De Alpen in het Hageland: Rösti

De hunkering naar de skivakantie wordt steeds groter.  Eventjes geleden uitte zich dat al in het bakken van deze gugelhupf.  Het smaakte naar meer.   Manlief is een grote fan van de lekkere, zware en calorierijke Alpense kost: kaasfondue, raclette… en rösti’s.  Met andere woorden: als er maar kaas en patatten inzitten.  Als er dan nog spekjes inzitten dan belandt hij zowaar in de alpenhemel.  

Disclaimer: Onderstaand recept is niet verantwoordelijk voor het mislukken van goede voornemens met betrekking tot gezonder eten.  🙂

En dan nu back to business.

Het recept is voor één grote röstipannenkoek.

Rösti recept

  1. Schil de patatten, was ze en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Rasp ze met een mandoline of een keukenrobot.  Ik gebruikte dezelfde dikte als voor worteltjes.  Dep dit ook even met keukenpapier wat droger.
  3. Je kan nu smaken toevoegen die je wenst.  Ik ging voor look, gerookte bacon ‘allumettes’ en wat geraspte kaas van een reeds geopend pakje.  Eventueel nog wat kruiden met peper en zout en mengen.
  4. Het mengsel in een hete pan met boter storten en wat aanduwen van boven en aan de zijkanten.  Laat het ongeveer 7 minuten bakken op een zacht vuurtje.
  5. Omdraaien.  Ik doe dat met de hulp van een bord om het zo heelhuids terug in de pan te krijgen.  Laat nog enkele minuten bakken. rösti recept
  6. Klaar!  Ik maakte dit vooraf.  Nadien warmde ik het op in de oven en was het nog steeds even lekker.

We aten de rösti bij stoofvlees.  Dat stond nu eenmaal al ingepland op mijn menu.  Voor die ene keer dat ik eens een plan had.  Het is misschien wat ongebruikelijk maar gelukkig lig ik daar niet wakker van. En ondertussen waren de Alpen toch weer even in het Hageland.

 

 

0 thoughts on “De Alpen in het Hageland: Rösti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *