Een flodderbroek

Ik maakte een broek voor mezelf.  Weer een mijlpaal in mijn naaicarrière.  Dat had ik nog nooit gedaan.  Ik wilde dat nooit riskeren.  Een zoektocht naar een goed zittende broek heeft voor mij veel weg van een hellegang.  Blijkbaar ben ik gezegend met zware bovenbenen.  Als mijn bovenbenen in de broekspijpen passen, kan mijn lijf er meestal anderhalf keer in.  Mijn voorliefde voor kleedjes is er niet voor niets.

Toch kon ik vorige zomer niet weerstaan aan de opkomende trend van de flodderbroek.  Altijd plaats voor die bovenbenen.  Degene die ik kocht, zat echt heerlijk.  Het begon dan toch wat te kriebelen om er zelf zo eentje te maken.  Die kriebel werd steeds verdrongen tot ik bij Mon Depot de nieuwe stoffen van Fragile online zag komen. Ik zag in deze stof meteen een flodderbroek.  De Sunny Pants van La Maison Victor zou het patroon worden.sunny pants la maison victor

Om zeker genoeg plaats te hebben voor mijn bovenbenen nam ik een maat groter aan de benen dan aan de taille.  Ik durfde de taille geen twee maten verkleinen uit vrees dat ik ze anders niet over mijn heupen zou krijgen.  Uiteindelijk lijkt dat allemaal vlot te gaan.  Misschien dat ik volgende keer toch nog een maatje verklein.  Al moet een flodderbroek natuurlijk flodderen.psDSC_0059

De koordjes in de taille liet ik weg, om zeker geen pyjama effect te krijgen.  Omdat ik toch wat met eyelets wilde doen, bedacht ik een folieke aan één van de twee zakken.psDSC_0054

Ik las her en der dat het patroon nogal kort uitvalt dus verlengde ik de zoom met 3 cm extra, die ik er uiteindelijk weer afknipte.  Na een pasbeurt vond ik de pijpen onderaan toch wat breed vallen.  Ik werkte ze dan maar af met smock.  De eerste keer dat ik smockte en ik moet zeggen dat het me bevalt.sunny pants LMVpsDSC_0057

Stof en patroon:

luchtig satijnkatoen van Fragile bij MonDepot ↑↓  Sunny Pants – La Maison Victor zomer 2014

 

16 thoughts on “Een flodderbroek

  1. Gave broek! Ik had dezelfde maat problemen als jij, maar dat was voordat de kids er waren, nu is mijn buik/taille in lijn met bovenbenen… ik had het liever andersom gezien 😉

  2. Omg nu weet ik wie jij was! Ik herinner mij een flits van deze sunnypants op het event en ik dacht nog ‘ah die heeft precies de synny-pants gemaakt in een fragile-stofje’. De link had ik niet gelegd en ik heb dus niet eens naar jou gezicht gekeken. Echt jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *