fbpx

ASMR: mijn middel om in slaap te vallen #boostyourpositivity

Overthinking, ik heb er wel eens last van.  Zeker wanneer alle afleidingen van sociale media, sport en hobby’s wegvallen en je je hoofd op je kopkussen plant.  Alle mogelijke dingen om aan te denken, lijken te wachten op het moment dat ik in bed lig.Dat gaat van: ‘morgen moet ik dat tegen die persoon zeggen’ tot welke stof ik nog zou willen kopen. Mijn brein lijkt alleen maar afleiding te vinden als mijn lichaam bezig is.  Nee, dat is ook niet helemaal waar, want tijdens het joggen kan ik er ook wat van.  Maar bon, dat laten we even buiten beschouwing.

Als ik eenmaal overuren aan het malen ben in mijn hoofd heb ik het moeilijk om daar mee te stoppen.  ‘Denk aan iets leuk’, zegt Manlief dan als ik weer eens naast hem lig te woelen.  Yeah, right, zat ik maar zo simpel in elkaar.  En ondertussen tikt de radiowekker maar verder.  Not helping!

Sinds ik ASMR heb ontdekt is dat probleem verdwenen als sneeuw voor de zon.  Wanneer mijn gedachten nu beginnen te malen, neem ik de iPad en hoofdtelefoon bij de hand en in een mum van tijd ben ik naar dromenland.

Wat is ASMR?

ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response.  Dat klinkt nogal zwaar, maar dat is niet echt een officiële term.  Het gaat over mensen die gevoelig zijn voor auditieve en visuele prikkels en er een heerlijk gevoel aan over houden.  Ze noemen het wel eens braingasm.  De prikkels staan ook bekend als tingles. Je ontspant er helemaal van.

Bij mij werkt het, al houd ik niet van alle soorten filmpjes.  Je hebt rollenspellen, fluisteren, massages,… maar ik ben fan van de filmpjes met geluiden: handen die over ruwe oppervlakken wrijven, nagels die op allerlei voorwerpen tikken, kraakgeluiden,…

Wanneer je ASMR in YouTube intypt krijg je maar liefst anderhalf miljoen resultaten.  Er zijn enkele zeer grote ASMR YouTubekanalen die wekelijks nieuwe video’s uploaden. Hieronder vind je enkele filmpjes.  Wanneer je ze door de dag bekijkt, lijkt het wel een beetje gek, ik geef het toe. Je bekijkt zo’n filmpjes dus best met een hoofdtelefoon en in je bed, klaar om te slapen.

 

 

Werkt het bij jou niet?  Geen paniek, niet alle mensen zijn er even gevoelig aan.  Sommigen krijgen het er zelfs van op hun zenuwen.

Mij helpt het gelukkig wel: tingles everywhere. Zzzzzzzzalig. Ik ben benieuwd of dat bij jullie ook zo is.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

6 Reacties

 1. […] weinig nog.  Hoe dat komt, kan je toevallig morgen lezen in een artikel op onze blog.  Figuurlijk lig ik vooral wakker van de kinderen.  Vooral als er eentje ziek aan het worden is, […]

  Beantwoorden
 2. Myriam
  28 februari 2015

  Ik had gezegd dat ik het eens zou proberen maar het is er nog niet van gekomen. Moet ik echt doen!!!!

  Beantwoorden
 3. Dietemiet
  28 februari 2015

  Ik heb een app nodig om NIET in slaap te vallen, voor gebruik zodra de zon ondergaat 🙂

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   28 februari 2015

   Hahaha, zalig. Dan ben je bij mij aan het verkeerde adres zene. Al zou ik dat wel ’s morgens kunnen gebruiken 😉

   Beantwoorden
 4. Eveline
  1 maart 2015

  Hier had ik nog nooit van gehoord! Weer wat bijgeleerd! Momenteel heb ik het niet nodig, maar je weet nooit. 🙂

  Beantwoorden
 5. […] van Nononsonsmoms vertelde enkele blogposts geleden over haar ervaringen met ASMR ofte Autonomous sensory meridian […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: