fbpx

Zomers Billie Bandwerk

Billie van Zonen 09 met Megan Blue Fabrics tricot

Mijn hekel voor bandwerk zit diep, heel diep. De 86 mayonaisepotten per minuut in goede banen leiden als jobstudent zitten daar volgens mij voor iets tussen.  Maar soms ben ik moedig en tover ik een stapel vrolijke tricots gewoon om in T-shirts.

Kinderen met goede smaak

Ik ben niet de moeder die heel erg nadenkt over de outfits van haar zonen.  Tenzij ze hun communie doen.  Verder zorg ik voor een bescheiden stapeltje broeken/shorts en een stapeltje truien en T-shirts.  Liefst matchen die twee nog gemakkelijk ook.  Over het algemeen stuur ik de jongens meestal ’s ochtends gewoon naar hun kamer om hun nieuwe outfit samen te stellen uit hun kast.  De enige bijsturing die ik al eens moet doen, is weersgewijs.  Gaat die T-shirt niet te fris zijn vandaag?  Maar verder lukt dat in 95% van de gevallen gewoon perfect. Dat kan aan de goede smaak van mijn kinderen liggen of aan mijn lage standaarden qua outfit.  Dat mag jij uitmaken.  Ik lig er in ieder geval niet wakker van. 😉Billie van Zonen 09 in Bananas van Megan Blue Fabrics - De stoffenstraat

Bandwerk

Ik mocht aan de slag met een hele stapel tricot van Megan Blue Fabrics.  De bedoeling was om de T-shirtvoorraad aan te vullen want mijn zonen groeien terwijl ik er op sta te kijken.  Maar T-shirts aanvullen dat is nu eenmaal bandwerk.  Ik raapte mijn moed bij elkaar, stak een leuke podcast in mijn oren en begon eraan.  De eerste vijf exemplaren waren net op tijd klaar voor de hittegolf van vorige week.

Er werd een fotoshoot gehouden in de ochtend vlak voor school met mijn favoriete print van de Megan Blue Fabrics collectie: de bananen.  10 minuten later vertrokken ze in die outfit zonder jas naar school.  Het was 20 april.  Zotjes.

Als patroon nam ik Billie van Zonen 09. Om het bandwerk zo hersenloos mogelijk te houden besloot ik gewoon dezelfde maat te nemen. Aangezien ze maar 16 maanden in leeftijd verschillen kom ik daar gewoon mee weg. Bandwerk waar dan toch nog heel af en toe bij moet nagedacht worden zou hier gewoon een vrijgeleide betekenen naar fouten maken. Dan zou ik mijn gedachten er toch nog bij moeten houden en zou ik ondertussen niet kunnen luisteren naar een podcast. Voor mij is dus de regel ‘hoe hersenlozer, hoe beter’ the way to go.
Zo eindig ik met een mooie stapel Billies voor de zonen én heb ik weer wat inspiratie opgedaan met een leerrijke podcast.  Win win.  Wie weet word ik zo nog wel fan van bandwerk. 😉

Stof en patroon

↑↓ Billie – Zonen 09 ↑↓maat 134 S

↑↓Bananas Tricot Navy – Megan Blue Fabrics – bij De Stoffenstraat

↑↓Bananas Tricot Jeans – Megan Blue Fabrics – bij De Stoffenstraat

↑↓Shark Tricot Zwart – Megan Blue Fabrics – bij De Stoffenstraat

↑↓Palmtree Leaves Tricot Oudgroen – Megan Blue Fabrics – bij De Stoffenstraat

↑↓Bricks Tricot Geel – Megan Blue Fabrics – bij De Stoffenstraat

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

4 Reacties

 1. Spoetniksels
  30 april 2018

  Heel leuke stapel! Die legoblokjes heb ik ook liggen wachten tot ik zelf ook aan dat bandwerkje begin

  Beantwoorden
 2. Soms moet dat eens he, zo’n beetje bandwerk. Maar als het resultaat dan zo’b toffe stapel Billies is, dan is het dat helemaal waard!

  Beantwoorden
 3. Lieve Debrier
  30 april 2018

  Ze zijn echt tof… ik moet aan mijn stapeltje nog beginnen… en als ik dit ziet krijg ik er echt zin in om aan dat bandwerk te beginnen! Knap gedaan! Proficiat

  Beantwoorden
 4. S*fie
  1 mei 2018

  Ik neem voor de dochter en zoon ook hetzelfde patroon, ze schelen wel 2 jaar maar de ene is een kleine fijne en de andere wat groter, nog geen klachten gehad 😉

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: