fbpx

Try Vegan – Pumpkin Spice Latte / Cappucino

vegan pumpkin spice latte / cappucino

Het is herfst, al lijkt het nog een beetje zomer.  Herfst betekent dat het weer pompoenentijd is.  Aangezien ik deze maand meedoe met Try Vegan ging ik op zoek naar vegan gerechten met pompoen.  Eentje van mijn favorieten is een Pumpkin Spice Latte.

Toen ik het op Instagram had over de herfst deden Miss Pixie en Draadjes.be (check zeker haar prachtige blog eens) me het water in de mond lopen met hun opmerkingen over herfstige latte’s. Ik besloot dat ik er een vegan versie van wilde maken om de herfstdagen lekker gezellig door te kunnen brengen.  Je weet wel, zo helemaal hygge zo.  Al steekt de voorlopig aanhoudende zomer er wel een stokje voor, toch blijft het een heerlijk drankje om in de namiddag van te genieten.

Ik houd erg van pompoen al kijk ik wel steeds op tegen het slachten ervan.  Gelukkig gaat dat wel al wat vlotter als je ze eerst in zijn geheel in de microgolfoven steekt.  Je wilt niet weten hoe vaak ik met mijn mes al vast heb gezeten in een pompoen.  De microgolftip heeft me al veel zweet bespaard.

Ik categoriseer het drankje eerder onder de verwennerijen.  Hoewel het om een vegan versie gaat, kan je het allesbehalve gezond noemen.  Er zit redelijk wat suiker in en het eindresultaat is dus een zoet en kruidig drankje.  Maar zo af en toe mag een verwennerijte wel eens.

Vegan Pumpkin Spice Latte / Cappucino*

* Ik maak dus meestal gewoon een cappucino

Wat heb je nodig?

 • 150 g pompoenpuree
 • 170 g cassonade (donkere of lichte)
 • 170 ml water
 • 200 ml opschuimbare plantaardige melk. (Ik gebruik Oatly Barista Havermelk)
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl speculaaskruiden
 • 1 espresso of lungo

Hoe ga je te werk?

 • Maak de pompoenpuree.  Ik doe dit sinds haar blog door de pompoen in helften te snijden, de pitten eruit te halen en ze een dik half uur in de oven te laten garen op 180°.  Wanneer dit wat afgekoeld is, schraap ik het vruchtvlees uit de helften en doe het in de blender.  Mix dit tot een gladde puree.
 • Doe het water en de suiker in een kom en zet op het vuur totdat het kookt.  Wanneer het kookt voeg je de pompoenpuree en de kruiden toe.  Laat nog 5 minuten doorkoken totdat je een dikke, wat stroperige massa hebt.
 • Giet de siroop door een zeef en doe het in een bewaarfles of -potje. Laat wat afkoelen.  Je kan de siroop nog tot 2 weken bewaren in de koelkast nadien.
 • Doe 1 à 2 el pumpkin spice siroop in een kop en giet er al roerend koffie op.  Nadien vul je de rest van de kop aan met opgeschuimde plantaardige melk.  Afwerken met een snuifje kaneel.

 

Herfstgevoel in een kop.  Ga het denkentje en je boek maar halen en steek de kaarsjes al maar in brand.pin - vegan pumpkin spice latte / cappucino

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

3 Reacties

 1. lielebeesje
  18 oktober 2018

  Klinkt lekker, dat wil ik wel eens testen!

  Beantwoorden
 2. Anna Berg
  19 oktober 2018

  Klinkt lekker maar wel wat werk blijkbaar.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   22 oktober 2018

   Ja, dat wel. Ik zette die week gewoon een gerecht met pompoen op het menu en maakt met het overschotje de puree/siroop. Zo ging het in één moeite door.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.