fbpx

Back to basic – kamperen met kinderen in de Duitse Eifel

Kamperen met kinderen in de Duitse Eifel - Back to basic met dammetjes bouwen en kampvuur koken

Na ons kampeertripje van vorig jaar spraken we af om voortaan elk jaar een weekend kamperen met het gezin in te plannen.  Vorig weekend was het dan eindelijk zover.  We gingen helemaal back to basic en kozen voor een outdoorcamping in de Duitse Eifel.

Outdoorcampingplatz Massingsmühle

De camping ligt helemaal verscholen in het dal naast een rustig kabbelend riviertje.  Je raakt er enkel na een ritje van enkele honderden meters op een onverharde grindweg ( Neem enkel de grindweg waar de camping bewegwijzerd is. Via de andere weg raak je er ook, maar dat is net wat spannender 😉 ).  Je hebt een basic maar proper sanitair gebouw, een bergriviertje voor je tentplaats en verder niets. 

Kampvuur

Bij de campingeigenaar kan je een vuurkorf – lees: oude wasmachinetrommel – lenen.  Je kan er ook een netje hout kopen of zelf je hout bij elkaar sprokkelen.  Een kampvuur maken stond dan ook elke avond op het programma. Tegen dat we huiswaarts keerden wisten de kinderen perfect welke soort takken ze moesten zoeken in het bos rondom onze kampeerplaats.  Ik maakte van de gelegenheid gebruik om mijn kookkunsten op houtvuur te verfijnen.  Ik vond inspiratie op Vaderklap. Het recept van de nacho’s  vereenvoudigde ik wel tot: trek de zak nacho’s open, verdeel over de gamellen, open een bokaal salsa en een blik maïs , verdeel over de gamellen, strooi er kaas over.  Koud kunstje dus.  Ik gebruikte ook hun tip om de lege blikken bij te houden om er chocoladefondue in te maken.  Verder aten we ook nog ravioli uit blik.  Het was een eeuwigheid geleden dat ik dat nog at, maar het smaakte.

Wandeling Hunolstein

Bij aankomst op de camping kregen we de tip van de eigenaar om de wandeling in Hunolstein te doen. De 10,6 km langs de oude burcht van Hunolstein en het mooie dorpje om zo via pittoreske bergriviertjes en prachtige dalen terug te keren naar het vertrekpunt waar je kan uitrusten op het terras van het gezellige Hunolsteiner Hof.  De wandeling is zeer goed bewegwijzerd.

Hangbrug Geierlay

Geierlay in Mörsdorf is de op één na langste hangbrug van Europa.  In totaal 360 m lang.  Dat sprak onze kinderen wel aan en dus trokken we op zondag naar daar.  Het is duidelijk dé toeristische trekpleister van de omgeving en dat betekent dus ook véél volk.  Zeker als je op een zondagmiddag gaat.  Zij ging toevallig dezelfde dag maar in de ochtend en had de brug wel bijna voor zich alleen.  Dus wie wat minder drukte wil, kan er best rekening mee houden.

In de omgeving

Verder brachten we nog een blitsbezoek aan Bernkastel-Kues.  Altijd eens de moeite om te zien.  Je kan er eventueel een boottochtje doen op de Moezel, het kasteel bezoeken en uiteraard wijn proeven.

Het dorp Morbach ligt vlakbij de camping en bezochten we meermaals. Er zijn enkele grote supermarkten én we ontdekten een ijssalon pal in het centrum.  Een aanrader. Op de dag van vertrek gingen we er ook ontbijten in de Bäckerei om nadien in te pakken in de regen. Niet echt een droomscenario, maar zelfs de regen kon de ‘zenheid’ van dit weekend niet wegspoelen.Kamperen met kinderen in de Duitse Eifel - back to basic

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

5 Reacties

 1. An
  16 augustus 2018

  Wat een leuk weekend wil ik zeker ook eens doen met onze tienerzoon !
  Nota aan mezelf nog 1 tentje bijkopen en gamellen !

  Beantwoorden
 2. Catherine - MamC
  16 augustus 2018

  Op 3-daagse met de scouts ging het bij ons vroeger van ravioli naar cassoulet naar zakjes van uncle ben’s, soms een blik unox-soep en niet te vergeten wat soldatenkoeken. Goed voor 1x per jaar 😀 .
  Voor het vuurtje stook alleen al zou er hier eentje staan springen. Een toffe vakantie die jullie zeker zal bijblijven zo te lezen!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 augustus 2018

   Er zijn dus nog opties zo te lezen ?

   Beantwoorden
 3. Danielle
  29 november 2018

  Klinkt als een heerlijk weekend. Ik ben opzoek naar een leuke camping voor volgende zomer met mijn 3 zoons (10, 9 & 7 dan). Zou je deze aanraden voor 2 weken? Kan je ook zwemmen in de rivier of in de buurt?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   29 november 2018

   De rivier is maar 20 cm of zo, dus veel zwemmen is er niet. In het dorp vlakbij was een gemeentelijk zwembad (indoor) maar hoe dat er uit ziet weet ik niet.
   Ik kan moeilijk inschatten wat voor soort reis jullie willen maken. Het is echt wel puur natuur en verder bijna niets. Voor sommigen een droom voor anderen eerder een nachtmerrie ?

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.