Pyjama Plooienpret

Onder de noemer ‘beter te laat dan nooit’, een pyjama uit 2016.  Een eenvoudig exemplaar dat wat gepimpt werd met ingestikte plooien, maar dat hier favoriet is.  Zou het hoge knuffelgehalte er voor iets tussen zitten?

De mosterd voor de ingestikte plooien haalde ik bij de broeken van Albababy, een merkje dat hier wel eens in de kast hing toen ze kleiner waren.  Ik experimenteerde al eens met de plooien en de nicky velours bij deze pyjama.  Nu wilde ik geen pof broek meer, maar een iets eigentijdser model.

We kochten een aantal meters mosgroene nicky velours op de stockverkoop van Mon Depot ergens vorige herfst.  Was het nu van Baba Babywear of Lily Balou? Ik ben het helaas vergeten.  Maar zacht is hij wel. Edit: Mundo Mélocoton dat was het.

Wolf zonen 09Wolf Zonen 09 nicky velours met ingestikte plooien

Als basis gebruikte ik het Wolf patroon dat ik her en der doorknipte om zo telkens te verlengen op plaatsen waar de plooien kwamen.  Je verliest toch snel een cm stof per plooi en dus is bijtekenen echt wel nodig.

Enkel de schouderstukken deed ik omgekeerd.  Ik stikte in een willekeurig restje om de paar cm een plooi en knipte daaruit de patroondelen.  Ik gebruikte de schouderstukken niet als een soort lus om een eventuele cape vast te houden, zoals in het patroon voorgeschreven is.  Ik knipte het voorpand en achterpand door op de lijn die de schouderstukken aangeeft en assembleerde het geheel terug opnieuw, leathersweatergewijs.

Kaarsen aan, dekentje en boek erbij.  Wij zijn klaar voor een gezellige winteravond!

Stof en patroon

↑↓ mosgroene nicky velours – bij Mon Depot ↑↓ roestbruine boordstof – bij Madeline De Stoffenmadam

↑↓ Wolf – Zonen 09 – digitaal of papier

18 thoughts on “Pyjama Plooienpret

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *