fbpx

Een flodderbroek

Ik maakte een broek voor mezelf.  Weer een mijlpaal in mijn naaicarrière.  Dat had ik nog nooit gedaan.  Ik wilde dat nooit riskeren.  Een zoektocht naar een goed zittende broek heeft voor mij veel weg van een hellegang.  Blijkbaar ben ik gezegend met zware bovenbenen.  Als mijn bovenbenen in de broekspijpen passen, kan mijn lijf er meestal anderhalf keer in.  Mijn voorliefde voor kleedjes is er niet voor niets.

Toch kon ik vorige zomer niet weerstaan aan de opkomende trend van de flodderbroek.  Altijd plaats voor die bovenbenen.  Degene die ik kocht, zat echt heerlijk.  Het begon dan toch wat te kriebelen om er zelf zo eentje te maken.  Die kriebel werd steeds verdrongen tot ik bij Mon Depot de nieuwe stoffen van Fragile online zag komen. Ik zag in deze stof meteen een flodderbroek.  De Sunny Pants van La Maison Victor zou het patroon worden.sunny pants la maison victor

Om zeker genoeg plaats te hebben voor mijn bovenbenen nam ik een maat groter aan de benen dan aan de taille.  Ik durfde de taille geen twee maten verkleinen uit vrees dat ik ze anders niet over mijn heupen zou krijgen.  Uiteindelijk lijkt dat allemaal vlot te gaan.  Misschien dat ik volgende keer toch nog een maatje verklein.  Al moet een flodderbroek natuurlijk flodderen.psDSC_0059

De koordjes in de taille liet ik weg, om zeker geen pyjama effect te krijgen.  Omdat ik toch wat met eyelets wilde doen, bedacht ik een folieke aan één van de twee zakken.psDSC_0054

Ik las her en der dat het patroon nogal kort uitvalt dus verlengde ik de zoom met 3 cm extra, die ik er uiteindelijk weer afknipte.  Na een pasbeurt vond ik de pijpen onderaan toch wat breed vallen.  Ik werkte ze dan maar af met smock.  De eerste keer dat ik smockte en ik moet zeggen dat het me bevalt.sunny pants LMVpsDSC_0057

Stof en patroon:

luchtig satijnkatoen van Fragile bij MonDepot ↑↓  Sunny Pants – La Maison Victor zomer 2014

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

16 Reacties

 1. Nathalie
  25 mei 2015

  Oei, nu zien dat we die niet op hetzelfde moment dragen: ik maakte een jumpsuit in deze stof! Staat je goed!

  Beantwoorden
 2. inspinration
  25 mei 2015

  Gave broek! Ik had dezelfde maat problemen als jij, maar dat was voordat de kids er waren, nu is mijn buik/taille in lijn met bovenbenen… ik had het liever andersom gezien 😉

  Beantwoorden
  1. An
   25 mei 2015

   LOL 😀 Dat kan ik begrijpen

   Beantwoorden
 3. gerhildemaakt
  25 mei 2015

  Mooi gemaakt! Heerlijk flodderen.

  Beantwoorden
 4. Ann
  25 mei 2015

  Vree leuke broek en tof detail!!

  Beantwoorden
 5. Sylvia @ lilyenwoody
  25 mei 2015

  Heel toffe broek! Fan van het folieke en de smock, een originele sunny pants!

  Beantwoorden
 6. luckymieke.blogspot.be
  25 mei 2015

  Een topper! Je foliekes maken het helemaal af!

  Beantwoorden
 7. stikselfietje
  26 mei 2015

  mooi! en heel tof detail aan de zakken!

  Beantwoorden
 8. Dietemiet
  26 mei 2015

  Heel mooi! Vooral van het smokwerk ben ik fan!

  Beantwoorden
 9. Oh, deze vind ik héél mooi! Staat je super!

  Beantwoorden
 10. Fruits de Mère
  26 mei 2015

  Heel tof!
  Fan ook van het smockwerk onderaan

  Beantwoorden
 11. Myriam
  26 mei 2015

  super mooi!!!!

  Beantwoorden
 12. Ellen
  26 mei 2015

  Leuke broek! Super tof stofje!

  Beantwoorden
 13. Fruits de Mère
  22 juni 2015

  Omg nu weet ik wie jij was! Ik herinner mij een flits van deze sunnypants op het event en ik dacht nog ‘ah die heeft precies de synny-pants gemaakt in een fragile-stofje’. De link had ik niet gelegd en ik heb dus niet eens naar jou gezicht gekeken. Echt jammer!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   22 juni 2015

   😀

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.