fbpx

Sport appkes en een typisch Evelineke…

Geen tijd om te sporten? Geen zin om naar ‘the gym’ te gaan? Eén oplossing: sport appkes!

Thuis sporten via een app op je telefoon? Top idee, alleen is daar zelfdiscipline voor nodig . Niets voor Eveline dus.

Of toch?

Niet zo lang geleden, zag ik foto’s van een nichtje van Echtgenoot op FB. Veel kilo’s lichter dankzij het dieet van BDW. Je weet wel, het dieet dat hem veranderde van een soort fluffy drakenburger in een ranke bidsprinkhaan met bijhorende insectenoogjes.

In tegenstelling tot BDW ziet nichtje er echt super uit, met bijhorend super lijf. Ze moest dus ook wel wat sport hebben gedaan en dit bleek ook uit één van haar dieetverslagjes op de website van ‘die van de producten’. Een sport – app op haar telefoon, dat was de truc blijkbaar.

In een vlaag van zinsverbijstering stuurde ik haar een pm op FB om te vragen om welke app het ging. Het weer zo een maandag waarop ik traditioneel goede voornemens maak, zoals elke week overigens. Onmiddellijk reactie: “die app heet seven”.

Die avond was ik nog even gemotiveerd als overdag en na de dagelijkse kind-koken-eten-opruimroutine *zucht* en kroop ik even in de zetel met mijn smartphone in de aanslag. Play store, seven en lap, een heleboel resultaten.

Na een tijdje zoeken en verschillende app’s bekeken te hebben, koos ik me er ééntje uit. Downloaden, daarna bekeek ik de volledig work – out. A-MAI mijne frak, vreselijk! Best wel zware oefeningen, veel op en neer gespring en dat allemaal begeleid door een verschrikkelijk fluitsignaal.

Ik keek op mijn horloge , zag dat het ondertussen 23 uur was en dacht: “neih, toch maar niet meer vanavond”. En dat is dus een Evelineke doen!

Die Seven – app staat nog steeds op mijn smartphone en ik laat hem er nog wel even op staan. Misschien vind ik ooit nog ergens de moed.

Is alle hoop dan verloren?

Nee, want niet lang na het downloaden van de Seven – app, ging ik op zoek naar een buikappke. Want die buik, dat is toch écht een probleemzone naar het bakken van een tweeling in mijn buik.

Ik zocht en vond een app: de Dagelijkse Buiktraining – app van de Dagelijkse Trainingen apps.

Die app staat ook nog steeds op mijn phone, toch wel al een volle week en in die week is ‘ie al 2 keer gebruikt. Geen hatelijk fluitjes, gewoon een filmpje van hoe je oefeningen moet doen en het madammeke doet zelfs. Als het tijd is om van oefening te veranderen, geeft ‘ie even een subtiele “doing”, meer niet.

Ik laat jullie nog weten of ik deze volhoud en of wat het resultaat is, al zullen jullie het me wel moeten vergeven dat ik geen voor en na met bijhorende foto’s post. 😉

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

8 Reacties

 1. Patricia
  20 mei 2015

  Nog steeds even funny als tijdens onze ‘date’, maar ik stuur je langs deze weg toch vele positieve vibes en energie door voor der aan te beginnen. You go girl! 🙂

  Beantwoorden
 2. Myriam
  20 mei 2015

  Hahahahaha, BDW een ranke bidsprinkhaan hilarisch!!!! Een evelineken doen dat zou evengoed een myriammeken doen kunnen noemen. Maar ik ga die app toch even bekijken. Een beetje vet minder is altijd mooi meegenomen hé.

  Beantwoorden
 3. piepow
  20 mei 2015

  Awel, ik denk dat ik je ga nadoen. App downloaden, eens bekijken, goed zuchten, en dan een tineke doen 🙂
  Een beetje sport zou echt wel moeten, maar die zelfdiscipline hé, die ontbreekt toch echt wel.

  Beantwoorden
 4. mynameisblonde
  20 mei 2015

  Mijn telefoon bulkt ook van de apps. Ik gebruik ze even, een weekje ongeveer, vol goede moed. En dan stop ik ermee. 🙂

  Beantwoorden
 5. Ellen
  20 mei 2015

  Succes! Ik zal duimen dat je kan volhouden!

  Beantwoorden
  1. Eveline
   21 mei 2015

   Thx! 🙂

   Beantwoorden
 6. Julie
  21 mei 2015

  Hup Eveline Hup! Mijn flair- strakkebillenplan is ook helaas niet voldoende gebruikt geweest…Maar ik doe hier geregeld bootcamp -1u intensief sporten in groep- dat zouden ze in Belgie ook eens moeten uitvinden! Ik stuur je nog iets handig dat ik van de bootcamp madam kreeg 😉

  Beantwoorden
 7. Heidi Vdb
  7 juni 2015

  Ik gebruik deze app ook! Het is deze app die Karen Damen in ‘Perfect’ ook uittestte. Mij motiveert het dat je maar 3 dagen mag overslaan vooraleer je ‘game over’ hebt. Al een paar keer opnieuw moeten starten maar het helpt toch een beetje 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: