fbpx

Quotes die ik graag had gekend toen ik 16 was #boostyourpositivity

Deze week startte officieel het project #boostyourpositivity van Danone.  Bloggers werden uitgedaagd om mee te doen en wij gingen hier graag op in.  Alle deelnemende blogposts en instagramfoto’s worden verzameld op deze website.  Het is zeker de moeite waard om een kijk je te nemen.  Op onze instagram vind je ook al een hoop foto’s hierover.

Deze week is het thema ‘Inner & Self’ aan de beurt, met elke dag een leuke uitdaging.  Eén uitdaging is ‘Schrijf een brief naar jezelf toen je 16 was.’  Aangezien brieven schrijven nu niet echt mijn favoriete bezigheid is, vul ik de opdracht liever wat creatiever in. 

Sinds enkele jaren heb ik quotes, en het effect dat ze op me hebben, ‘ontdekt’.  Ik verzamelde er ondertussen al aardig wat op Pinterest.   Hieronder vind je mijn favorieten.

quotes

Iets waar ik me vaak schuldig aan maak. In het Engels is er een mooi woord voor ‘overthinking’.  Dat is één van mijn specialiteiten.  Situaties analyseren maar ook constant denken aan taken die ik niet zo graag doe.  Zo kan ik bijvoorbeeld erg opzien tegen bepaalde huishoudelijke klusjes.  Ik heb met mezelf afgesproken dat ik daar niet moet aan denken, maar er gewoon aan moet beginnen.  Easy, toch?

quotes failure

quoteFaalangst overheerst mijn leven.  Slechts weinig mensen weten hoe erg en dan is ‘erg’ nog een understatement.  Mijn absolute dieptepunt ging van 16 jaar tot 22 jaar. De studententijd was niet bepaald de vrolijke en onbezorgde tijd die hij zou moeten geweest zijn.  Mijn diploma was een eerste verlossing. Met ouder te worden heb ik er wat beter leren mee omgaan, maar het is nog al te vaak een stiekeme energievreter. Bovenstaande quotes helpen me om alles terug wat te kaderen.

respect quote

Mijn humeur is nogal afhankelijk van het humeur van anderen.  Ik heb het vooral moeilijk met negatieve mensen omdat ik er zelf ook zo negatief van word.  Deze quote helpt me om steeds positief te blijven en me niet te laten meeslepen in het negatieve.

funny quotes coll

Van die onderste krijg ik al ‘goesting’ om op avontuur te vertrekken.  Er schuilt toch een kleine waaghals in mij.  En de andere twee geven me steeds een glimlach.  rebel quote

Gotcha! 🙂

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

0 Reacties

  1. […] heb ik eigenlijk nog niet veel over nagedacht. Ik ben dan ook even gaan piepen in de blogpost van An over quotes waarvan ze wilde dat ze die op haar 16de had gekend. Daar heb ik ééntje uitgezocht die ook bij […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.