fbpx

Arizona An Bomber

Arizona An Jacquard bomber uit Ottobre

Soms bezoek je een stoffenwinkel op het juiste moment.  Het moment waarop een leverancier (kilo)meters nieuwe jacquardstoffen binnenbrengt is zo een moment 

Je kan stellen dat ik op het juiste moment een bezoekje bracht aan Madeline De Stoffenmadam. Mijn oog viel direct op een kaki jacquard met zwart en wat glitterdraad erin. Het stofje past perfect in mijn kleurenpalet.  Alleen wist ik niet goed wat er mee te maken, want er zat geen rek in het stofje.  Een schoon rokje met van die stolpplooien was een optie, maar ik ben niet zo een rokjesmadam. Arizona An Jacquard bomber uit Ottobre
Op de pop in het naaiatelier hing de bomber van Paspelpoes Joke te blinken.  Ze gebruikt die bomber als voorbeeld voor een workshop die ze er geeft.

Misschien moest ik me dan toch eens wagen aan zo een bomber.  Al was ik niet echt zeker of dat wel iets voor mij was.  Onder wat aanmoediging van Nancy en Nele besloot ik dan toch een poging te wagen.

Een superzachte binnenkant

Ik wilde wel een bomber maken die ik ook binnenshuis comfortabel kan dragen als een soort cardigan, zonder het gevoel te hebben dat ik in mijn ‘jas’ rondloop.  Nancy raadde me daarom aan om modal als voering te gebruiken.  Echt waar, die stof is zo zacht als boter.  Als je nog nooit modal gevoeld hebt, raad ik je aan om echt eens te komen voelen aan de rol.  Pas wel op, want de aaibaarheidsfactor is echt fenomenaal.  De kaki modal paste kleurgewijs nog eens fantastisch bij de jacquard, die ik Arizona An mocht noemen.  Alleen vergat ik natuurlijk foto’s van de binnenkant te nemen.  Sorry.  Je zal me op mijn woord moeten geloven.
De boorden werkte ik af met glitterboordstof, die voor mijn bomber gemaakt lijkt.

De pasvorm

Ik werkte nog niet vaak met de damespatronen van Ottobre en dus was het toch een beetje een gok hoe het ging vallen.  Bovenaan schommel ik tussen maat 36 en maat 38.  Ik koos uiteindelijk maat 38 zodat hij zeker ruim genoeg zou zijn zodat ik er ook wat dikkere dingen onder kon dragen.  Dat bleek een goede keuze.  Hij valt van maat precies goed.
Uiteindelijk ben ik heel tevreden van het eindresultaat.  Het is een verrijking voor mijn garderobe en past door zijn kleuren perfect bij 90 % van mijn (beperkte) kastinhoud.  Een topper, noem ik dat!

Stof en patroon

buitenstof ↑↓ Arizona An Jacquard – bij Madeline De Stoffenmadam

voering ↑↓ khaki modal – bij Madeline De Stoffenmadam

boordstof ↑↓ glitterboordstof – bij Madeline De Stoffenmadam

patroon ↑↓ Ottobre voor dames – lente/zomer 2/2017

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

16 Reacties

 1. delphine
  19 november 2017

  Wauw, echt een pareltje!

  Beantwoorden
 2. An
  19 november 2017

  Tof seg ik hèb me er nog niet aan durven wagen maar je hebt me wel al veel meer overtuigd !

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   19 november 2017

   Ik had ook wat overtuiging nodig 😉

   Beantwoorden
 3. Catherine - MamC
  19 november 2017

  Ziet dat eens blinken!! Een pracht van een bomber hoor!

  Beantwoorden
 4. An
  19 november 2017

  Oh, oh, oh, wat werd dat een schoontje!! Het was volgens mij ment-to-be dat jij net toen binnen kwam! Echt een prachtige bomber!

  Beantwoorden
 5. Laura
  19 november 2017

  Oh, An!! Ik wil gewoon net dezelfde bomber <3
  Mag het 😉 ?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   19 november 2017

   Maar ja gij 🙂

   Beantwoorden
 6. Nancy Moerenhout
  20 november 2017

  Waw! Wat een schoontje seg!

  Beantwoorden
 7. Zoë
  20 november 2017

  Geweldig shiny, helemaal mijn ding.

  Beantwoorden
 8. zebrazonderstrepen
  20 november 2017

  heel erg mooi!

  Beantwoorden
 9. Lize
  20 november 2017

  Weer zo’n mooie creatie!

  Beantwoorden
 10. Tamara
  20 november 2017

  Ik kan er naar blijven kijken! Nu wil ik ook eentje, terwijl ik altijd zeg dat het niks voor mij is 😀

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   21 november 2017

   Haha, je klinkt wel als mij 😉

   Beantwoorden
 11. Ellen W
  22 november 2017

  Waaaw prachtig mooi!!

  Beantwoorden
 12. Joke (The Needle Of Choice)
  27 november 2017

  Deze vind ik echt geweldig mooi. Ik zag hem op Instagram en kocht meteen stof voor een bomber voor mezelf, haha! Nu nog wat tijd kopen 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   27 november 2017

   Volgens mij is die winkel met tijd te koop heel goed verstopt 😉

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.