fbpx

Decathlon trekking days

50 km met je hebben en houden op je rug door de Getevallei trekken, dat was mijn bezigheid van vorig weekend. Geen flauw idee of ik dit ging kunnen, maar ik liet de comfortzone ver achter mij.

Uit de comfortzone

Het zag er niet echt veelbelovend uit, de weersvoorspelling van het vorige weekend. Twee dagen met 90 % kans op regen, zorgden voor een lichte vorm van paniek en veel F*** woorden. En dus moest er dringend actie ondernomen worden. De regenbroek die op de aankoopplanning stond voor onze reis naar IJsland werd dan al maar gekocht en er werd verder ook nog geïnvesteerd in lange wandelbroeken. Blote benen leken niet echt een optie.

De grote trekkingrugzak mocht na 12 jaar nog eens op mijn rug en werd met een bang hartje en veel plastic zakken gevuld. Better safe than sorry, was het motto. Het was geleden van onze huttentocht door de Julische Alpen in Slovenië dat ik hem gebruikte. Toen was ik nog een fitte twintiger.
Ging ik wel 25 km kunnen stappen met zo’n zware rugzak op mijn rug? Ging de nacht niet te koud en vochtig zijn en het trekking-luchtmatrasje niet te hard?

Vorig jaar deed ik ook mee aan de Decathlon Trekking Days, maar toen kon ik jammer genoeg niet blijven slapen. Dat ik 25 km zou kunnen stappen, daar was ik wel gerust in. Maar ik kon mij herinneren dat mijn benen vorig jaar echt dood waren na een dag en dat ik toen enkel een dagrugzakje op mijn rug had. Bovendien moesten die benen de dag nadien niet meer opnieuw aan de slag.

Partner in crime

Vorig jaar wandelde ik samen met Lies en Annelies, die dit jaar allebei forfait moesten geven. Gelukkig bleek Lies van Liesellove.be ook zo zot om zich in te schrijven en gingen we samen de uitdaging aan.

Sterven en leven

Op zaterdag stond er 25 km op het programma, dachten we. Uiteindelijk bleken er dat meer dan 27 te zijn. En dat was toch een serieuze beproeving. De prijs voor elegant stappen ging ik niet gewonnen hebben. Maar mentaal zat het nog goed. Er was zelfs nog wat energie om de leuke workshops mee te pikken die Decathlon organiseerde in de bivakzone.
Ik volgde eerst een workshop rond het licht inpakken van je rugzak voor een trekking. Nadien brainstormden we samen met Decathlon over duurzaamheid en maakten we onder leiding van een herborist/kinesist een olie tegen spier- en gewrichtspijn. Die was zeer welgekomen, evenals het warme zakjeseten.

Na een regenachtige nacht stonden we op onder lichte motregen. Decathlon voorzag het ontbijt en er was gelukkig ook koffie. Ik besloot mijn regenbroek aan te doen, want in tegenstelling tot het kleine buitje van zaterdag, zag het er zondagochtend toch wel heel wat somberder uit.

De benen deden pijn, maar eens warmgelopen ging dat stappen zelfs verbazend vlot. En zo kwamen we zondagnamiddag droog (jawel, die regenbroek bleek nergens voor nodig), moe maar retetrots over de finish… met een verbrand gezicht.

Merci Lies voor het gezelschap, want samen is veel leuker dan alleen. De vrees dat we na 5 km uitgepraat gingen zijn was duidelijk ongegrond. En merci om er voor te zorgen dat ik ook eens op een foto sta.
Merci Decathlon voor de organisatie van dit geweldig, toffe event. Hopelijk tot volgend jaar.

Praktisch

Decathlon organiseert dit evenement voor al zijn klanten. Wil je graag meedoen, houd dan zeker hun website in de gaten voor volgend jaar.
Je kan kiezen tussen de familietocht van 25 km met bagagetransport. Of de 50 en 60 km zonder bagagetransport.
Die familietocht lijkt me ook echt heel plezant om te doen.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

7 Reacties

 1. Nicole Orriëns
  3 mei 2019

  Ik wist helemaal niet dat Decathlon dit soort dingen organiseert! Dit lijkt me zeker leuk om te doen; de foto’s zijn ook echt prachtig. En petje af voor de afstand die je aflegde zeg.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   3 mei 2019

   Ja echt tof. Een trekking maar toch met wat omkadering. Ideaal voor groentjes zoals ik

   Beantwoorden
 2. Florence
  3 mei 2019

  Ik kan helaas je boogbericht niet lezen want de foto’s staan voor de tekst.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   3 mei 2019

   Ik hoorde dit nog van sommige mensen. Kan je me wat info geven over op welk toestel je leest? Ik weet niet waaraan het ligt.

   Beantwoorden
   1. Florence
    6 mei 2019

    Ik lees je blog meestal gewoon op mijn desktop (apple).De “kleinere foto’s schuiven op naar boven waardoor ze over de tekst en over de andere foto’s schuiven. Groetjes en sorry voor late reactie.

    Beantwoorden
    1. An_nononsonsmoms
     6 mei 2019

     Vreemd. Hier ook Apple. En hier is dus alles normaal. Ik weet niet waaraan het ligt. ?

     Beantwoorden
     1. Fleur
      7 mei 2019

      Met het nieuwe bericht is het weer van dat. Gelukkig hebben we nog een ipad waar de blogs wel normaal gelezen kunnen worden. Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.