fbpx

Ski’s huren of kopen? Kopen!

ski's huren of kopen

Skiën, het was voor mijn 22ste een onontgonnen terrein. Nooit op sneeuwklassen geweest en dus nooit op latten gestaan.
En dan ontmoet je op je 17de de man van je leven en blijkt die skiën de hemel op aarde te vinden. Jaja, daar zou hij zelfs zonder problemen zijn zomerreis voor opofferen.

skiliefde

Dus nam ik de proef op de som. Eens de studies achter de rug trokken we samen met de hele schoonfamilie richting Oostenrijk. Ik moest hem groot gelijk geven. Man dat was leuk. Ook al deed ik 10 keer in mijn broek, minstens. Maakte ik ruzie met mijn schoonbroer die me verzekerde dat het een blauwe piste was waar ik af moest, terwijl er rode bordjes naast stonden. En bestudeerde ik de sneeuw enkele keren van wel héél kort bij. Ik was verkocht.  Mijn batterijen laden er helemaal van op.

skis-collagemet of zonder eigen ski’s?

Sinds de kinderen 3 jaar zijn, staan we jaarlijks opnieuw op de latten. Tot nu toe steeds met gehuurd materiaal.   Veel mensen uit mijn omgeving die jaarlijks gaan skiën hebben hun eigen latten en vertelden regelmatig hoe content ze er van waren.

Toch had ik het gevoel dat wanneer je maar 1 keer per jaar gaat skiën je goedkoper af bent met gehuurde latten. Bovendien moet je niet sleuren aan je latten en zeker niet het hele land doorkruisen om ze te laten waxen en slijpen. Ondertussen ben ik wel tot de constatatie gekomen dat de huurprijs voor een week die ik steeds in mijn hoofd heb, lichtjes (kuch) gestegen is tov van de prijs van 10 jaar geleden. Maar toch, ik vond het de moeite niet waard precies om er zelf aan te kopen.

In november mocht ik skilatten gaan testen in Landgraaf voor Decathlon. Veel ken ik er niet van. Een skilat was in mijn ogen een skilat en meer niet. Tot je ze natuurlijk allemaal eens kan testen, dan merk je wel een verschil. Niet dat ik specialist ben, maar ik kon wel zeggen welke ik fijner vond skiën en welke niet. Een heel leerrijke ervaring en een super fijne dag. Jij kan die trouwens ook meemaken wanneer je van plan bent om skilatten aan te schaffen. Gewoon inschrijven via de website van Decathlon.

Je kan je al inbeelden dat ik zéér enthousiast thuiskwam en zo het vlammetje bij mijn medebewoners aanwakkerde. Onze skivakantie met Pasen leek nog zooooo ver weg. ‘Misschien moeten we een short ski doen met kerst?’ Dat moet je mij maar 1 keer vragen.

Nu we 2 keer op de latten zullen staan dit winterseizoen werd het natuurlijk wel de moeite om te investeren in eigen materiaal. De knoop werd doorgehakt.

Welke ski’s ik wilde, had ik op de testdag in Landgraaf al stiekem beslist.

Ik koos voor de Adix 7 van Wed’ze, Decathlons eigen skimerk. Een verschil met een echte ‘merk’ski van dezelfde kwaliteit was er niet, dat heb ik zelf kunnen ondervinden.adix 7 wedze ski

De enige reden dat ik toch nog even twijfelde voor de merkski was de kleur. Roze is echt niet mijn ding. Als ik Decathlon dan ook 1 goede raad mag geven: stop met dat roze gedoe voor vrouwen. De herencollectie van Wed’ze vind ik 100 keer toffer en mooier.

De man koos voor de Boost 700 van Wed’ze. Hij heeft ze niet kunnen testen, maar op de testdag voelde ik verschillende mannen aan de tand en die vonden die ski een topper.

Aangezien de Decathlon van Evere op een boogscheut van de man zijn werk ligt, houdt laten waxen en slijpen ook niet echt veel moeite meer in. (En voor mij al helemaal niet 😉 ).  Bovendien is de eerste keer ook nog eens gratis.

Handige info

Overweeg je zelf ook om ski’s aan te kopen, dan vind je hier nog ongelooflijk veel tips. Ik downloadde ondertussen ook al de gratis app ISOSKI. Je geeft hier je lengte, gewicht en skiniveau in en hij berekent voor jou hoe je de bindingen moet afstellen.

Andere interessante info:

Ski’s opbergen en onderhouden

Ski woordenboek en filmpje om ze zelf te leren af te stellen

 

Van dit te schrijven alleen al krijg ik ongelooflijk veel goesting in sneeuw.  Wij tellen af…

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

5 Reacties

 1. Falderie
  15 december 2016

  Wij gaan volgende week opnieuw skiën. Op mijn dertigste. Voor de tweede keer in mijn leven. Ik kijk ernaar uit, maar ik heb tegelijk ook wel weer wat schrik. Voorlopig blijft het hier toch bij gehuurde latten…

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 december 2016

   Veel plezier!!!!

   Beantwoorden
 2. Kim
  15 december 2016

  Wij gaan dit jaar voor het eerst met onze twee oudste mannetjes skiën (3 en 5) met Intersoc.

  Manlief is hier ook een topskiër en liefhebber van al wat zwart en rood ziet. Ik moet het hebben van 1 keer sneeuwklassen, een cm-skiweekje en een skitrip tijdens de studententijd van tien jaar geleden. Het wordt dus wel een beetje spannend, maar ik kijk vooral uit naar hoe onze kleine jongens het gaan doen 🙂

  Nog tips voor een eerste skivakantie met kleine kindjes? Wat zeker meenemen en wat niet?

  Alvast veel plezier met de nieuwe aankopen! Wie weet hier over een paar jaar… 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 december 2016

   Oh dat gaat super zijn Kim. Wij gaan ook altijd met Intersoc skiën sinds we kinderen hebben.
   Zorg vooral voor laagjes bij de kinderen. En niet te warm aankleden, maar dat vind ik zelf ook ne moeilijke 🙂
   Waar ga je precies naartoe?
   Eneuh… skiën is als fietsen, dat verleer je niet. 😉

   Beantwoorden
   1. Kim
    19 december 2016

    We gaan naar Wengen. Het wordt nog een kleine inpak-challenge aangezien je niet met de auto tot aan het hotel kunt geraken, maar enkel via een treintje, maar dat dwingt me om over te gaan tot light-packing 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: