fbpx

Stik Belgique – 2 liefdes samengebracht: bergen & zonen 09

Stik Belgique - cisse en theo polo van Zonen 09

De zoon werd 7 en als het feest is, dan wordt er door mij meestal een gepaste outfit genaaid.  Ik combineerde in mijn outfit 2 van mijn liefdes: bergen & Zonen 09.

Belgische bergen?!

Akkoord, bergen zijn niet zo Belgisch.  Heel jammer vind ik dat trouwens.  Maar Zonen 09 is één en al België en daar mogen we best fier op zijn.  Toppatronen voor kleine jongens, grotere jongens, tieners en mannen.  Aangezien ik de enige vrouw ben in dit huishouden, komen de Zonen 09 patronen hier dus ook heel vaak uit de kast.

Ik weet dat de pasvorm in orde is en dat elke stap helder is uitgelegd met foto’s.  Ik leerde naaien dankzij Zonen 09 en ik ben niet de enige, dat weet ik ook.  Ondertussen ben ik lid van het vaste testersteam van Zonen 09 en daar ben ik ook heel erg trots op.  Er komt binnenkort trouwens een nieuw patroon van de Zonen 09-hand: Rocco. Als alles goed gaat valt vandaag het testexemplaar in mijn brievenbus. Yippie!

Bergen, wie me kent, weet dat ik moeilijk kan weerstaan aan stoffen met een bergenprint.  Het is sterker dan mezelf.  Het roept altijd mooie herinneringen op.  Op de opening van De Stoffenkamer kon ik deze print op french terry dan ook niet laten liggen.

De gabardine voor de broek diepte ik op uit mijn kast.  Volgens mij lag die al 4 jaar te wachten op een project.  Ik weet dan ook al lang niet meer waar ik hem kocht.

Speelproef en gekleed: een Theo Polo

Ik vind hemdjes heel mooi voor jongens, maar ze zijn niet zo praktisch en speelproof als ik zou willen. Met de bergenstof ging ik voor een combinatie van speelproof en toch wat meer gekleed: een Theo Polo.stik belgique - theo polo en Cisse van Zonen 09

Moeilijk is dat niet, want je vindt een uitgebreide gratis handleiding op de website van Zonen 09 om van je Theo hemdjespatroon een polo te maken.

De mouwen nam ik ook over van het originele Theo patroon al liet ik de lengte van de plooitjes aan de manchet er af.  Zo werd het wat smaller.  De manchet liet ik ook weg.  In de plaats daarvan werkte ik de mouwen gewoon af met boordstof.  Die boordstof werd ook gebruikt voor de afwerking van de polosluiting.Stik Belgique - Theo Polo Zonen 09

De broek: Cisse

Als broek maakte ik de Cisse.  Dit keer eens met opties die ik nog nooit geprobeerd had.  Binnen enkele weken geef ik een workshop over Cisse bij Madeline De Stoffenmadam.  Ideaal om die voor te bereiden dus.

Ik koos voor de opties lange overslag, ritsgulp en blinde ritszak.  Als detail stak ik paspel aan de rugpas en de steekzak.  Ik mat de poep van de zoon op en kwam bij een 5 jaar uit.  Aangezien hij 7 werd, verlengde ik de pijpen tot 7 jaar al had dat gerust een 8 jaar mogen zijn, want het is ne nipte.  De zoon is meer gegroeid dan ik gedacht had.  Het zal me leren om niet na te meten.  Deze broek zal nu vaak uit de kast moeten komen of het is te laat.  Misschien moet ik toch eens overwegen om een baksteen op zijn hoofd te leggen. Kwestie van dat groeien wat tegen te gaan.

Omzomen doe ik al lang niet meer met een tweelingnaald voor de kinderen.  Dat stiksel brak hier steeds door het geweld waarmee ze hun kledij aan- en uittrekken.  Ik koos voor een soort samengestelde zigzagsteek.

Het plan was dus om deze outfit te dragen op zijn verjaardagsfeestje, al staken de weergoden daar een stokje voor.  Met 25 graden was het half oktober net wat te warm om in lange mouwen en lange broek rond te lopen.  Het werd dan maar dit alternatief.

Van mij mag de herfst dus nu echt snel beginnen.

Stik Belgique

Dit was mijn bijdrage aan de blogtour van Stik Belgique, het leuke initiatief van Marjolein, de dame achter Flaflinko, die haar vijfde naaijaar viert. Heel de maand oktober staat in het teken van België.  Een echt uitdaging was dit natuurlijk niet, want we zijn gezegend met veel ontwerptalent van eigen bodem.  We zijn met ons gat echt wel in de boter gevallen.
Wil je nog wat extra in de boter vallen?  Vul dan hieronder de Rafflecopter in en maak kans op een leuke prijs.

