fbpx

Last minute Halloween!

Vecteezy.com

Op het allerlaatste moment, last minute, probeerde ik Halloween toch nog wat in huis te halen.

Dat ik nooit van Halloween zou doen, zei ik. Platte commercie, overgewaaid uit Amerika. Nooit!

Tot ik kinderen kreeg, ze wat ouder werden en bleek dat Halloween de perfecte gelegenheid om hen te verkleden en eens lekker griezelig te doen. “Ach”, dacht ik, “wat maakt het nou uit? Een beetje Halloween vieren, daar doe je toch geen vliegkwaad mee.”

Je hebt principes tot je kinderen hebt, zei mijn mama ooit. Ik kan haar nu geen ongelijk meer geven.

De Kabouters zijn nu 5, willen wel al stoer meedoen met Halloween, maar zijn stiekem toch nog een beetje bang van al dat gegriezel.

Ik besloot daarom om maar een klein tikkeltje Halloween in huis te halen.

4x Halloween

Om hen toch een beetje een Halloween – gevoel te geven, deed ik het volgende:

 • Zondag kocht nog ik een set raamstickers en liet de Kabouters de voordeur versieren;
 • Die dag werden er ook nog 3 capes gekocht, voor elk ééntje: mama, KabouterV en KabouterS. Daar hoorde ook nog wat make-up van Snazaroo bij – thema Halloween – met een handig instructieboekje;
 • Ik maakte spinnensoep vandaag;
 • Voor vanavond planden we een Halloweenwandeling in het bos met enkele andere gezinnen van de school van de kinderen.

Het stickeren spreekt voor zich. De Kabouters vonden het geweldig om het grote raam van de voordeur te mogen beplakken met pompoenen en spinnen. De stickers zijn heel makkelijk te verwijderen en het vel heeft 2,99 EUR gekost.

De capes waren ook echt een last minute aankoop. Het neefje heeft een dracula – kostuum. Op zijn verjaardagsfeestje zaterdag, speelden de Kabouters er de hele tijd mee.

Voor een leuk kostuum waren we echter al te laat, maar ik kon wel nog 2 eenvoudige, zwarte capes bemachtigen. Handig, want die kunnen dienen voor Dracula, maar ook voor Batman of desnoods zelfs voor Duistere Prinses. Lekker veelzijdig en ideaal om hun  fantasie nog wat te stimuleren.

Ik kocht ook een zwarte cape met kap voor mezelf. Hoewel we hebben afgesproken dat de wandeling zonder veel organisatie zou doorgaan, leek het me toch fijn om een boswandeling te doen onder begeleiding van een “échte” heks. Een heksenhoed had ik al liggen, ooit gekocht in de Efteling en de cape maakt het alleen leuker. Meer kon het ook niet zijn, want ook de kostuums voor de volwassen bleken zo goed als uitverkocht.

Blijkbaar ben ik toch niet de enige die toegegeven heeft aan de donkere, duistere lokroep van Halloween. Al gaan sommige maskers en accessoires me echt wel te ver. Brrrrrr….

Spinnensoep

Om de wandeling vanavond wat luister bij te zetten, besloot ik Halloween ook wat in het eten te verwerken. Koekjes, cakes, een uitgekerfde pompoen: allemaal geen tijd meer voor. Toen dacht ik aan een ideetje dat ik ooit in de Libelle of op Pinterest zag passeren: spinnen voor in de soep.

Spinnensoep Nononsonsmoms
Spinnensoep maken!

Wat heb je nodig?

 • Soep
 • Balletjes
 • Ongekookte spaghetti

De soep en de balletjes zaten in de diepvries. Die liet ik eerst ontdooien. Daarna brak ik de ongekookte spaghetti in stukjes en stak ze door de ontdooide balletjes. Toevoegen aan de soep en deze nog even laten doorkoken, net zolang de spaghetti de tijd nodig heeft om te garen.

Et voilà: spinnensoep. Eenvoudiger kan niet en ik liet de Kabouters ook even helpen. Zo hadden ze meteen ook nog een leuke vakantieactiviteit.

Spinnensoep Nononsonsmoms
Spinnensoep eten!

Ik heb vandaag een dagje verlof, dan komt de inspiratie al wat makkelijker, maar deze kan je vanavond ook nog snel doen als je wil.

Lampionnentocht

Vorige week kwam er een berichtje van één van de mama’s van de school van de Kabouters. Of we zin hadden in een Mini – Halloween: een wandeltochtje door het bos, zonder organisatie, verkleed indien mogelijk en voor de rest helemaal vrijblijvend.

We zouden fakkels bestellen. Dat werden ledlampions. De fakkels waren niet meer leverbaar (dat komt er van als je iets last minute doet ;-)) en de lampions leken ons toch een veiligere optie met een bende, overenthousiaste en verklede kleuters.

Aag nam de bestelling van de lampions op zich en ik zou een route uitstippelen. Zo gezegd, zo gedaan. Het uitstippelen van de route deden we zondagvoormiddag en onmiddellijk begonnen de ideeën te groeien.

Ondertussen zijn we met een 20- tal ouders en kinderen.

Het zal een begeleide wandeling worden, begeleid door Hirondella Heks. Geen heks, helemaal niet, echt waar niet, gewoon een vrouw, met toevallig twee vampiertjes als helpers en een al even toevallige allergie voor brave kinders. Er gaat een sprookjesboek van vampieren en heksen mee voor een griezelverhaaltje onderweg en een zak met snoepjes.

Sprookjesboek Hemma Nononsonsmoms
Sprookjesboek Hemma

Als alles goed gaat, gaat de route langs de Splitsing van de Sissende Slangen, de Vallei van de Vleermuizen, de Trollentrap, de Versteende Hoofdtrol, het huis van de oma van Hirondella Heks, de rots van de Ronkende Reus én Drakendreef.

De enige bezorgdheid die ik nog heb: door de verandering van het uur, is het écht al wel donker om 19u00. Ik ben benieuwd wat dat gaat geven in het bos.

Hoe vieren jullie Halloween?

Happy Halloween Vecteezy.com
Happy Halloween!

 

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

1 Reactie

 1. Nathalie
  31 oktober 2017

  Geweldig!!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.