fbpx

Perfect Challenge 4 – Een week zonder… Alcohol

Ik engageerde me om een week zonder alcohol door te brengen als vierde uitdaging van deze Perfect? Blogchallenge.  Met wisselend succes.

In de vakantieperiode stijgt het alcoholverbruik hier exponentieel.  Van 1 consumptie in de week naar bijna elke dag.  ’s Avonds wordt er nogal snel een fles rosé opengetrokken voor bij het avondeten.  Of gewoon gezellig op het terras met een boek of zo. Die rosé wordt dan al eens afgewisseld met een Aperol Spritz, cava of een Desperados.
Verhalen over alcoholmisbruik en -verslaving beginnen allemaal op dezelfde manier.  Het sluipt er langzaamaan in en de limieten worden stilletjes aan opgetrokken.  Het begint allemaal zo onschuldig. Stof tot nadenken.

Hoe ging het deze week?

Officieel ben ik gebuisd deze week, want ik dronk toch alcohol.  Maar ik ben mild voor mezelf en vind eigenlijk dat deze uitdaging geslaagd is.
De enige keer dat ik alcohol dronk was op donderdag, toen ik een gezellig onderonsje had met mijn buurvrouw in de plaatselijke brasserie. Samen met een portie warm gemengd hebben we moeiteloos 3 uur volgekletst.

Deze week raakte ik thuis geen druppel aan en liet ik de Desperados en rosé voor wat ze waren.  Positief is dat het me ook geen enkele moeite heeft gekost. In dat opzicht was het dan misschien niet echt een challenge. Er was geen stiekem verlangen en gemis.  Maar dat is net een reden te meer om dat zo te houden in de toekomst.

Perfect Challenge 5 – Productiviteitschallenge

Deze uitdaging zit volledig in mijn comfortzone. Als er iets is waar ik al lang mee bezig ben dan is het met de zoektocht om orde en structuur in mijn leven te krijgen en doelgerichter te werken. Ik las er al verschillende boeken over en heb er ondertussen ook al mijn draai in gevonden.  De inzichten die ik opdeed uit het boek ‘Nooit Meer Te Druk’ spelen daarbij een heel belangrijke rol.  Dat in combinatie met de Passion Planner waar ik donderdag over schreef, maakt voor mij al een wereld van verschil.

Miss Pixie stelde zelf een lijst samen van 30 tips om productiever te zijn.  Wil je graag productiever worden dan kan je één of meerdere van deze tips toepassen. Velen daarvan heb ik ondertussen geïntegreerd in mijn leven.  Een ideale instapper wanneer je graag iets aan je productiviteit wil doen.

Verminder je smartphone gebruik

Omdat er voor mij weinig challenge inzit deze week, ging ik toch op zoek naar een alternatief. En ik vond er zowaar één: het verminderen van mijn smartphone gebruik.  Ik installeerde zonet de Moment app die het gebruik vastlegt.  Deze week ga ik mijn gedrag nog niet aanpassen en gewoon lekker doordoen zoals ik bezig ben.  Volgende zondag deel ik hier dan wat de Moment app heeft geregistreerd.  Nadien kan ik dan een plan van aanpak opstellen om het gebruik eventueel te verminderen mocht dat nodig zijn.  Al weet ik nu al dat dat zeker zo zal zijn. Zelfkennis, you know 🙂

Doe je mee?

Alleen is maar alleen en dus stel ik voor dat je vandaag samen met mij die Moment app download. Hij is gratis.  Dan bekijken we volgende zondag samen onze cijfertjes en statistieken.  Ik ben benieuwd wie dat er gekroond mag worden tot smartphone-queen/king.


Bij het schrijven van dit artikel en dat over de Passion Planner besefte ik hoeveel woorden er over productiviteit er in mijn hoofd zitten.  Te veel om ze allemaal hier op Nononsonsmoms te schrijven en misschien soms ook net te persoonlijk. Daarom speel ik met het idee om mijn persoonlijke zoektocht naar een productiever leven in een nieuwsbrief te gieten.  Zo komt het recht in de inbox van je mail.
Heb je interesse hierin, laat hieronder dan je gegevens achter!

Schrijf je hier in, als je graag meer wil weten over mijn persoonlijke zoektocht naar productiviteit.

* verplichte velden
Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

5 Reacties

 1. Wikkelgatjes
  30 juli 2017

  Deze hele post lijkt mij op het lijf geschreven. In ons verlof drinken we ook dagelijks, terwijl we ons vaak voornemen dat niet te doen… We lachen er vaak om maar ergens is er ook wel dat alarmbelletje. En de smartphone, ik krijg al schrik als ik er nog maar aan denk! Omdat ik weet dat het hier serieus erg gesteld is met mijn smartphone gebruik, en ook wetende dat de realiteit waarschijnlijk nog erger is dan ik vermoed. Maar omdat het hier steeds drukker wordt, en ik alles wil doen slagen waar ik momenteel voor wil gaan en wat in de laatste maanden al onverwacht op mijn pad is gekomen, ga ik toch dapper de app downloaden… Ai ai…

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   31 juli 2017

   Ik ben hier al serieus geschrokken van de dag die hier al gemonitord is via de app :-/

   Beantwoorden
 2. nobutterfly
  30 juli 2017

  Ok, ik heb de app geïnstalleerd maar het is een heel atypische week, mijn laatste week verlof. Dus ik weet niet of ik niet nog een extra week monitor voor ik er conclusies aan vast koppel. Bovendien weet ik niet of mijn telefoon soms niet gewoon de vervanging is van mijn pc, dus wat is dan eigenlijk erger?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   31 juli 2017

   Ja, bij mij is dat ook vaak een vervanging van pc en ik gebruik hem ook als gps in de auto. Dus dat zou wel eens kunnen oplopen. Sowieso is een week wel wat kort om conclusies te trekken. Ik denk dat ik die app er de komende maanden laat opstaan en regelmatig mijn statistieken eens check.

   Beantwoorden
 3. viedesofie
  31 juli 2017

  En dan te beseffen dat de meeste mensen wanneer ze alcohol beginnen drinken dat absoluut niet lekker vinden hé. Maar toch straf van jou!
  Ik lees met plezier je verhalen mbt je smartphone gebruik. Zelf wacht ik er nog even mee want ik probeer het gebruik sowieso te beperken tot de dode momenten al dringt een nauwgezette registratie zich op.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.