fbpx

Pyjama Plooienpret

Onder de noemer ‘beter te laat dan nooit’, een pyjama uit 2016.  Een eenvoudig exemplaar dat wat gepimpt werd met ingestikte plooien, maar dat hier favoriet is.  Zou het hoge knuffelgehalte er voor iets tussen zitten?

De mosterd voor de ingestikte plooien haalde ik bij de broeken van Albababy, een merkje dat hier wel eens in de kast hing toen ze kleiner waren.  Ik experimenteerde al eens met de plooien en de nicky velours bij deze pyjama.  Nu wilde ik geen pof broek meer, maar een iets eigentijdser model.

We kochten een aantal meters mosgroene nicky velours op de stockverkoop van Mon Depot ergens vorige herfst.  Was het nu van Baba Babywear of Lily Balou? Ik ben het helaas vergeten.  Maar zacht is hij wel. Edit: Mundo Mélocoton dat was het.

Wolf zonen 09Wolf Zonen 09 nicky velours met ingestikte plooien

Als basis gebruikte ik het Wolf patroon dat ik her en der doorknipte om zo telkens te verlengen op plaatsen waar de plooien kwamen.  Je verliest toch snel een cm stof per plooi en dus is bijtekenen echt wel nodig.

Enkel de schouderstukken deed ik omgekeerd.  Ik stikte in een willekeurig restje om de paar cm een plooi en knipte daaruit de patroondelen.  Ik gebruikte de schouderstukken niet als een soort lus om een eventuele cape vast te houden, zoals in het patroon voorgeschreven is.  Ik knipte het voorpand en achterpand door op de lijn die de schouderstukken aangeeft en assembleerde het geheel terug opnieuw, leathersweatergewijs.

Kaarsen aan, dekentje en boek erbij.  Wij zijn klaar voor een gezellige winteravond!

Stof en patroon

↑↓ mosgroene nicky velours – bij Mon Depot ↑↓ roestbruine boordstof – bij Madeline De Stoffenmadam

↑↓ Wolf – Zonen 09 – digitaal of papier

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

18 Reacties

 1. delphine
  9 februari 2017

  Ooooh zo leuk!

  Beantwoorden
 2. JoChapeau
  9 februari 2017

  Heerlijk !

  Beantwoorden
 3. Zoë
  9 februari 2017

  Origineel met die plooitjes, hij staat mooi met mos.

  Beantwoorden
 4. liezewiezewoes
  9 februari 2017

  tof zeg!! En die ogen van jouw kereltje! <3

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   9 februari 2017

   Daar verdrinken de meisjes in binnenkort 😉

   Beantwoorden
 5. Mieke
  9 februari 2017

  Lijkt me een zalige pyjama om te dragen… En zo tof zeg!

  Beantwoorden
 6. Hutse Pruts
  9 februari 2017

  Amai super knap gedaan. Je moet er maar op komen. Tof!

  Beantwoorden
 7. mamadammeke
  9 februari 2017

  Heel erg mooi! Zou mij ook goed staan in wat maatjes groter :p

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   9 februari 2017

   Ja, echt hé. Ik zou mezelf veel knuffelen dan 😀

   Beantwoorden
 8. Eva
  9 februari 2017

  Zalige pyjama!!

  Beantwoorden
 9. mimaloki
  9 februari 2017

  Tof! Het doet me ook denken aan dat merk van schoenen… denkdenk… camper

  Beantwoorden
 10. La fille de la culotte
  9 februari 2017

  Mooi effect met die plooitjes!

  Beantwoorden
 11. Tamara
  9 februari 2017

  Oh, wat een leuk effect, die plooien in nicky velours! Ziet er heerlijk comfy uit!

  Beantwoorden
 12. Davina
  9 februari 2017

  Kei leuk zo met die plooitjes! En die kijkers… *smelt*

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   9 februari 2017

   🙂

   Beantwoorden
 13. Resaarcle
  9 februari 2017

  Als ik in zo’n mooie pyjama mocht slapen, kwam ik nooit meer uit mijn bed!

  Beantwoorden
 14. Marjolein
  10 februari 2017

  Zotjes zeg, hoe knap is dat! Ik zou willen wonen in die pyjama! ?

  Beantwoorden
 15. Joke (The Needle Of Choice)
  15 februari 2017

  Die plooien maken het ineens specialer, super tof!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.