fbpx

Comfy Rocco maatwerk

Rocco van Zonen 09 in See You At Six stoffen

Op dit eigenste moment zit ik achter mijn naaimachine omringd door minstens nog een tiental andere naaimachines en hun eigenaars.  En dat voor wel 3 dolle naaidagen. Yep, ik ben op naaiweekend en dus hou ik ook naaiweekend op de blog hier.  Vandaag en morgen mag je zelfgemaakte outfits verwachten.

Maatwerk

Vandaag geef ik de kick off met een Rocco.  Ik deed mee aan de Rocco patroontest en maakt er eentje voor de jongste zoon en mijn man.  De oudste zoon moest nog wat wachten, want die zijn billekes vallen niet bepaald in de standaardmaten.  Ik wachtte dus het definitieve patroon af, nam de maten van de zoon zijn billekes en paste het patroon aan op wat ik gemeten had: billekes van een 4-jarige, beenlengte van een 9-jarige.  Handig toch, dat je als moeder wat overweg kan met een naaimachine voor wat maatwerk.

LaatbloeierRocco van Zonen 09 in See You At Six stoffen 

Verder hield ik het op een simpele basisversie.  Ik stopte wel zakken in de broek, maar liet het koordje in de taille weg.  

Ook over de stof, hoef ik ondertussen niet veel meer te zeggen.  Ik ben waarschijnlijk weer één van de laatsten in de blogwereld die met de See You At Six collectie van september aan de slag ging.  De helikoptertjes en de grid lagen altijd al geduldig in de kast te wachten op een Rocco.  Et voilà, eindelijk krijgen ze de aandacht die ze verdienen.

Het was de eerste keer dat ik met SYAS sweaterstoffen aan de slag ging en ik moet zeggen dat ik weg ben van hun zachtheid.  Misschien moet ik van de collectie die er nu aankomt toch eens een stuk voor mezelf houden.  Ik hoop alvast dat er een kleur tussenzit die bij me past.

Stof en patroon

↑↓See You At Six sweaterstoffen – bij Madeline De Stoffenmadam

↑↓Rocco – Zonen 09 ↑↓ broek: maat 110 S verlengd tot 134 S – sweater: maat 134 S

____________________________________________

Dit is blogbericht 16/40 van de 40 dagen bloggen uitdaging.  Je vindt alle info hier en alle deelnemers hier.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

3 Reacties

 1. S*fie
  3 maart 2018

  helaas moet ik jou tegenspreken: ik heb nog onaangeroerde stoffen waaronder de vliegerkes hier liggen 😉 Maar schone combinatie seg! Misschien kopieer ik dit gewoon 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   4 maart 2018

   Haha! Schatten mag je bewaren hé

   Beantwoorden
 2. zalige stofjes, zalige Rocco’s. Ik ben zwaar fan van dat patroon. En ik moet voor de billen van mijn zoon meestal de omgekeerde beweging maken 😉

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.