Stof en Patroon

↑↓LMV High Mountains french terry – bij De Stoffenkamer

↑↓Donkerblauwe gabardine – bij ???

↑↓CisseZonen 09 ↑↓ 5 jaar, verlengd tot een 7 jaar

↑↓ TheoZonen 09 ↑↓ omgevormd tot polo met deze handleiding

Give Away

Bij een verjaardag horen ook cadeautjes.  Waag je kans en vul hieronder de Rafflecopter in.

Week 4
(Give away patroon Nena van Kaatjenaaisels / patroon Compagnie M.)

a Rafflecopter giveaway

23 oktober
KaatjenaaiselsKhadetjesLily & WoodyStoffenspulletjesNononsonsmomsSo Popo SewMarieke Falderieke

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

19 Reacties

 1. Jongens toch
  23 oktober 2017

  Wat een mooie combinaties van stof en details!

  Beantwoorden
 2. S*fie
  23 oktober 2017

  Als ge echt niet weet wat gedaan met de broek mag je ze naar hier sturen hoor 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   24 oktober 2017

   Haha!

   Beantwoorden
 3. delphine
  23 oktober 2017

  een hele mooie outfit en prachtige foto’s, blij dat het op zijn verjaardag zo’n mooi weer was dat het net iets te warm was hiervoor (want I love mooi weer) maar ik ben ervan overtuigd dat deze outfit nog vaak uit de kast zal komen

  Beantwoorden
 4. Petiteboutdechou_leen
  23 oktober 2017

  Wat een knappe zoon, zeg!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   24 oktober 2017

   Ook zelfgemaakt 😉

   Beantwoorden
 5. Sylvia @lilyenwoody
  23 oktober 2017

  Knappe foto’s en polo! Ik heb dag bergenstifje hier ook verknipt…

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   24 oktober 2017

   Benieuwd wat het wordt 🙂

   Beantwoorden
 6. Marjolein@flaflinko
  23 oktober 2017

  Deze is een van mijn favoriete outfits van de tour. Zo mooi!!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   24 oktober 2017

   Amai Marjolein, wat een lieve woorden. Dank je wel :-*

   Beantwoorden
 7. Nathalie V
  23 oktober 2017

  Ik zit ook te wachten op de Rocco. Alleen niet als tester maar als koper 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   24 oktober 2017

   Jaaa! Hij is leuk hé

   Beantwoorden
 8. Tamara
  24 oktober 2017

  Oh prachtig!! Die workshop klinkt leuk trouwens! Daar gaat een reeksje pareltjes gemaakt worden!

  Beantwoorden
 9. An
  24 oktober 2017

  Oh An, wat een heerlijke outfit! Speelproef en tegelijk supermooi! Wanneer die broek te kort wordt, maak je er toch gewoon een bermuda van voor het voorjaar? In de breedte groeien die jongens niet, als ze een beetje op de mijne lijken 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   25 oktober 2017

   Daar heb je een goed punt! Dat ga ik doen.

   Beantwoorden
 10. Qwinta Van Ryckeghem
  25 oktober 2017

  Oh wauw, wat een talent ben jij. Prachtig, prachtig en nog eens prachtig!

  Beantwoorden
 11. Sharon
  25 oktober 2017

  En wat voel ik me gezegend met zo’n prachtblogposts! Het geheel is zo af An! Dank je voor je lieve woorden, de steun, het testen en de oh zo schone maaksels. Dat verdient een cadeautje dat me bij het lezen van deze post te binnen viel. Al een idee? 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   26 oktober 2017

   Het beste cadeau dat jij mij en alle andere zonenmoeders kan geven, is het blijven uitbrengen van die geweldige jongenspatronen 🙂 xxx

   Beantwoorden
 12. Anne
  27 oktober 2017

  Wat een mooie outfit! De combinatie stof, patroon en details is perfect!
  Leuk ook om eens bij een ander te lezen dat de tweelingnaald stiksels niet kindproof zijn. Mijn dochter kreeg ze altijd binnen 3 keer dragen stuk, waarna ik er meestal te lang mee wachtte om ze te repareren… inmiddels begin ik er opvoorhand al niet meer aan.
  Tweelingnaalden zijn hier in huis voor de ‘grote mensen’

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.