10. Kris
  31 mei 2015

  Oef wij zijn niet de enigen met zulke treuzelaars! En er bestaat zelfs een oplossing voor! 🙂

  Beantwoorden
 11. les quatre mères
  3 juni 2015

  Ik heb ‘m in de vorm van een ‘ouderwetse’ keukenwekker, maar dat werkt ook prima. Het helpt voor de kinderen echt om te zien hoe lang het nog duurt. Af en toe komen ze eens kijken en zien het witte vlakje steeds kleiner worden tot de verlossende tringggggg….

  Beantwoorden
 12. piepow
  5 juni 2015

  Interessant! Kunnen we hier ook wel soms gebruiken 🙂

  Beantwoorden
 13. Daddycool
  8 augustus 2015

  Ik ga het ook proberen, dringend nodig met die peuterpuberteit 🙂

  Beantwoorden
 14. […] dit lijstje af te werken krijgen ze 10 minuten die ik op de time timer zet. Als ik daar geen tijd op zet en mijn koters komen onderweg een speelgoedje tegen dan vergeten […]

  Beantwoorden
 15. […] heb dan een tijd de time timer gezet van de moment dat we naar de badkamer gingen. (I know – daar ben ik weer met mijn time […]

  Beantwoorden
 16. Cathy
  9 juni 2016

  Super interessant, dank u om dit te delen! Ik klikte net door van “zoon met een label” en ga nu meteen op zoek naar de app.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: