fbpx

Bethioua Brothers

Bethioua brothers - See you at six - artichoke ski ya later

De laatste See You At Six collectie leende zich perfect voor colorblocking net zoals het Bethioua patroon. Dus besloot ik beiden te combineren.  

Bethioua-liefde

Bethioua is mijn favoriete patroon als het op bovenstuks aankomt.  Ik heb er ondertussen 3 in de kast liggen.  Wanneer ik een lange broek draag, is de kans groot dat ik er één van de drie Bethioua’s bovenaan heb.
Maar het Bethioua patroon is er ook voor kinderen.  Ik deed zelfs al eens aan twinning met mijn twee boys. Maar sindsdien maakte ik er voor mijn jongens geen meer.

bethioua - see you at six artichoke

Colorblocking

De raglanmouw van het patroon, die op de rug doorloopt, is ideaal om met verschillende kleuren te spelen. Lijntjes en ruitjes komen ook mooi samen op het midden van de rug, wat een leuk effect geeft.  Ik maakte er voor elke zoon eentje. Op de effen groene versie wilde ik een leuke quote en dus besloot ik om het voor- en rugpand effen te houden en de mouwen in groene grid te knippen.Voor de andere Bethioua ging ik eveneens aan de slag met de effen groene sweater.  Nu gebruikte ik hem voor de mouwen in combinatie met de artisjokken: mijn absolute favoriet van deze collectie.

Ik werkte de zoom af met bijpassende boordstof uit de SYAS-collectie.  Het patroon voorziet ook een gewone zoom en zelfs een ronde zoom aan de poep, voor de dames/meisjes onder ons.

Voor iedereen

Bethioua is echt een patroon voor bijna iedereen: jongens, meisjes en dames.  Je kan hem maken vanaf maat 86 tot en met maat 54.  Het patroon is ook geschikt voor beginners. Binnenkort geef ik zelfs 2 workshops Bethioua bij Madeline De Stoffenmadam: eentje in Lier en eentje in Steenokkerzeel.  De workshop is speciaal gericht op beginners.  Met aandacht voor patroontekens, patronen overnemen en boorden berekenen.  Uiteraard zijn mensen met meer ervaring en/of met wat taalangst (de patronen zijn in het Engels of Duits) ook altijd welkom. Want veel of weinig naaiervaring, sweaters maken geeft altijd enorm veel voldoening.

Stof en patroon

↑↓Artichoke van SYAS – bij Madeline De Stoffenmadam

↑↓Solid Color Chive Green + bijhorende boordstof van SYAS – bij Madeline De Stoffenmadam

↑↓Grid Chive Green + bijhorende boordstof van SYAS – bij Madeline De Stoffenmadam

↑↓Bethioua mini (gratis) ↑↓ Bethioua kids ↑↓ Bethioua teens ↑↓Bethioua

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

3 Reacties

 1. Delphine
  22 april 2018

  Superleuke sweaters! Ik denk dat ik mij dat patroon toch ook eens ga aanschaffen

  Beantwoorden
 2. Davina
  23 april 2018

  Hele leuke! Ik wist niet dat het patroon ook voor kinderen bestond!

  Beantwoorden
 3. Ze zijn heel leuk geworden! Ik maakte ondertussen ook al twee Bethioua’s voor mezelf, maar vind dat e een soort van ‘plooi’ op de rug valt, dus mss deed ik iets verkeerd. De afgeronde zoom vind ik dan weer fantastisch!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: