fbpx

Wat ligt er onder de kerstboom van een minimalist?

Niets.  Ah ja, anders ben je ongetwijfeld geen echte minimalist. Minimaler dan dat kan het niet worden. Einde blogpost 😉

Gelukkig zijn we hier niet minimalistisch op gezelligheid en liefde.  Dus jawel, hier lagen werkelijk fysieke cadeautjes onder de kerstboom. Van het soort: gekocht in een winkel én ingepakt.  Maar wel steeds met het oog op ervaringen, duurzaamheid én ‘nodigheid’. Bewust in ons leven gebracht.

Aangezien we het eerste kerstfeest hier al achter de rug hebben, kan ik met jullie delen wat er in de pakjes zat. Het andere kerstfeest moet nog komen, maar omdat we daar met een wenslijst werken en ik er maar één ding op zette, weet ik ook al wat er daar onder de kerstboom zal liggen.

Onze kerstcadeaus

 • Slaapzakken: Het hele gezin werd voorzien van lichte en warme slaapzakken.  De exemplaren die we hier hadden dateerden nog van onze luxecampingtripjes van bijna 20 jaar geleden en zijn niet echt geschikt om te dragen. Ze zijn zwaar en niet compact.  Geen probleem als je op autovakantie gaat en voldoende bagageruimte hebt, maar in het geval van een trektocht of een vliegtuigreis niet geschikt.  Onze reisplannen voor 2019 drongen dus nieuw materiaal op.  De kinderen sprongen alvast een gat in de lucht, bij het openen. Zouden ze graag mee willen op reis? 😉 Ik kocht voor de kinderen trouwens al een volwassen model in de veronderstelling dat ze later zo groot zullen worden als hun vader.
 • Lakenzakken: Iets wat we nog niet hadden, maar wel aangeraden wordt bij het slapen in een slaapzak.  Een slaapzak was je best zo weinig mogelijk omdat hij anders zijn isolerende waarde beetje bij beetje verliest. Het beschermt je slaapzak dus tegen zweet en het zorgt voor een paar graden extra warmte.  Altijd handig.
 • * Een gepersonaliseerde loopshirt.  Van Decathlon kreeg ik een goede gezondheid cadeau in de vorm van een nieuwe loopshirt mét mijn instagramnaam op. Van skijas tot yogamat, je kan het zo gek niet bedenken of je kan het laten personaliseren door Decathlon.  Voor een sportief 2019, helemaal mijn ding.
 • Bialetti. Op ons campingtripje ‘moms only’ zag ik Annelies, die even hard van lekkere koffie houdt als ik, koffie zetten met een Bialetti.  Het maakt een lekkere koffie zonder afval en wegwerpfilters.  Het is onderhoudsvriendelijk en gebruiksvriendelijk.  De man had mijn verhaal onthouden en kocht een inductieversie voor mij als kerstcadeau.  Vanaf nu kan ik thuis ook op een afvalarme manier lekkere koffie maken én ook op camping.  Handig toch als dingen multifunctioneel zijn.  Zo zullen er hier toch heel wat minder Nespresso capsules verbruikt worden, want die bioafbreekbare capsules zijn moeilijk te vinden.
 • Een eco en fairtrade T-shirt voor de man mét bergen op.  Hoe kan het ook anders.  Gekocht in de leukste winkel van heel Antwerpen. Wat zeg ik van België for sure.
 • Stripverhalen scoren altijd. Mijn kinderen zijn geen lezers, maar stripverhalen liggen altijd naast hun bed.  Ze lezen telkens wat in hun bed voor ze in slaap vallen. De oudste zoon kreeg ook nog een boekje met tips and trics van Fortnite.  Daar heb je wel eens van gehoord waarschijnlijk.  Heel erg ‘hot’ naar het schijnt, dat spel.
 • * Wijn met gepersonaliseerde etiketten.  Een drinkbaar cadeautje voor de oma’s en opa’s in de vorm van een fles witte wijn en rode wijn. Gelukkig waren ze zo lief om ons te laten meeproeven van de fles witte wijn.  De andere fles, daar kunnen ze dan nog van genieten in de loop van 2019.  Ik bestelde de gepersonaliseerde flessen wijn via Greetz
 • Iets uit de webshop van SOS Kinderdorpen.  Omdat elk kind zou moeten kunnen opgroeien in een liefdevolle omgeving.  Je kan in de webshop van SOS Kinderdorpen kiezen uit verschillende ‘producten’ zoals: een winterjas voor een kind uit Syrië, een kerstcadeau voor een kind in nood, schoolmateriaal voor een kind in hun Belgische projecten,… Als dank voor je financiële steun krijg je een gepersonaliseerde afdrukbare pdf die je kan afgeven.  Ik gaf dit op in mijn wenslijst voor Kerstmis en doneerde op die manier mijn kerstcadeau aan het goede doel.

kerstcadeaus bialetti

Deze cadeaus zijn stuk voor stuk heel bewust in ons huis gebracht.  Het zijn dingen die voor ons leven een meerwaarde betekenen.  En net daar draait minimalisme om.  Niet om huizen met echo’s, een smetteloze witte muren, waar elk plezier afgezworen wordt, maar om een leven met dat waar je echt meerwaarde uit haalt.  Voor ons zijn dat momenteel dus slaapzakken en koffie. Haha.  Welke kerstcadeautjes zouden jouw leven enorm verrijken?

