fbpx

Nail issues!

Mijn nagels en ik, het is altijd een broze relatie geweest, letterlijk en figuurlijk.

Op zich ben ik wel blij met mijn nagels: langwerpig en groot in oppervlakte (dat klinkt wat raar, maar dat was de beste manier om het te omschrijven :-D). Zelfs als ik korte nagels heb, kan ik ze mooi lakken.

Toch zou ik mijn nagels graag wat laten groeien, niet heel lang, maar een mooi wit randje vind ik persoonlijk mooier en verzorgder. En dan is er nog meer oppervlakte om mooi te lakken met al die heerlijke kleurtjes.

Laat dat nu net het probleem zijn hé, dat laten groeien. Mijn nagels scheuren makkelijk af, zo van die hatelijke losse frutskes en zodra je eraan prult, ben je meteen je nagel kwijt. En zo geschilferd, begrijp je wat ik bedoel? Ze zijn ook plooibaar, als je er bovenaan op duwt.

Ik lak mijn nagels regelmatig, maar probeer ze tussendoor genoeg “rust” te gunnen, zeker als ik mijn Sensationails gebruikt heb. Dat is een @home kit voor gelnagellak. Voor het huwelijk van mijn zus in oktober, heb ik voor het eerst gelnagellak laten aanbrengen bij de schoonheidsspecialiste. En nadat die lak werd weggehaald, waren mijn nagels echt beschadigd.

Vooral de nagels van mijn wijs- en middenvingers waren een ramp.

Begin december kon ik het niet langer aanzien. Indien ik mooie nagels wilde voor de feestdagen, moest ik actie ondernemen.

Op 04.12.2014 zagen mijn nagels er nog zo uit:

 

Rechts 2

Links 1

Met deze producten ging ik aan de slag:

Producten

Avoplex nagelolie van OPI, Nail Defense van Orly en een hand- en nagelbalsem van Balm Balm. De eerste kreeg ik voor Kerst vorig jaar van mijn zusje, de andere twee vond ik op de webshop van MissLipgloss. Helaas is zij ondertussen met haar webshop gestopt, maar de producten zijn zeker ook elders te vinden.

OPI is een duurder merk, maar ik vind wel dat je het verschil met goedkopere merken ziet wat nagellak betreft. Orly vond ik niet overdreven duur.

Nail Defense is een soort verzorgende base coat die je in het begin om de twee dagen moet aanbrengen. Om alles wat efficiënt en haalbaar te houden, heb ik ook de olie en de handcrème om de twee dagen aangebracht. Omdat het een base coat betreft en niet louter een verzorgend product, heb ik die eerst wel altijd verwijderd met wat nagellakremover.

Dus de olie als verzorging voor nagels en nagelriemen, de base coat als verzorging en versterking en de handencrème als verwennerij.

Let wel, ik heb mijn nagels ondertussen ook bijgevijld. Knippen probeer ik zo weinig mogelijk te doen, ik las eens dat dat slecht is voor je nagels.

En dit was na twee weken het resultaat:

Rechts 3

Links 3

Niet mis, ik ben er best blij mee.

Vandaag is dit het resultaat:

rechts 4Links 4

Nog wat vijlen en een mooie kleur er op en mijn nagels zijn klaar voor de feestdagen!

De vraag  of mijn nagels er ook zo hadden uitgezien zonder de producten kan ik niet met zekerheid positief beantwoorden. Feit is wel dat ze (voorlopig) niet meer schilferen en steviger zijn.

Een tevreden klant dus!

The following two tabs change content below.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: