fbpx

Trek eens door eigen provincie

decathlon trekking days - getevallei

Ooit waagden mijn man en ik ons aan een trektocht door de bergen.  Maar in eigen land trekken, laat staan in eigen provincie, dat had ik nog nooit gedaan.

Huttentocht

De 7-daagse huttentocht die we meer dan 10 jaar geleden deden in de Julische Alpen van Slovenië was mijn eerste en enige trekervaring.  Ik heb er nog altijd fantastische herinneringen aan.  Vooral het zéér beperkte comfort zijn dingen die bijblijven.  Hoe we als groep keihard aan het afzien waren om de hoogtemeters te overwinnen en iemand droog opmerkte dat hij volgend jaar een all-in naar Bodrum ging boeken.  Hutten zonder stromend water, toiletten die bestonden uit een metalen rooster waar je boven het gat moest gaan hangen en zicht had op het resultaat van al je voorgangers,… Het klinkt alles behalve een droomvakantie, maar net door dat beperkte comfort zijn er geen maskers.  Er wordt niet gezeurd over het gebrek aan comfort.  Er wordt vooral gelachen, gebabbeld en gedroomd.  Een keer bewust wat primitiever leven zet alles terug in perspectief.  Een douche wordt de hemel op aarde.

Decathlon Trekkingdays

Vorig weekend organiseerde Decathlon samen met Great By Nature hun trekkingdays door de Getevallei.  2 dagen stappen en daartussen bivakkeren met de tent. Iets wat ik nog nooit gedaan had.  Ik was dan ook heel blij dat ik hier aan mocht deelnemen samen met twee andere topmadammen: Annelies van Annelyse.be en Lies van Oon.  Helaas kon ik de tweede dag niet meedoen omdat ik nog een workshop gaf bij Madeline De Stoffenmadam op zondag, maar dat kon de pret niet drukken.decathlon trekkingdays
Decathlon voorzag 3 opties: gezinstocht van 20 km, 40 km en 50 km. Met ons drieën kozen we voor de 40 km.  De tent, de kookpitjes, de gamellen en het pakjeseten werden niet ingepakt volgens deze tips.  Het is een aanrader om dat in de toekomst toch wel te doen ;-). Zaterdagochtend vertrokken we dan voor onze dagportie van 20 km richting ’t Kareeltje in Wommersom.

Een mens heeft maar heel weinig nodig om een geweldig toffe tijd te beleven.

We kookten onderweg ons water en ik at mijn eerste pakjeslunch.  Smaken dat dat deed.  Verbazend lekker zelfs.  Er was tijd voor een babbel, voor wat filosofische gedachten en er werden al wat plannen gesmeed omdat gewoon eens over te doen.  We zetten samen de tent op in de bivakzone, genoten van een deugddoend streekbiertje en namen een ijsje aan de ijskar.

Aan de tent, wachtend tot ons gevriesdroogd avondmaal voldoende water had opgenomen, kwam het besef plots helemaal terug binnen.  Een mens heeft maar heel weinig nodig om een geweldig toffe tijd te beleven.

Spijtig genoeg kon ik zelf mijn slaapzak niet uitrollen, maar ik trok zaterdagavond met stramme benen, een hoofd vol plannen en een gelukzalig gevoel huiswaarts.

Wie weet krijg ik ooit mijn gezinsleden overtuigd voor zo een trektocht in eigen land georganiseerd door Great By Nature.

Bedankt Decathlon dat ik erbij mocht zijn.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.