*Deze cadeaus zijn een resultaat van een samenwerking met de betreffende bedrijven.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

8 Reacties

 1. Delphine
  20 december 2018

  als ik echt onder de kerstboom kon laten leggen wat ik wou dan ging ik voor praktische kasten en opbergdozen (de kasten zijn natuurlijk wat duur 😉 ), heel veel van wat er hier staat zijn nog afdankertjes van anderen waardoor het meer plaats inneemt dan dat het praktisch is (zo is onze schoenenkast eigenlijk een kleerkast waardoor er meer lucht in past dan schoenen 😉 ).
  Op mijn verlanglijstje stonden misschien niet altijd de meest praktische zaken maar wel alle zaken die ik al heel het jaar wou, ik schrijf die telkens op doorheen het jaar ipv te kopen en als ik ze in december nog wil schrijf ik ze op het lijstje. Zo staan er breinaalden op in een dikte die ik nog niet had, een koker voor die breinaalden, …

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   20 december 2018

   Ofwel een hele grote kerstboom zetten? Dan passen er misschien kasten onder ?. Mijn wenslijst bestaat meestal ook uit te dure dingen voor kerst, op boeken na, maar die koop ik dan liever via de Kindle. Knap dat je zo lang kan wachten op je breinaalden. ??

   Beantwoorden
   1. Delphine
    21 december 2018

    ik leende er tussendoor van mijn mama dus dat hielp wel maar is natuurlijk geen definitieve oplossing aangezien ik extreem traag brei (en zij net heel snel)

    Beantwoorden
 2. Nathalie
  20 december 2018

  Een dikke warme hoodie voor gezellige familiemomentjes ?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   20 december 2018

   Oh top! Laat maar komen!

   Beantwoorden
 3. Melanie
  20 december 2018

  Wensen zat, maar vooral immateriële. Ik heb een nieuwe portemonnee nodig en wilde graag een duurzame variant. Ik heb er een gevonden van Feuerwear, van gerecycled materiaal. De kinderen krijgen een Winterboek van Disney om zich mee te vermaken in de vakantie, en een thermosbeker om thee of choco mee naar school te kunnen nemen. De man krijgt een mooi boek over wat je kunt leren van wilde dieren., en paracord om zelf armbanden en dergelijke mee te maken. En voor ons allen gezamenlijk heb ik ‘wreck this journal’ klaarliggen. Een boekje met opdrachten om met het boekje te doen (het ergens vanaf gooien, bekladden etc – het idee is dat het boekje gebruikt wordt en je over mentale grenzen stapt. We hebben hier allemaal wat last van vaste patronen en neigen naar autisme en dit is denk ik een leuke en goede manier om af en toe eens uit onze comfort zone te stappen). Boekje staat al jaren op mijn mentale wishlist en eindelijk eens aangeschaft. En o ja, voor de man nog 6 envelopjes met verassingsuitjes; voor elke maand 1 (de andere 6 maanden bereidt hij voor). Op de manier hebben we elke maand een speciaal momentje met ons tweeen. Hiermee gaan we nu ons 4e jaar in; kan het iedereen aanbevelen die het moeite kost om genoeg tijd voor elkaar te maken in drukke tijden.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   20 december 2018

   Oh dat laatste is een geweldig leuk idee. Die onthoud ik. Want tijdens het leven durven die momenten wel eens op de achtergrond verdwijnen.
   En die wreck this journal had ik ook al eens vast. Ik denk niet dat ik het zou kunnen. Benieuwd naar het resultaat ☺️

   Beantwoorden
   1. Melanie
    20 december 2018

    Ik laat je weten hoe de wreck this journal ons bevalt. Mijn gedachte erachter is dat het ons samenbindt om iets te doen wat we eigenlijk allemaal wel een beetje spannend en gek vinden. Hopelijk pakt het ook zo uit.De uitjes kan ik je van harte aanbevelen. Het kan heel simpel zijn. Zo heb ik voor komend jaar een keertje een ontdekkingstocht in onze nieuwe woonplek op het programma, aangevuld met natuurwandeling in de buurt. Keertje uit eten, bowlen, naar de bios etc hebben de afgelopen jaren al gepasseerd. Dit jaar voor het eerst een escape room! En we gaan naar een literair festival, en naar een lezing van Jan Terlouw. Een dagje Den Haag. Een kort tochtje met de trein en daar dan een wandelroute volgen (picknick mee!). Dat soort dingen. Het hoeft niet ingewikkeld, het vergt wel wat planning.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.