driftbuien counteren met de time timer app

Ik heb hier 2 kampioenen in tijd rekken rondlopen. Eten duurt een eeuwigheid en ook het avondritueel wordt eindeloos uitgerekt totdat deze moeder haar geduld op is.  Herkenbaar?  Wel ik moet zeggen dat het hier dankzij de Time Timer wat beter is.

Niet dat ik dat spul elke keer bovenhaal, maar als ik voel dat ik mijn geduld dreig te verliezen, is het dé moment om de smartphone of tablet boven te halen en mijn toevlucht te zoeken in een appeke.

Ik ken de Time Timer vooral beroepshalve.  In onze school is die klok in elke klas onmisbaar geworden.  De leerlingen hebben zo perfect zicht op hoe lang ze zich moeten inspannen.  Of hoe lang hun groepswerk mag duren.time timer

Het voordeel van de Time Timer ten opzichte van een gewone timer die standaard op de meeste smartphones staat is het visuele aspect.  Een kleuter kan zich niets voorstellen bij 10 minuten.  Het is te abstract.

Hoe werkt het?

De Time Timer werkt met een rood vlak dat steeds kleiner wordt, totdat het helemaal verdwenen is en de tijd ‘op’ is.  Dit werkt voor jonge, maar ook oudere kinderen veel beter.  Het bevordert het tijdsbesef.

Omdat zo’n Time Timer klok nogal duur in aankoop is voor thuisgebruik, ging ik op zoek in de appstore.  En zowaar ik vond er wat ik zocht.  De Time Timer digitaal.  Handig want mijn smartphone heb ik toch overal bij.  En voor € 0,99 kunt ge niet sukkelen!Je stelt met je vinger de tijd in, door van de 0 naar het aantal te minuten te slepen.  Het rode vlak verschijnt.  Je duwt op start en klaar is kees.

Onlangs zijn er nog wat extra opties aan toegevoegd.  Zo kan je nu ook de klok gebruiken voor tijdsduren die groter zijn dan 1 uur en timers opslaan.

Bij ons gaat het avondritueel er nu zo aan toe:

De koters krijgen een half uur om zich klaar te maken.  Ik stel 30 minuten in op de Time Timer.  In dit half uur is het de bedoeling dat ze naar toilet gaan, kleding uitdoen en op de juiste plaats leggen, pyjama aandoen en tanden poetsen.  Zijn ze eerder klaar dan mogen ze nog naar beneden gaan spelen tot dat de tijd effectief om is. Kiezen ze ervoor om zo te treuzelen en plezier te maken boven zodat de tijd om is, dan gaan ze in hun bed.

Zijn ze niet klaar wanneer de tijd om is, dan gaan ze in hun bed in de toestand waarin ze zich bevinden.  Gelukkig heb ik dat nog niet moeten doen.  Het gedacht dat ze zonder tanden poetsen moeten gaan slapen, kunnen ze niet verdragen.  Heb ik even geluk, seg.time timer app

Ik gebruik het ding uiteindelijk in veel situaties.

  • 10 minuten samen op de trampoline springen
  • voor tv-kijken
  • hoe lang het nog duurt voor we ergens naartoe vertrekken

Zéér handig voor de koter met nood aan structuur. Zo blijft alles duidelijk en is er geen ruimte meer voor discussie. Menig driftbui wordt tegenwoordig zo gecounterd. Yippiee!

Ik vermoed dat ik dit volgend schooljaar ook zal inschakelen bij het huiswerk maken.  Al denk ik daar vandaag liever nog niet aan 😉

 

 

 

17 thoughts on “driftbuien counteren met de time timer app

  1. Hier ook 2 van die rek-specialisten in huis! Soms zo vermoeiend 😉 Ik heb ook lang gezocht naar een visuele timer en kocht me de keukenwekker van het merk cabanaz, een echte aanrader. Maar die app ga k ook installeren, super idee! Chic dat je je kwetsbaar kan opstellen op het www, en dat wij daar een leuke tip van mogen leren, merci!

  2. Ik heb ‘m in de vorm van een ‘ouderwetse’ keukenwekker, maar dat werkt ook prima. Het helpt voor de kinderen echt om te zien hoe lang het nog duurt. Af en toe komen ze eens kijken en zien het witte vlakje steeds kleiner worden tot de verlossende tringggggg….

  3. Super interessant, dank u om dit te delen! Ik klikte net door van “zoon met een label” en ga nu meteen op zoek naar de app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *