fbpx

Zalig weekend in Antwerpen – Not another sewing weekend

Zalig in Antwerpen - Not another sewing weekend

Afgelopen weekend bracht ik door in het gezelschap van 9 andere toffe naaiblogmadammen.  Sommige kende ik al goed, andere leerde ik voor het eerst kennen.  Allemaal dankzij de geweldige organisatie van By Eva Maria en Nele.

Zalig in Antwerpen

Zalig in Antwerpen is een geweldig tof huis in het hartje van Antwerpen, gelegen in een rustig straatje vlakbij de Groenplaats en de Vrijdagmarkt.

Je moet wel wat van trappen houden, want het huis heeft vier verdiepen met prachtig ingerichte kamers.  De bedden waren heerlijk zacht.  Zelden sliep ik zo goed in een vreemd bed. Zalig in Antwerpen - Not another sewing weekend Zalig in Antwerpen - Not another sewing weekend

De catering

Daar zorgden Eva en Nele allemaal zelf voor.  Alle inkopen waren door hen gedaan toen we toekwamen.  Zei ik het al dat het toppertjes zijn.  Op zaterdag mochten we genieten van een lunch van de hand van Eva’s man Bart (Roeckiesworld). Het toverde het aanrecht vol met gezonde gerechten, salades, taartjes,…  Allemaal met pure smaken en heel eenvoudig.  Je vindt een heleboel van die recepten op zijn blog Roeckiesworld. De man van Nele haalde ondertussen zijn strikje boven en voorzag ons van drank als een volleerde ober. 10 vrouwen die in de watten gelegd werden door 2 mannen.  Pret verzekerd.

Op zaterdag gingen we naar Gå Nord aan Park Spoor Noord.  Het restaurant heeft een prachtige inrichting en werkt volgens het foodsharing-concept, waarbij alle gerechten geïnspireerd zijn op de Scandinavische keuken.  Al moet ik zeggen dat ik niet zo heel erg fan was van de gepekelde rabarber.  Ik vond het prijs/kwaliteit ook net wat aan de dure kant.  Al heb ik er uiteindelijk wel heel lekker gegeten en was het er supergezellig.

De hippe winkels

Enkele jaren terug deed ik al eens een weekendje Antwerpen met de man, maar buiten de Meir ken ik weinig van Antwerpen.  Ik was dan ook blij dat ik samen met de echte Antwerpen-kenners onder ons de stad eens kon intrekken.  Op aanraden van Dietemiet bezochten we samen Mark.  Een boekenwinkel, interieurwinkel, fietsenwinkel,… in één.  Ik kon er blijven wegdromen bij de prachtige reisboeken die er lagen.  Het bleef bij wegdromen.  Minimalist, you know.

De kruisjessteek

Eva en Nele boksten ook een mini-workshop borduren met kruisjessteek in elkaar. Iets wat weer zeer verslavend bleek, want elk vrij momentje werd benut om te borduren.  Zo werd er ook samen gezellig voor de deur – op straat –  geborduurd. De nieuwsgierige blikken en grappige commentaar van toevallige passanten kregen we er gratis bij.
Aangezien ik voor de geborduurde bloemetjes niet echt een plaats in mijn interieur zag, ging ik voor een geborduurde BB-8.  Die kan dan een mooi plaatsje krijgen op de Star Wars kamer van de jongste zoon.
Mijn BB-8 is nog niet af, maar was bij thuiskomst gelukkig wel onmiddellijk herkenbaar voor de zoon, die heel enthousiast reageerde.

 

Merci Eva en Nele voor de toffe tijd, de inspirerende momenten én het aangename gezelschap. Ik sta altijd klaar om dat nog eens over te doen! x

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

7 Reacties

 1. Eva
  7 juni 2018

  Wat een fijn blogbericht om te lezen ? Met graagte gedaan!

  Beantwoorden
 2. Judith (Dietemiet)
  7 juni 2018

  Ik ben nog steeds aan het nagenieten! ‘t Was een zalig weekend…

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 juni 2018

   Echt hé. Ik ook ☺️

   Beantwoorden
 3. Roeckiesworld
  8 juni 2018

  Leuke blogpost!

  Beantwoorden
 4. sewbidoo
  9 juni 2018

  Oh, dat ziet er inderdaad fantastisch uit!

  Beantwoorden
 5. Dus jullie zijn een heel weekend weg geweest met naaiende madammen, zonder naaimachiens? Sterk! Maar die kruisjessteek zet er wel tof uit!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   11 juni 2018

   Maar er was toch wel naald en draad hé ?

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.