fbpx

Video – Hoe open je een kokosnoot?

Hoe open je een kokosnoot op een gemakkelijke manier?

Ik eet heel graag kokosnoten maar het zijn echte krengen als het op opendoen aankomt. In een video toon ik je hoe je ze toch op een erg makkelijke manier openkrijgt, zonder zwaar geweld te gebruiken.  

Wat heb je nodig?

 • een hamer
 • een aardappelmesje
 • een kom om het kokoswater op te vangen
 • evt. een koffiefilter om het kokoswater te filteren achteraf.

Hoe begin je eraan?

 1. Maak de kokosnoot nat onder de kraan.
 2. Klop met een hamer in het midden van de ribbels.
 3. Wanneer je een barst krijgt, klop je ook wat tussen de ribbels.
 4. De kokosnoot breekt vanzelf in 2. Vang het kokoswater op in de kom.
 5. Snijd het vruchtvlees er uit met een mesje.
 6. Je kan het kokoswater achteraf filteren met een koffiefilter om het vuil er uit te halen.

Enjoy!

Zelf vind ik kokosnoot en alles wat er mee gemaakt wordt heerlijk. Dan denk ik vooral aan kokosijs, kokosmelk, kokosroom en niet te vergeten ‘bounty’repen. Mijn kokosliefde is erg groot. Vind jij dat ook zo lekker?

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

1 Reactie

 1. Jarissa Bellens
  4 augustus 2017

  Vind ik heeeeeeeerlijk! Echt alles met cocos mogen ze mij geven… Dank je voor de tip!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.