fbpx

Hoera 7 jaar!! Tijd voor een haaienfeest

haaienfeest

Mijn kleinste jongen werd 7 op 7 oktober 2017.  Vorige zondag vierden we zijn verjaardag met de hele familie in het haaienthema.

Zoals elk jaar mogen de zonen een thema kiezen voor hun verjaardag. Ik vind het handig dat ik een basis heb om me te laten inspireren voor de uitnodigingen, de taart en wat decoratie.  Al probeer ik er niet in te overdrijven.

Normaal maak ik voor hun verjaardag een taart in het thema, maar de zoon lust geen taart.  Het is een raar geval soms.  Vorig jaar koos hij voor cupcakes in plaats van taart en omdat hij dat blijkbaar heel smakelijk vond, wilde hij er dit keer opnieuw. Pinterest werd boven gehaald om wat haaieninspiratie op te doen.

Haai – De uitnodiging

uitnodiging haaienfeestVoor de uitnodigingen ging ik aan de slag met Inkscape.  Een gratis open source programma met veel mogelijkheden.  Wanneer ik tevreden was, liet ik het ontwerp printen via Smartphoto.  Voor het kinderfeestje nam ik gewoon een fotoafdruk, wat heel goedkoop is.  Voor het familiefeestje koos ik voor een fotokaart, met dikker papier.  Nadien knipte ik de haaienhap uit de uitnodiging.

Haai – Het eten

haaien cupcakesNet zoals bij zijn 6de verjaardag maakte ik opnieuw cupcakes.  Dit keer ging ik voor dit chocoladecupcakerecept.  De toef bovenopen maak ik standaard met Swiss Merengue Botercrème.  Die is zo lekker en luchtig.  Ik maakte haaienvinnen uit suikerpasta en overstrooide het geheel met witte suikerkristallen en haaienmix.haaiencupcakesappelroosjes tiense suiker

Verder maakte ik nog appelroosjes.  Oktober is dé maand om met appelen aan de slag te gaan en het recept van de appelroosjes sprong altijd in mijn oog als ik mijn facebook checkte. Dit filmpje van Tiense Suiker verscheen steeds in mijn feed.

Ik veranderde wel een aantal dingen:

 • Ik gebruikte 2 ronde bladerdeegbodems in plaats van vierkantjes
 • Ik kookte de appelen maar een paar minuten tot ze zacht aanvoelden
 • Ik had geen abrikozenconfituur in huis en gebruikte dan maar frambozenconfituur.

De frambozenconfituur smaak je niet echt door in het eindresultaat maar gaf wel een mooi roze toets aan de roosjes, wat wel een heel leuk effect had.

De rest van het eten werd verzorgd door de traiteur.

Haai – De decoratie

Door de uitzonderlijk warme dag, hielden we het feest buiten.  Wie had dat durven denken. De outfit die ik speciaal voor de jarige maakte, was dan ook veel te warm.  Hij bleef in de kast hangen en ik recupereerde het hemdje dat ik voor hem maakte voor de communie van zijn broer.

De decoratie hield ik verder nogal sober.  Ik strooide wat haaiensnoepjes op tafel en schreef voor de kinderen op haaien van suikerfondant hun naam.  Uiteraard met eetbare inkt.  Ik hing tuinlichtjes en een reuze grote 7 omhoog en ging very last minute nog een vuurkorf kopen om de vlug ondergaande zon wat te kunnen compenseren.  haaienfeest

We hebben er allemaal heel erg van genoten.

De verjaardagsoutfit die uiteindelijk niet uit de kast kwam, krijg je maandag te zien.  Dan is het mijn blogtourbeurt van Stik Belgique.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

7 Reacties

 1. Elke
  19 oktober 2017

  Picture perfect. Alweer alles zo moooooi!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   19 oktober 2017

   Dank je wel x

   Beantwoorden
 2. vanmiek
  19 oktober 2017

  Zalig! Die uitnodigingen zijn super. Mijn meisjes krijgen ook elk jaar een themafeestje. Dan laat ik mij eens volledig gaan.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   19 oktober 2017

   Ik vind dat ook altijd leuk om te doen, maar ik probeer toch om niet te overdrijven. Want in mijn hoofd wil ik vaak nog zoveel meer 🙂

   Beantwoorden
 3. Tamara
  19 oktober 2017

  Wow, en jij noemt dat simpel?

  Beantwoorden
 4. Davina
  19 oktober 2017

  Dat lijkt me een geweldig feestje geweest te zijn! In thema heb ik zo nog niet gedacht, kan een 5-jarige dat ook al beslissen? :p

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   23 oktober 2017

   Ja hoor! Toen ging dat over dino’s, planes, Mario kart 8, Minions,… Onderschat die vijfjarigen niet 😉

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: