fbpx

Er werd er eentje 6 – homemade hamburgers

Het feestje is ondertussen al eventjes achter de rug.  Tijd om de foto’s van het feestje te bekijken en even stil te staan bij de dag die me overkomen is.  De tranen, die ik probeerde weg te slikken, toen Bomma het verjaardagskaartje afgaf met de ontbrekende naam.  Het ene bord en het ene glas dat achter moest blijven in de kast terwijl het zo graag op tafel had gestaan…

Toch werd er ook gelachen, werden er cadeautjes uitgepakt en kaarsjes uitgeblazen. Zes kaarsjes!!! Ik kan het nog steeds amper geloven.

Vooraf werden ook de koters aan het werk gezet. Ze mochten de schoolbordvlagjes van de Hema versieren met krijt.

hema vlagjes vlaggenlijn schoolbord

Dat ding heeft zijn werk gedaan, want ondertussen kon ik binnen verder doen aan sneltreinvaarttempo.

Onze vaste traiteur liet weten dat hij volzet was. De communies waren de boosdoener. Dus viel ik terug op mijn succesformule: Homemade Hamburgers.  

Weinig voorbereiding en ook tijdens het eten zelf blijft alles gezellig: samenhuizen rond de barbecue met een aperitiefje en ondertussen beslissen of je ene met kaas of met spek wil. Of allebei.

Het recept zag ik ooit bij Goe Gebakken en komt van Wim Ballieu. Hij maakte ook nog de hamburgerbroodjes zelf. Maar dit keer ging ik voor de sponzen exemplaren van uit de supermarkt. En ik verzeker u, zelfs met sponzen broodjes er rond zijn ze véél te lekker.  wim ballieu goe gebakken hamburger

Homemade Hamburgers

Voor 4 personen:

 • 500 g bereid varkens-kalfsgehakt
 • 2 el ketchup
 • 1 ei
 • 2 el paneermeel
 • 1 sjalot
 • een handvol verse basilicum
 • een handvol verse peterselie

Zo maak je het:

 • Snij de sjalot in kleine stukjes en spoel ze af onder de kraan.  Anders hechten ze minder goed aan het gehakt straks.
 • Doe dan alles in een grote kom en meng.
 • Maak bolletjes van ongeveer 125 g en duw ze plat.  Lekker artisanaal.
 • Klaar!

psDSC_0035

Mijn favoriet: kaas, spek, tomaat, sla, augurk, bickysauzen en gebakken ajuintjes.  En dan constateren dat je mond te klein is om te bijten.  Smartphones uit de buurt houden dus 😉

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

4 Reacties

 1. Nathalie
  23 mei 2015

  ze waren inderdaad superlekker!

  Beantwoorden
 2. Saskia_Sazul
  23 mei 2015

  Njamnjamnjam!! Ga ik onthouden voor een volgend feestje.

  Beantwoorden
 3. misscaesar
  23 mei 2015

  Oh boy wat doe jij me aan 😉 Nu krijg ik férm veel zin in een burgerke! Gaan we hier zeker ook even uitproberen.

  Beantwoorden
 4. […] Er werd er eentje 6: homemade hamburgers […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.