fbpx

An, An en An hadden een plan

Solange jurk in velvet - La Maison Victor

Ik kan jullie wijsmaken dat het een vooraf afgesproken en weldoordacht plan was, maar die schijn gaan we niet ophouden.  Het was een toevallig plan, want soms vallen dingen zo mooi samen, dat je er wel een plan moet van maken.

Er was eens…

Na mijn eerste fluwelen avontuur voor mezelf kreeg ik de fluweelsmaak te pakken.  Ik zag prachtige velvet liggen bij Madeline De Stoffenmadam en was meteen verliefd. Ik liet hem liggen om hem dan toch maar online te kopen, zonder plan. Enige tijd later ging ik mijn bestelling in de winkel ophalen en kocht ik nog wat andere stof. (Don’t judge me)  Zoals meestal, wanneer je in een stoffenwinkel aan de kassa passeert, krijg je dan de vraag wat je met je stofaankoop gaat maken.  De dame achter de kassa was Paspelpoes An. Ik zuchtte eens diep en vertelde dat ik eigenlijk niet wist wat ik met die velvet ging aanvangen.  An vertelde me dat ze dezelfde stof had in het zwart en dat ze waarschijnlijk de Solange ging maken.  Net zoals Krullenbol An, wist ze me te vertellen, want die kocht ook velvet en ging de Solange maken.
Aha, als twee Annen met hun velvet een Solange gaan maken, dan kan ik als derde An niet achterblijven.solange velvet la maison victor

Zo ontstond er een ‘Velvet An’ groepje op een sociaal medium en werd ons plan in concrete acties omgezet.  We gingen een fotoshoot houden.  Over de fotograaf moesten we niet lang nadenken, want de man van An is hobbyfotograaf.  Handig toch.

Het plan begon in Lier dus kozen we ook voor Lier om ons plan op de gevoelige plaat vast te leggen.  3 Solanges, 3 Annen, 3 naaibloggers, 3 zonenmoeders, 3 velvets en toch 3 verschillende jurken.
Het weer zat wat tegen, maar dat hield ons niet tegen.solange velvet La Maison Victor

Mijn aanpassingen

Ik liet de rits en zakken weg en werkte de hals af met een zachte rekbare tricotbiais.  De afwerking kon wat beter, want velvet doet soms toch gewoon zijn eigen ding onder de naaimachine én ook onder mijn jas.  Het ding kruipt immers naar omhoog door de vleug van de stof en de wrijving van mijn jas.  Gelukkig blijft alles wel gewoon op zijn plaats, wanneer ik binnen rondloop.  Oef! Misschien komt het ook omdat ik de originele zoomlengte van het patroon aanhield.  Die is eerder aan de korte kant voor mijn 1,68m.  De andere Annen verlengden de zoom en hadden er veel minder last van.
De mouwen en zoom werkte ik af met het blindezoomvoetje. Niet geheel blind, maar toch blind genoeg.

En toen deed ik een Jezuske

De Solange is zo wel een heel snelle jurk. Het was een ideaal projectje om in elkaar te steken op de Naais To Meet You blind date van 29 oktober bij mij thuis. Niet te veel denkwerk, zodat je toch wat kan babbelen én klaar in 3 uur.

Wil je graag weten welke aanpassingen de andere Annen deden?  Check dan zeker hier voor de versie van Krullenbol An en hier voor de versie van Paspelpoes An.

Stof en Patroon

↑↓ Velvet met bloemen – bij Madeline De Stoffenmadam ↑↓ Mijn velvet is ondertussen uitverkocht, maar je vindt hier andere velvet parels

↑↓ Solange jurk – La Maison Victor Editie 4 (juli/augustus 2017)

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

16 Reacties

 1. Sylvia @lilyenwoody
  16 november 2017

  Supertoffe jurkjes! Een heel geslaagd plan, An!

  Beantwoorden
 2. lielebeesje
  16 november 2017

  Drie knappe Solanges en drie knappe Annen! En ook knappe foto’s!

  Beantwoorden
 3. An
  16 november 2017

  Het was een heel plezante voormiddag, we hebben wat afgelachen. Voor herhaling vatbaar

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 november 2017

   Op zoek naar een nieuw plan 🙂

   Beantwoorden
 4. Tamara
  16 november 2017

  Hahaha, zalig plan! Heel tof gedaan! En het plezier straalt af van de foto’s!

  Beantwoorden
 5. vanmiek
  16 november 2017

  Leuk! En oh, die foto in die regenplas!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 november 2017

   Tof hé. Het oog van een hobbyfotograaf doet veel!

   Beantwoorden
 6. Catherine - MamC
  16 november 2017

  Antastisch! 😀

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 november 2017

   Hihi!

   Beantwoorden
 7. An Van Dessel
  16 november 2017

  Al zo hard genoten van dat plan: bij het naaien, tijdens de shoot en nu weer! ♡

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 november 2017

   Echt hé

   Beantwoorden
 8. Els
  16 november 2017

  Mooi! Het was leuk bij de creatie ervan aanwezig te mogen zijn :-). Nogmaals bedankt voor de toffe middag.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 november 2017

   Oh wat leuk dat je hier reageert! Toen was het allemaal nog topsecret. Haha!

   Beantwoorden
 9. Davina
  17 november 2017

  Wat een tof Annenplan!

  Beantwoorden
 10. Lize
  17 november 2017

  Een leuk plan met een mooi resultaat 🙂

  Beantwoorden
 11. Joke (The Needle Of Choice)
  27 november 2017

  Zo leuk, zo’n Annen-actie! Knap resultaat!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: