fbpx

Onze nominatie voor de Liebster Award x2

We zijn genomineerd voor de Liebster Award!  Twee keer zelfs.  De eerste keer gebeurde vorige zondag door Patricia van Patricianeemtjemee. We waren nog aan het nadenken over hoe we dat gingen aanpakken.  Gingen we allebei de vragen beantwoorden, of ieder de helft, of…?  Tot we een tweede keer genomineerd werden.  Dit keer door Nathalie van M.E. Sew Lovely.  Ons ‘probleem’ loste zich dus vanzelf op.  Merci dames!!!

Eveline beantwoordde de vragen van Patricia en ik zwoegde op de vragen van Nathalie.  Handig toch?!  En voor diegene die het (zoals wij, vorige zondag) even in Keulen horen donderen bij de naam Liebster Award, volgt hier wat uitleg. Vakkundig gepikt van de blog van M.E. Sew Lovely.

Wat is de Liebster Award?

Een virtuele award van en voor beginnende/kleine bloggers (minder dan 200 volgers) om de persoon achter de blog beter te leren kennen, en om aan te geven dat je zijn/haar blog echt de moeite waard vindt.

De Regels
 • Je bedankt de persoon die je genomineerd heeft, en plaatst een link naar zijn/haar blog in je blogpost.

 • Je beantwoordt de 11 vragen die je gekregen hebt bij de nominatie.

 • Je nomineert zelf 5 tot 11 andere bloggers die minder dan 200 volgers hebben, en brengt hen hiervan op de hoogte.

 • Je mag zelf niet terug genomineerd worden.

 

De volgende vragen werden gesteld door Nathalie van M.E. Sew Lovely en worden beantwoord door An.
1. Vanwaar de naam voor jouw blog?

Simpel eigenlijk: wij zijn twee no nonsense zonenmoeders.  We weten wat we willen en niet willen en zoeken onze weg in een (virtuele) maatschappij die vooral op meisjes gericht is. Nononsonsmoms dekt perfect de lading: no nonsense, sons en moms gaf deze prachtige woordspeling cadeau.

2. Waarom ben je een blog begonnen?

We liepen allebei al enkele jaren met dat idee rond, zonder het echt te weten van elkaar.  De goesting was er, maar ik was nog zoekende naar de invulling en vormgeving ervan.  Ik naai graag, bak en decoreer graag taarten,… maar ik wilde me niet beperken tot die onderwerpen.  Ik probeer graag nieuwe dingen uit en ben constant op zoek naar nieuwe uitdagingen en leermomenten.  Er is zoveel in de wereld dat ik graag wil doen, uitproberen.  Door mijn naaimicrobe liep ik eigenlijk altijd tegen dezelfde muur aan.  Het aanbod voor jongens is zo beperkt.  Ik merkte dat eveneens wanneer ik op zoek ging naar andere leuke jongensspullen.  En zo werd het langzaamaan concreter en concreter.  Maar alleen is zo alleen.  Dus sprak ik Eveline aan.  Ondanks haar drukke job reageerde ze meteen laaiend enthousiast, want ze biechtte op dat ze ook al lang met een blogidee speelde.  Het resultaat: we smeten ons in de ongekende blogwereld.

3. Waar gaan jouw tenen van krullen?

Uitvluchten.  Zowel bij volwassenen als bij kinderen.  Ik kan er niet goed tegen als mensen de schuld op anderen steken en hun eigen aandeel minimaliseren.  Als iets verkeerd uitdraait of je maakt een foute inschatting dan vind ik dat je daar zelf de gevolgen van moet willen dragen, ook al zijn die niet altijd aangenaam.  Wie zijn gat verbrandt…

4. Wat is het meest gênante dat je ooit hebt meegemaakt?

Er zijn verschillende gênante momenten in mijn leven.  Als ik er één moet uitkiezen is het toch het volgende:

Toen we op trouwen stonden hadden we een afspraak met onze parochiepriester.  We belden aan bij de pastorij maar niemand deed open, dus telefoneerden we maar even naar de priester.  Die was onze afspraak totaal vergeten.  We spraken een nieuw moment af.  Op een doodgewone zaterdag besloten we te gaan shoppen in de stad en kreeg Manlief ineens telefoon.  U raadt het al: het was de priester om te vragen waar we bleven op onze afspraak.  Oeps!  De derde keer is het wel gelukt en we zijn uiteindelijk getrouwd geraakt. Maar toen schaamden we ons toch wel erg diep.  Het leek wel oog om oog, tand om tand.  Niet echt christelijk. Nu we Google Calendar gebruiken zullen we dat niet meer voor hebben.

5. Wat is jouw grootste inspiratiebron?

Tgoh, die vind ik moeilijk.  Ik heb niet echt één inspiratiebron.  Ik kan doodgewone mensen, vrienden, kennissen,… bewonderen voor een karaktereigenschap, hun humor, hun levensvisie,…Qua creativiteit kijk ik wel op naar Sharon van Zonen 09.  Ze maakt prachtige patronen voor jongens en biedt ook wat weerwerk tegen de meisjesoverheersende naai(blog)wereld.

6. Waar maak jij graag tijd voor?

Zelfontplooiing.  Ik vind het leuk om iets te leren.  Ik ben autodidact op veel gebieden.

7. Lees je graag? Zo ja, wat is je favoriete boek?

Op zich lees ik wel graag, al beperk ik me wel tot het populaire genre.  Ik ben moeilijk aan een boek te krijgen, maar eenmaal ik begonnen ben, kan ik hem niet meer neerleggen.  Mijn favoriete boeken om te ontspannen zijn die van Sophie Kinsella.  Je weet wel, de shopaholic-serie.  Lekker luchtig en grappig.  Non-fictie boeken lees ik ook graag.  Daar staan er eigenlijk veel meer van in mijn kast.  Momenteel ligt het boek ‘Coöperatieve Leerstrategieën’ op mijn salontafel.

8. Omschrijf jezelf in 3 woorden.

leergierig: Ik zei het al.  Ik leer graag bij.  Ik wil graag iets kunnen en beheersen. Als ik vind dat ik het voldoende beheers, zoek ik iets nieuw om te leren.  Trial and error zijn woorden die op mijn lijf geschreven zijn.

creatief: naaien, taarten decoreren, prutsen met foto’s, diy’s uitproberen,… Allemaal dingen waar ik graag mijn tijd mee verdrijf.

avontuur collageavonturier: In pretparken kan het voor mij niet spectaculair genoeg zijn.  Ik hang graag het kind uit: raften, klettersteig, hiking,… allemaal dingen waar je mij voor mag wakker maken.

9. Waarvan lig jij wakker ’s nachts?

Van weinig nog.  Hoe dat komt, kan je toevallig morgen lezen in een artikel op onze blog.  Figuurlijk lig ik vooral wakker van de kinderen.  Vooral als er eentje ziek aan het worden is, heb ik het moeilijk.

10. Welke blogs lees jij graag?

Tot voor kort kende ik maar één blog: misslipgloss.nl  Daar lees ik nog steeds regelmatig mee.  De Belgische blogwereld is redelijk nieuw voor mij.  Ik ging af en toe eens kijken op de blog van Mamasha en Oon.  Als ik er eens aan dacht, surfte ik er naartoe om te zien of er iets nieuws opstond, maar praktisch was dat niet.  Soms kwam ik eens op een blog terecht via een facebookgroepje, maar ik was dus geen vaste bezoeker.  Sinds ik Bloglovin’ heb ontdekt, is er een hele nieuwe wereld voor mij open gegaan en ben ik volop andere blogs aan het ontdekken.  Leuk!

11. Wat mis je nog in je leven?

Echt missen?  Niks.  Al de dingen die belangrijk zijn, heb ik.

 

De volgende vragen werden gesteld door Patricia van Patricianeemtjemee en worden beantwoord door Eveline
1.  Waarom ben jij begonnen met bloggen?
28/10/2014 om 11u20 kwam van An een onschuldige vraag: “Geen zin om samen met mij een blogje te starten?” Mijn reactie: “wel, ik heb daar ook al aan gedacht” en zo zijn we gestart. We zijn er meteen ingevlogen en op 30.11.2014 stond onze eerste post online voor een klein testpubliek. We waren zo enthousiast dat we eerder dan voorzien onze blog kenbaar gemaakt hebben aan het “groter” publiek, lees onze Facebook – vrienden. En zo is Nononsonsmoms van start gegaan!
2. Waarom heb jij voor de huidige layout van je blog gekozen?
We vonden dit een mooie, overzichtelijke layout. Niet teveel frul en wel mooi.
3. Wat zou je nog graag willen bereiken op bloggebied?
 Dat vind ik een moeilijke vraag. We willen graag veel lezer(e)s(sen) bereiken en hopen dat ze iets uit onze posts kunnen halen. Waar onze blog ons uiteindelijk brengt, zien we wel. Er mogen in elk geval nog veel volgers bij. An is onze pr – vrouw, dus dat komt dik in orde.
4. Overheerst je blog je persoonlijke leven wel eens?
Tot nu toe niet, denk ik, hoewel ik nu plots wel van alles foto’s wil trekken, met het oog op een eventuele blogpost uiteraard! Misschien wat vervelend voor Kabouters en Echtgenoot?
5. Omschrijf jezelf eens in 5 woorden?
We zijn met zijn tweeën voor deze blog. Dus ik zoek even 5 woorden die ons allebei omschrijven: mama, echtgenote, gedreven, nieuwsgierig en leergierig.
6. Wat is jouw guilty pleasure?
Ik heb er zoveel, die durf ik niet allemaal op te sommen. 🙂
7. Wat is het hoogtepunt van jouw blog tot nu toe?
Het bereiken van bijna 100 likes op Facebook. Daar zijn we heel blij mee en fier op!
8. Waar haal je je inspiratie vandaan?
Uit het alledaagse leven…
9. Welke quote omschrijft jouw en de manier waarop jij in het leven staat?
Daar heb ik eigenlijk nog niet veel over nagedacht. Ik ben dan ook even gaan piepen in de blogpost van An over quotes waarvan ze wilde dat ze die op haar 16de had gekend. Daar heb ik ééntje uitgezocht die ook bij mij past. Zo past hij bij ons allebei. Het gaat om volgende quote: “let it go”…niet meer niet minder. En als ik dan toch ééntje moet kiezen voor mezelf: “be the bigger person” Dat zei een klasgenootje ooit tegen me…nooit vergeten.
10. Wat is je grootste angst?
Mijn grootste angst is ongetwijfeld dat er iets met de Kabouters zou gebeuren waartegen ik hen niet heb kunnen beschermen of waarmee ik hen niet kan helpen.
11. Welke droom hoop jij uit te laten komen?
Mhm….heel eerlijk? Gewoon, heel banaal: balans vinden, op alle vlak. Om zo het beste van mezelf te geven voor mijn gezin en mijn familie.

 

 

De blogs die wij selecteren zijn:

Bubbliciously Me : De blog van Myriam, die houdt van champagne en herstelt van een burn-out

128: Een naaiblog van een mama met 3 kindjes

Dietemiet: Een blog van een mama met een zoon en een dochter die ook vaak aan selfishsewing doet

Mamaknutseltweer: De creatieve uitspattingen en kringloopvondsten van Liesbet kan je hier bewonderen

Ikke75: De blog van Leentje, die prachtige teksten schrijft over het leven en het gezin

GreetIlegems: Een blog met prachtige foto’s en inspirerende quotes

Onze vragen:
 1. Waarom begon je te bloggen?
 2. Omschrijf jezelf in 3 woorden.
 3. Wie is je favoriete acteur/actrice? Waarom?
 4. Welk voorwerp is voor jou onmisbaar geworden?
 5. Welke karaktereigenschappen bewonder je aan andere mensen?
 6. Als je morgen met Euromillions wint, wat zou je dan allemaal doen?
 7. Wat maakt jou echt gelukkig?
 8. Waarvan ben je bang?
 9. Wat vind je het mooiste aan jezelf?
 10. Van welk gerecht gaat je hart sneller slaan?
 11. Toon een foto van je favoriete plek.

We vonden het leuk om hieraan mee te doen en zijn alvast benieuwd naar de antwoorden op onze vragen!

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

6 Reacties

 1. Nathalie
  27 februari 2015

  Wat leuk om jullie antwoorden te lezen!

  Beantwoorden
 2. Leentje V
  27 februari 2015

  Bedankt voor de nominatie!
  ik ben aan het zwoegen op de antwoorden ;P

  Beantwoorden
 3. Myriam
  27 februari 2015

  Ik ben zo blij met jullie nominatie. Jullie hebben mijn dag helemaal gemaakt. Morgen post ik de antwoorden 🙂

  Beantwoorden
 4. […] werd door An en Eveline van nononsonsmoms genomineerd voor de Liebster Award, een initiatief om beginnende bloggers met minder dan 200 volgers in de kijker te zetten. Ik […]

  Beantwoorden
 5. greetilegems
  1 maart 2015

  Dankjewel voor de nominatie! Ik heb jullie super leuk gekozen vragen met alle plezier beantwoord!

  Beantwoorden
 6. […] werd vandaag door Greet Ilegems genomineerd voor de Liebster Award. Ik had hier nog nooit van gehoord. Blijkbaar is het een soort virtuele award/tag om de persoon […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.