fbpx

Let it snow! Ski’s testen in de nieuwe indoor skipiste Aspen in Antwerpen

Er zijn mailtjes waar je instant vrolijk van wordt, zoals mailtjes van Decathlon Ski & Snowboard met de vraag of ik hun nieuwe ski’s voor deze winter eens zou willen testen.  Bwa ja 😉 

Ski’s testen

Mijn enthousiasme werd door mijn huisgenoten op enige jaloezie onthaald.  Ik kan ze geen ongelijk geven.  Het zou bij mij ook serieus steken moesten zij gaan skiën en ik niet mee kon.

skitestdag decathlon 2017
Ik ben goed verstopt 😉

Vorig jaar mocht ik voor het eerst meedoen met de ski-testdag van Decathlon, waar toen het zaadje voor de aankoop van eigen ski’s werd geplant.  Uiteindelijk besloten we toen onze eigen ski’s te kopen op basis van mijn ervaring op de testdag, want het helpt echt wel om eerst eens te kunnen testen alvorens je tot aankoop overgaat.  Het gaat tenslotte om heel wat centen. Als je alle redenen nog eens wil lezen waarom we na jaren huren toch besloten om ski’s te kopen, dan kan je hier nog eens gaan lezen.

Ski-snobisme

Ik ben helemaal geen skisnob en ik ken weinig van de technische aspecten van een ski. Jarenlang heb ik genoegen genomen met de basis huurski en mijn man (die zich ergens op expertniveau bevindt) ook.  Ik raak verder wel van elke kleur piste de berg af, maar met 1 jaar echte skiles achter de kiezen ben ik technisch niet echt een sterke skister.

adix 7 wedze ski 2016
Mijn Adix 7 2016 ski’s die ik vorig jaar kocht

Dankzij deze testdagen is er wel al verbetering in mijn materiaalkennis gekomen.  Ik voelde dat de ene ski me beter lag dan de andere.  Wat precies het verschil was, daar kon ik mijn vinger niet echt op leggen.  Maar zo vlak na elkaar eens kunnen wisselen naar een andere soort ski, werpt wel een ander licht op de zaken. Aangezien ik me nooit buiten de piste begeef, kwam ik vorig jaar tot de conclusie dat een ietwat stijvere pisteski op mijn lijf geschreven is.

Vorig jaar koos ik dan ook voor de Adix 7 van Wed’ze en daar ben ik na 2 weken skiën nog steeds heel blij mee.  Waar ik minder blij van werd, was de look van de ski.  Altijd dat roze en wit voor dames hoeft voor mij echt niet. Ik was zaterdag dan ook een klein beetje teleurgesteld toen ik zag dat de Adix-ski van dit seizoen veel mooier is, want ze lieten gewoon het roze weg.  Mijn hart bloedde een klein beetje.  Maar ach, eenmaal op de latten vergeet ik dat helemaal.  Uiteindelijk zijn de looks een bijkomstigheid.  In de bergen ben je niets met een modeshow, daar moet het materiaal gewoon technisch goed zijn, punt. Iets wat de Adix 7 echt wel is.

adix 700 wed'ze decathlon skitestdag
De nieuwe Adix 700 ski van Wed’ze

Ken je zelf ook weinig van de technische kant van skimateriaal? Dan kan dit filmpje je wel helpen. En als je ook nog nooit van camber, rocker en nose hebt gehoord, dan zal dit het een en ander verduidelijken.

Aspen

De skidag van Decathlon ging dit jaar door in de spiksplinternieuwe indoor skipiste Aspen in Antwerpen.  Qua reistijd ligt ze voor ons even ver als de skipiste van Peer en Landgraaf.  Aspen is een fijne skipiste met een snelle lift (rolband).  Je verliest dus weinig kostbare tijd op de lift en kan relatief veel skiën. Op 4 minuten doe je een toertje, waar dat in Landgraaf bijna een kwartier is.  Daar tegenover staat wel dat de skipiste weinig uitdaging biedt en erg kort is.
Ik vind het een ideale piste voor kinderen en echte beginners.  ski's testen decathlon Aspen indoor skipiste

De kwaliteit van de sneeuw is uitmuntend. De piste ligt er echt bij zoals een piste in de Alpen in ideale omstandigheden.
Wat ook leuk is, is de cafetaria op de piste met terras, waar je als ouder vanop de eerste rij de vorderingen van je kinderen kunt bewonderen. Gedaan met filmen en foto’s nemen achter glas.
Een ander fantastisch pluspunt zijn de gratis ruime lockers en de gratis parking. Het hoeft niet altijd geld te kosten.

Heb je ook serieuze skigoesting gekregen door dit te lezen?  Dan kan je misschien ook eens je kans wagen om ski’s te gaan testen met Decathlon. Ze organiseren nog verschillende testdagen dit winterseizoen.  Het enige wat je moet doen is het formulier via deze link invullen en je interesse wat motiveren.  Je skiniveau is van geen enkel belang.  Van absolute beginner tot echte expert, iedereen is welkom om te testen. 

Deze skidag heeft de skikriebels bij mij weer serieus wakker gemaakt.  Het aftellen tot de kerstvakantie is in mijn hoofd nu echt begonnen. In afwachting van het echte skiwerk, stil ik mijn skihonger wat op YouTube.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

1 Reactie

  1. Mimaloki
    23 november 2017

    Dat ziet er inderdaad leuk uit. Deze post wakkert mijn kriebels ook aan, al is het zo’n 21 jaar geleden dat ik voor de eerste (en enigste) keer ski’de. Moest je er niet zoveel voor nodig hebben zou ik het zo weerdoen!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: