fbpx

Zomerse onesie / jumpsuit

Het is een beetje vreemd om bij dit herfstweer te bloggen over een kledingstuk dat enkel vanaf 25 graden uit mijn kast komt.  Nu ja, dat heet dan een blogachterstand van een dikke maand, zeker?

Er zijn wel meer stuks die nog niet op de blog geraakt zijn.  Het naaien stond hier in augustus op een laag pitje, maar gisteren begon ik dan toch aan mijn eerste stuk van de najaarsgarderobe.  Ik zal een blogtandje moeten bijsteken om alles online te krijgen.  hana in black cotton and steel - Bellelien

Zomerproof jumpsuit

De foto’s dateren vanop onze reis in Spanje.  In Peñiscola voor een huis met een gevel helemaal bezet met schelpen en bovendien 30 graden of zo.  Een beter kader voor deze outfit kon ik niet wensen.

De stof is een heerlijke rayon van bij Bellelien die ik tijdens de solden van juli kocht.  Een ideale stof om de onesie die ik vorig jaar kocht na te maken.  Die onesie vond ik zo zalig om te dragen, maar doordat de pijpjes echt wel eerder strandlengte hebben in plaats van comfortabel-in-alle-posities-lengte, besloot ik om het na te maken.  Met verlengde pijpjes dit keer.  Zwart is daarbij ideaal omdat je er geen zweetplekken op ziet.  Altijd handig bij hoge temperaturen.

Ik rimpelde meters stof om al die volants te maken.  Volants aan de mouwen, volants aan de voorpanden en volants aan de pijpjes.  Als jongensmoeder heb ik mijn volantschade nu wel ingehaald.
Achteraan koos ik voor een contrasterend koordje om het geheel te sluiten.

Zo heb ik er ineens een ideaal stuk bij en kan ik op een warme zomerdag zonder zorgen buiten te komen.  Al vrees ik dat ik zal moeten wachten op 2018 om deze zomerse jumpsuit nog eens uit mijn kast te kunnen halen.

Stof en Patroon

↑↓’Hana in black’ van Cotton + Steel bij Bellelien

↑↓Overgetekend patroon van een bestaand kledingstuk uit mijn kast

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

14 Reacties

 1. delphine
  10 september 2017

  wauw an wat een pareltje! echt eentje om jaloers op te zijn (ook op de niet-herfst foto’s nu het hier al donker is om 20u…)
  moest je ooit eens zin hebben om een workshop te geven: hoe teken ik een bestaand kledingstuk over, schrijf mij dan al maar op want gelijk gij dat kunt, wil ik dat ook kunnen!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   12 september 2017

   Haha, Delphine, echt van mij heb je geen patroontekenlessen te krijgen. Ik doe maar wat, daar komt het op neer. Ik spelde het originele kledingstuk vast op de gazon om het te kunnen nameten.

   Beantwoorden
   1. delphine
    12 september 2017

    moet ik precies ook eens proberen 😉

    Beantwoorden
    1. An_nononsonsmoms
     12 september 2017

     Die methode is ongetwijfeld wel ergens terug te vinden in een of ander patroontekenboek, haha.
     Ik ben nogal een plantrekker 😉

     Beantwoorden
 2. Mieke
  10 september 2017

  Wauw! Super mooi zeg! En ik heb ook nog wat zomergerief om te bloggen, maakt niet uit hé, kunnen we met zijn allen nagenieten van de zomer 🙂

  Beantwoorden
 3. Eva
  10 september 2017

  Super mooi!!

  Beantwoorden
 4. Riet
  10 september 2017

  Wat een tofke!

  Beantwoorden
 5. An
  11 september 2017

  Het staat je weer geweldig, en door de zonnige foto’s krijgen wij het ook weer wat warmer met dit koude weer. Ik doe deze week ook nog mee aan zomerfoto’s

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   12 september 2017

   Tot eind september mag het, heb ik met mezelf afgesproken 😉

   Beantwoorden
 6. Els
  11 september 2017

  Keischoon!

  Beantwoorden
 7. Davina
  11 september 2017

  Supermooi! Oh, wat wou ik toch dat het alweer 30 graden was! 🙂

  Beantwoorden
 8. Tamara
  11 september 2017

  Oh, mag het toch nog even zomeren!!! Dit is zooo mooi!! Dat lintje is trouwens super! Dat maakt het net helemaal af! Ik ben fan!

  Beantwoorden
 9. Evelien Cabie
  11 september 2017

  haha, ik heb hier ook nog wat foto’s die te zomers zijn precies 🙂 Heel mooie onesie, je staat daar goed mee!

  Beantwoorden
 10. Joke (The Needle Of Choice)
  28 september 2017

  Zo knap, en zonder echt patroon! Heerlijk genieten is dat!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.