fbpx

Bowlen @ BowlingStones

Echtgenoot en ik zochten een activiteit voor onze date op woensdagavond…ik weet niet meer wie het voorstelde maar plots lag het voorstel op tafel: “zullen we gaan bowlen?”. – stilte – een moment van twijfel – zouden we dat wel doen? – jaaa, we doen het!-

Via het werk was Echtgenoot eerder al bij BowlingStones terecht gekomen. Een soort totaal – formule voor een avondje bowlen. Meer info op hun website.

Bowling stones

Met een gevoel van lichte – of nee, eerlijk, zware – afkeer voor het dragen van iemand anders’ schoenen en de gedachte : “ ik ga me totaal belachelijk maken” – nu ja, dat zou natuurlijk ook niet de eerste keer zijn – trokken we naar BowlingStones in Wemmel…

En hoe plezant was me dat! 

Bowling Stones is een keten van bowlingzalen. Er is er ééntje in Brussel (Wemmel – vlakbij de ring), Antwerpen, Oudenaarde en Wommelgem. Het gaat om grote, modern ingerichte bowlingzalen met bijhorend restaurant. De Bowling Stones in Wemmel heeft wel 36 banen.

Aan elk van de bowlingzalen is een restaurant verbonden: in Brussel restaurant N9ne, op de andere locaties een “stone grill” – restaurant. Je kan er gewoon gaan bowlen, maar de zalen hebben ook verschillende formules ter beschikking voor feesten of bedrijfsactiveiten.

Op de website van BowlingStones in Wemmel staat dat je alleen kan reserveren als je het restaurant en de bowlingzaal combineert. Wij dachten dus dat het om een EN – EN formule ging. Ter plaatse bleek dit niet zo te zijn, je kan er ook gewoon binnen lopen en een bowlingbaan reserveren, althans op een weekdag.

Nine restaurant

En zo gingen wij dus eerst gezellig eten in N9ne en dat was best lekker. Op de kaart typische gerechten als rundscarpaccio, garnaalkroketten, steak en stoofvlees. Ik ging voor mijn all-time classic menu: garnaalkroketjes om te beginnen en een goeie steak met peperroomsaus als hoofdgerecht.

Geen hoogvliegers, vond ik persoonlijk, maar goed en lekker gegeten.

bowling stones

Nadien begonnen we aan het echte werk. Ik moet toegeven dat ik onder de indruk was van de bowlingzaal. Stijlvol ingericht en enorm groot. Er waren ook wat pooltafels en een flipperkast.

bowling stones

En daarnaast rekken vol schoenen, schoenen, schoenen. Van maat 22/23 tot maat 50 ofzo… Ik wist zelfs niet dat ze zo’n kleine bowlingschoentjes maken…die kunnen die bowlingballen helemaal niet dragen, toch?

schoentjes-def

Maar oh, zo schattig…ja, zelfs al zijn het bowlingschoentjes!

We speelden twee spelletjes en twee keer werd ik afgedroogd door Echtgenoot. Geen van ons beiden slaagde er in een strike te gooien…dus laten we zeggen dat onze scores gematigd waren. We hebben ons wel erg goed geamuseerd en heel wat afgelachen…nog eens plezant, zo’n avond ongedwongen pret onder ons twee.

bowling stones

Ben je dus op zoek naar een nostalgische activiteit voor 2 of een leuke gezinsuitstap (misschien wel wat minder geschikt met kleine kinderen, ze liepen er nochtans wel rond)? Wil je een heuse familieactiviteit organiseren of een teambuilding met het werk? Dan ben je bij BowlingStones aan het juiste adres!

Oh ja…en op vrijdag- en zaterdagavond kan je er disco – bowlen! *a-ha-ha-ha-ha staying alive, staying alive…a-ha-ha-ha-ha-ha sttaaaayyyyiiiingggg aliiiivvee!!*

The following two tabs change content below.

0 Reacties

 1. Nathalie
  4 februari 2015

  Toevallig: vanavond teambuilding met het werk…we gaan bowlen…maar niet bij Bowling Stones helaas ;(

  Beantwoorden
  1. Eveline
   4 februari 2015

   Make me proud and throw a strike! 🙂

   Beantwoorden
 2. Pieterjan
  4 februari 2015

  Toch een percentje bedongen, hoop ik? 😉 😛

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.