fbpx

Culotte & Cobalt

Cobalt trui van Blou en Milly broek van La Maison Victor

De culotte is ongetwijfeld het kledingstuk waar ik het langst over heb getwijfeld of ik het nu wel effectief ging maken.  Ik vond het toch redelijk gewaagd voor mezelf.  Uiteindelijk besloot ik al mijn moed bijeen te rapen en de schaar in mijn gekoesterde lap stof te zetten.

Milly broek

Als patroon koos ik de Milly broek uit La Maison Victor.  Ik mat alles grondig na, want broeken daar doet mijn lichaam al eens moeilijk over.  Feit is dat ik redelijke stevige bovenbenen heb, waardoor een broekenzoektocht te vergelijken is met een uitputtingslag.
Voordeel van zo een culotte is dat broekspijpen breed zijn en dat de kans groot is dat mijn bovenbenen er in zullen passen.  Bovendien heeft het nog een verdoezelend effect.  Cobalt van Blou en Milly Broek ( culotte ) van La Maison Victor

Ik ging op de lengte van de tailleband van het patroon af om mijn maat te bepalen en kwam uit bij maat 36.  Believe me, ik pas nooit in een 36 als broek. Dus ik raad je aan om het zeker na te meten, mocht je Milly broekplannen hebben.

Het stofje komt ook uit de La Maison Victor familie en herken je wel van de Raven jurk uit het magazine.  Het is een soepelvallende crêpe en valt ideaal voor de broekrok.

Cobalt

Cobalt Blou velvet
Het leuke kettinkje kocht ik bij Made By Miss Pixie

Toen ik de Cobalt zag verschijnen was ik onmiddellijk verliefd op haar versies. Ik kocht het patroon dan ook direct.  De V-rug is zo mooi.  Allé, toch als je niet het patroon van een sporttop op je schouders hebt staan. Ik vervloek nog steeds die ene zonnige dag in mei toen we volle concentratie het intex zwembad in onze tuin installeerden, mezelf in loopkleren gehesen omdat ik nadien nog ging joggen.  Ik vrees dat ik de zomer van 2018 nodig zal hebben om die souvenir op mijn rug kwijt te raken.

Voor de Cobalt gebruikte ik de ruime overschot van deze pyjama. De bedoeling was een tweede pyjama te maken voor de andere zoon, maar dat kwam er nooit van. Velvet is helemaal de trend dit najaar en het mosgroen paste perfect bij het crêpe stofje.Cobalt van Blou en Milly Broek uit La Maison Victor

Ik maakte de ondiepe V-rug en de 3/4 mouw met manchetten, waarin ik de crêpe stof subtiel liet terugkomen.

Toch ben ik niet helemaal tevreden met de Cobalt.  De pasvorm is niet ideaal, vind ik.  Hij trekt wat rond mijn borsten naar mijn oksels toe. Ik zit er met redelijk wat stofoverschot en het lijkt alsof er nog een neep moet komen naar de oksel toe.  Je ziet het wel wat op de foto’s als je goed kijkt.  Ik ben achteraf ook in de Cobalt blogtour even gaat terugkijken naar de verschillende Cobalt truien en zag op de foto’s van anderen dat ze er ook stof te veel hebben. Misschien dat het extra hindert door het gebruik van de wat stroevere nicky velours en hindert het minder in tricot.  Ik weet het niet echt.

Voor de foto’s trok ik samen met een vriendin naar de tuin van Host, waar we shopten en lunchten en waar ze mijn fototoestel ongewild in haar handen geduwd kreeg.  Ze deed dat geweldig goed.  Ik denk dat ik een nieuw fotograafslachtoffer gevonden heb. Haha.

Dikke merci Bene. x

Stof en patroon

↑↓Leopard crêpe van La Maison Victor – bij Madeline De Stoffenmadam (uitverkocht)

↑↓Mosgroene nicky velours – Mon Depot (uitverkocht)

↑↓Milly broek – La Maison Victor jan/feb 2016

↑↓Cobalt – Blou

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

19 Reacties

 1. Flaflinko
  2 november 2017

  Heel mooi geworden!!! Wat jij zegt van de cobalt heb ik ook al ervaren bij andere patronen. Het is soms zoeken en aanpassen geblazen.

