fbpx

ROCCO Twinning – Vader & Zoon

Zonen 09 kreeg er eergisteren weer een verse spruit bij: Rocco.  Ik mocht het patroon testen en besloot om te twinnen tussen vader en zoon.

Rocco Zonen 09

Wat is Rocco?

Rocco is een patroon voor een comfy sweater én sweatpants voor kinderen, tieners en mannen.  Ideaal sportgerief of zetelhanggerief. In tegenstelling tot wat je van Zonen 09 verwacht valt deze zoon een klein beetje uit de pasvormtoon die je van Zonen 09 gewend bent. Geen aanpassende fit deze keer, maar lekker los zonder de oversized toer op te gaan. Helemaal hoe ze het hier thuis graag hebben als comfort primeert.   Rocco Zonen 09 - twinning vader en zoon

Mijn ontoerekeningsvatbaarheid

Voor de patroontest kocht ik leuke bergensweater 1 dag nadat ik op Instagram riep dat ik een stofkoopstop ging houden.  Maar dat was buiten deze bergen gerekend.  Als het over stofjes met bergen gaat, roep ik ontoerekeningsvatbaarheid in.  Eerlijk gezegd twijfelde ik wel wat aan de print voor mijn man, maar die zag dat volledig zitten en dus ging ik ervoor.  

De opties

De zoon kreeg de versie met buidelzak aan de sweater en zakken in de sweatpants.
Voor de man gebruikte ik als enige optie de zakken in de sweatpants. Ik borduurde er aan de achterkant nog wat mieren op. Mijn jongens hebben hier namelijk nogal last van mieren in hun broek.  Al moet ik eerlijk bekennen dat het bij de grootste jongen wel meevalt. 😉
Aan de achterkant van de broek gebruikte ik scheurvlies zodat mijn naaimachine vlot kon borduren op de sweaterstof.

Je kan ook nog kiezen voor een optie met gestikte koordjes, wat ik zelf heel mooi vind wanneer je een sober stofje gebruikt.

De oudste zoon zal ook nog een Rocco krijgen, maar hij heeft niet zo’n ideale maten om een patroontest mee te doen, dus moest hij van mij nog wat wachten.  Nu het patroon op punt staat, kan ik me gewoon baseren op de maattabel en de broek verlengen aan de ‘kniplijn verlengen/verkorten’ die Zonen 09 standaard op haar patronen voorziet.
Heb je dat zelf nog nooit gedaan, dan loodst de uitgebreide handleiding je er moeiteloos door.

Gedaan met veel te grote joggingbroeken voor de supersmalle kindjes.

De ‘joggings’ – zoals wij dat hier nogal plat noemen – krijgen hier de kast al nauwelijks te zien.  Na een schooldag of een werkdag in kostuum wordt er graag gewisseld naar gemakkelijk gerief.  Als je er dan ook nog eens mee kunt buitenkomen, dan heb je 2 vliegen in één klap.Rocco Zonen 09 twinning matching outfits

Stof en patroon

↑↓Bergensweater en effen sweater – bij Madeline De Stoffenmadam

↑↓ROCCO – bij Zonen 09

↑↓ROCCO voor mannen – Zonen 09

Wil je net zoals ik graag twinnen tussen vader en zo(o)n(en), dan kan je Rocco ook kopen in voordelige bundels.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

15 Reacties

 1. Delphine
  14 december 2017

  oooh leuk met die mieren erop!
  zo’n broek wordt hier thuis te weinig gedragen, misschien omdat er vooral in (welliswaar deftige) jeans naar het werk gegaan wordt en wisselen dus niet zo noodzakelijk is
  echt leuke twinning en leuk om je wederhelft nog eens op de blog te zien

  Beantwoorden
 2. Tamara
  14 december 2017

  Schoon gerief!!

  Ik heb de bundel ook gekocht, niet om te twinnen, maar toch om zowel de grootste zoon als de papa te voorzien 🙂

  Beantwoorden
 3. Anne
  14 december 2017

  Ziet er heerlijk comfortabel uit! En de bergenstof kan zeker ook voor de grote man. Die mieren vind ik een super detail! Mooi als je machine dat kan.

  Beantwoorden
 4. Ann
  14 december 2017

  Zalig!!! Ik zou een vrouwelijke versie wel zien zitten! Niets leuker dan na een ‘jurkjes’-dag, thuis in een gezellige jogging rond te huppelen!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 december 2017

   Awel, ik heb stiekem de broek van de man ook al gepast 😉

   Beantwoorden
 5. Vlijtig Liesje
  14 december 2017

  oh, dat borduursel is zo mooi. Helaas kan mijn machine zo’n chique dingen niet.
  en ja, ik had mij ook een koopstop opgelegd, op stoffen en patronen, maar ik denk dat ik toch ook een uitzondering zal maken voor de Rocco. super mooi

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 december 2017

   Sommige dingen zijn het waard om je koopstop voor op te heffen, haha!

   Beantwoorden
 6. An
  14 december 2017

  Grote fan van jouw duo Rocco’s! ♡

  Beantwoorden
 7. Davina
  14 december 2017

  Heel schoon dubbel duo Rocco’s! Ik zette de bundel alvast op mijn kerstlijstje 😉

  Beantwoorden
 8. Sharon
  15 december 2017

  Zo’n heerlijke vader-zoon shoot! Geweldig lief! Dank je voor alle schone reclame en voor jouw testwerk. Rocco werd zoveel beter door de energie en tijd die jullie erin staken! x

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 december 2017

   Dat is met veel liefde en plezier gedaan. Patronen van Zonen 09 zijn pareltjes 🙂

   Beantwoorden
 9. biekep_biezonder
  15 december 2017

  Leuk! Hier momenteel een kind dat elke avond na school zijn onesie van Paw Patrol gaat aantrekken. Gekregen van de Sint. Die mieren zijn goed gevonden, wrsl een steek op je naaimachine? Tof tof!

  Beantwoorden
 10. Lieve
  16 december 2017

  Superleuk! Tof ook, hoe je erin slaagt je man onherkenbaar maar toch tof op de foto te krijgen.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   21 december 2017

   Haha, inderdaad.

   Beantwoorden
 11. Ellen W
  18 december 2017

  Heel mooi!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: