fbpx

Een weekend in Kasterlee met én zonder kinderen.

Weekendje weg in Kasterlee met en zonder kinderen

Het is een traditie.  Elk jaar gaan de grootouders enkele nachten kamperen met de kinderen in Kasterlee.  Wij trekken er dan op uit onder ons twee.  Ook naar Kasterlee dit keer.

Dit jaar kozen wij ook voor een verblijf in Kasterlee, omdat we op zondagmiddag al terug moesten zijn en we onze tijd graag zo optimaal mogelijk wilden benutten.

Kamperen

Vrijdagmiddag bracht ik de kinderen naar de camping terwijl de man nog ging werken. Mijn ouders waren daar al eerder die week aangekomen.  Camping Houtum is een toffe camping met proper en modern sanitair.  Bovendien mogen de kinderen er in de voormiddag gratis in de binnenspeeltuin van Domein de Putten en de leuke buitenspeeltuin is ook altijd mooi meegenomen natuurlijk. Voor ik weer naar huis reed, besloten we nog te gaan mini-golfen.  In de buurt zijn er twee domeinen waar je kan mini-golfen.  Aangezien Netherust dicht is op vrijdag gingen we naar Aan De Molen. Mijn balgevoel liet me weer eens danig in de steek en ik keerde met een nederlaag weer huiswaarts.

Wandelen

Zaterdagmiddag trokken de man en ik dan terug richting Kasterlee. We kozen een wandeling uit en stapten deze route van 14 km.  Gelukkig liep het merendeel van die kilometers door het bos, wat met de hitte zeer welkom was. 

Spelen

De kinderen zochten ondertussen met de grootouders verkoeling op de kabouterberg. De bomen hebben er magische luchtwortels, die uitnodigen om te klimmen en te klauteren.  Nadien rondden ze hun bezoek af met een ijsje van de ijskar, die standaard in de buurt van de kabouterberg staat. 

Overnachten en eten

Wij boekten ’s avond een gastronomisch verblijf in De Watermolen.  Zo konden we genieten van een lekker diner met aangepaste wijnen en moest er niemand nog achter het stuur kruipen. Het diner ging, dankzij de tropische temperaturen, door op het terras, wat er voor zorgde dat we een instant vakantiegevoel kregen.

Na het uitgebreide ontbijt ’s anderendaags konden we dan, een paar honderd meter verder, onze kinderen gaan ophalen en weer huiswaarts keren.  Met alleen maar blije gezichten!

Kortom: missie geslaagd!

Praktisch

We vonden al de info om ons bezoek aan Kasterlee te plannen op de volgende websites:

Toerisme Kasterlee

Kempen.be

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.