  Beantwoorden
 2. An
  2 november 2017

  Toffe outfit! Ik vind wel dat die mooie crêpestof een hakje eronder verdient ? Er lijkt idd. wat te veel stof te zitten bij de top. Lijkt me wel een zalig zachte trui!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   2 november 2017

   Ja, een hakje zou wel mogen. Maar pumps zijn niet praktisch als je 10 000 stappen wilt halen en mijn winterschoenen snijden mijn benen optisch af als ik geen zwarte panty erbij draag. En aangezien het toen nog boven de 20 graden was, waren sneakers de beste optie 🙂

   Beantwoorden
 3. Inge Moreels
  2 november 2017

  Ik ben fan van de cullote, blog er binnenkort ook eentje. Jou outfit is so to the point! Prachtige kleuren, de broek staat je goed en die Cobalt is super leuk in die stof! Ik ga even jou idee opslagen 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   2 november 2017

   Ja, vandaar mijn gesupporter op je twijfel bij je instastories ;-). De mijne was toen net af.

   Beantwoorden
 4. Zoë
  2 november 2017

  Oh! Ik twijfel ook al lang over een culotte. Staat je goed en ook nog eens een mooie stofkeuze.

  Beantwoorden
 5. An
  2 november 2017

  Ik denk dat het een combinatie van stof + maat + plaats van de nepen is.

  Als je een shirt maakt uit rekbare tricot, zit het strakker aan de oksels, als je een trui maakt in een stijvere stof, heb je daar wat makkelijker bulk. Bij een trui moet je ook wat bewegingsruimte hebben, er moet nog een shirt onder komen.

  Als je de trui wat naar onder trekt, zou het ook beter zitten vermoed ik. En als ie dan naar boven kruipt, zitten de nepen wsl wat te laag voor jouw lijf. Ik moet de mijne ook hoger steken dan de meeste testers moesten.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   2 november 2017

   Ja, dat vermoedde ik al. Maar mijn neep moet dan volgens mij komen naar de mouwopening toe en dan kom ik in de problemen bij mijn mouw hé.

   Beantwoorden
 6. withlovebyeva
  2 november 2017

  Ik wil ook nog wel eens uw fotograaf zijn! 😉
  En zo’n nicky truitje, dat staat ook al even op mijn planning. Zo gezellig!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   2 november 2017

   Ja, een aanrader. Al moet de man altijd aan de pyjama van de zoon denken als hij me er in ziet rondlopen 🙂
   Ik zie dat volledig zitten Eva. Ik ben aan een winterjas bezig nu 😉

   Beantwoorden
 7. Jongens toch
  2 november 2017

  Heel mooi! Een goed passende broek vinden is inderdaad niet gemakkelijk! Heel vrouwelijk opgelost!

  Beantwoorden
 8. gerhilde maakt
  2 november 2017

  Ah, en ik heb daar toen ook geluncht! Ik twijfelde nog, maar ik dacht dat je mij sowieso niet zou herkennen en dat komt ook wat vreemd over. Toffe winkel, he! Ik woon daar achter de hoek. 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   3 november 2017

   Echt!! Zalig. Je had iets moeten zeggen seg, wasmedanu. Hoe tof is dat om zo een winkel achter de hoek te hebben.
   Eva heeft hier nog in het dorp gewoond, vandaar dat ik er ook regelmatig eens binnenspring. Al is dat hier wel een rit van 50 minuten

   Beantwoorden
 9. Zijkant
  3 november 2017

  Mooi, die culotte!

  Beantwoorden
 10. delphine
  4 november 2017

  heel mooi. goed om je commentaar bij de cobalt te lezen, ik zal die voor de zekerheid toch eerst eens uit een goedkoper stofje maken dan direct in mijn goeie (niet zo heel erg goedkope) stof

  en wat die culotte betreft, het staat je wel eigenlijk

  Beantwoorden
 11. Tamara
  5 november 2017

  Mooie combinatie! Een culotte kan fantastisch mooi zijn, als je ermee staat, en jij hebt geluk! Super!

  Beantwoorden
 12. Joke (The Needle Of Choice)
  7 november 2017

  Ik ben helemaal ‘in love’ met jouw culotte! Echt prachtig!

  Beantwoorden
 13. an
  10 november 2017

  leuke combi en ja misschien heb je me over de streep getrokken met de culotte !
  welke maat gebruikte jij voor de blou ?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   12 november 2017

   Ik zocht het eens even op. Het was maat 3.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.