fbpx

O-P-I Correct & Clean Up

Ik ben een grote fan van nagellak. Ik lak mijn nagels graag en hou van mooie, rijke kleuren.

Mijn nagels lakken is een heel ritueel geworden. Ik doe het niet zo vaak, maar als ik het doe, dan hoop ik dat de lak het toch enkele dagen uithoudt. Daarom hou ik het wel vaak bij een “gewone” kleur die makkelijk te combineren valt met verschillende outfits.

Vandaag vond ik eindelijk nog eens de tijd om mijn nagels uitgebreid te lakken en ik heb daarbij de O-P-I Correct & Clean up gebruikt.

Ik laat je even zien wat dit is en hoe (goed) het werkt!

Voor kerst kreeg ik van één van mijn drie geweldige petekinderen een lakje van O-P-I cadeau en er zat ook een Correct & Clean up bij: een “Reffilable Corrector Pen” zoals het merk het zelf omschrijft.

Ik was super blij met dit cadeau en dacht meteen: handig! Als het op lakken aankomt, kleur ik nogal makkelijk buiten de lijntjes. Het is zo vervelend om die randjes weg te krijgen zonder dat je de lak op je nagels ruïneert.

Hoe begin ik er aan?

De eerste stap is vijlen. Normaal vijl ik mijn nagels bij met een gewone vijl, eventueel zo eentje die je aan beide kanten kan gebruiken. Als ik echt veel tijd heb, dan gebruik ik een vijl met 4 zijden: “1) buff, 2) file 3) smooth 4) polish”. Deze vijl zat bij mijn Sensationail – kit (dat is misschien eens voor een andere blogpost), maar je vindt ze ook zo. Mooie, gladde en glanzende nageltjes zijn het resultaat.

Producten

Vervolgens breng ik een base coat aan. Ik heb een base coat van Only You maar ik moet toegeven dat ik daar niet helemaal wild van ben. Vandaag heb ik als base coat de “nail defense” van Orly gebruikt. Hierover heb ik al het eens gehad in een vorige post over mijn broze nagels. Wat extra bescherming kan dus geen kwaad en de verstevigende lak kan als base coat gebruikt worden.

Daarna volgt het echte werk: het lakken. Ik heb mijn nieuwe lak van O-P-I gebruikt. De kleur? ‘Get cherried away’. Heerlijk als de lakjes zo’n leuke namen hebben, net zoals bij Essie.

Ik wilde echt mijn best doen om mooi te lakken, maar de Kabouters waren in de buurt. Ze waren heel geïnteresseerd in wat ik aan het doen was en hielden er elk een nageltje in dezelfde kleur als die van mama aan over. Zo trots dat ze waren…

Dankzij de interventies van de Kabouters, had ik wel genoeg redenen om de correct & clean up uit te testen. Op het doosje staat: “the easy way to clean Nail Lacquer off cuticles for great looking nails! Includes pen plus one replacement tip”.

Het gaat om een pen met een tip die lijkt op een tip van een fluostift. Dezelfde vormgeving en even vochtig. Dat laat wel toe om precies te werken. De pen is hervulbaar en er is ook een extra tip voorzien.

tip

Ik gebruik de pen voordat ik mijn top coat aanbreng. Ik denk dat de lak er zo makkelijker af komt.

Hieronder zie je een voor en na van 2 van mijn nagels aan mijn linkerhand. Ik ben linkshandig, maar doe bijna alles behalve schrijven en lakken, met rechts. Mijn linkerhand is dus ook steeds slechter gelakt dan mijn rechterhand.

Voor:

Voor

Na:

Na

Mooi resultaat, toch? Je kan heel precies werken met de pen en de pen geeft niet teveel remover af.

Mijn alternatief voor de pen was een wattenstaafje gedrenkt in nagellakremover. Handig en goedkoper, maar het werkt niet precies genoeg. Als je druk zet op het staafje om de droge lak van je vel te krijgen, lekt er nagellakremover op je nagels. De lak op je nagels wordt aangetast. Door de vorm van het wattenstaafje, haal ik ook vaak de lak op de zijkant van mijn nagel weg. Zonde van al het werk.

Ik heb de pen niet zelf betaald want het was een cadeau, maar op de website van Planet Parfum vind ik terug dat de pen 11,90 EUR kost.

Dat is niet goedkoop, maar dat geldt eigenlijk voor alle producten van O-P-I. Ik moet er wel eerlijk bij vermelden dat alles wat ik al van O-P-I heb gebruikt, mij nog nooit heeft teleurgesteld.

Ik ga uitkijken naar een alternatief, om te kijken of het even goed is, maar ik ben in elk geval super blij met het cadeau van mijn petekind.

Het is praktisch, het werkt en het is helemaal ikke. Het perfecte cadeau!

En nu? Naar de binnenspeeltuin, but I sure hope the cherry doesn’t get away!

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

4 Reacties

 1. Patricia
  25 februari 2015

  Onze bengel wist wel dat zijn meter grote fan was van fancy nageltjes! Maar ik ben héél blij dat het cadeautje zo in de smaak valt! Mooi resultaat!

  Beantwoorden
 2. 128
  25 februari 2015

  Dat zou ik nu ook eens kunnen gebruiken se! Want mangels lakken met 3 ukjes in huis is geen evidentie. Als het bijna droog, hebben ze altijd wel iets nodig waardoor je ergens veegt;)

  Beantwoorden
 3. Myriam
  25 februari 2015

  Ik ben ook helemaal wild van de producten van OPI, maar zelf lakken is toch niet makkelijk. Ik heb ooit eens zo een pen gehad van mylene en dat vond ik heel goed, maar ik heb geen hervulling meer voor die staafjes. Misschien schaf ik me zo een OPI pen aan.

  Beantwoorden
 4. Jolien Geurts
  28 februari 2015

  Handig instrument! Meestal gebruik ik een wattenstaafje of een oorstokje met nail remover, maar dat was nooit echt een groot succes. Dat de pen hervulbaar is, lijkt me ook een groot pluspunt.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.