fbpx

Perfect Challenge 2 – Elke dag yoga-fail

Vorige week zag ik plots her en der berichten verschijnen van bloggers die deelnamen aan de Perefect?-challenge die Miss Pixie organiseerde.  Hoewel ik haar oproep om deel te nemen in juni zag verschijnen, liet ik het aan mij passeren.  Juni ging hier voor bij in ‘overleef-modus’.  Maar nu het vakantie is, kwam er meer ademruimte en kriebelde het toch om mee te doen.

De eerste challenge, waarbij je elke dag een paar overbodige spullen moest weggooien, deed ik dus niet. Maar voor de tweede weekchallenge was ik wel op tijd.

Elke dag yoga

Ik deed nog nooit yoga, op een sessie als kind na.  Dat is al héél lang geleden.  Heel de wereld lijkt fan van yoga en vindt er een rustmoment in.  Hoog tijd om dat eens uit te testen.  In februari deed ik al eens een poging met youtube en Adriene.  Als je iets of wat van yoga kent, heb je ongetwijfeld al van haar gehoord. Ze is zowat de youtube-yoga-goeroe.
Ik begon vol goede moed aan een maand elke dag yoga, maar hield het welgeteld 4 dagen vol.  

Tijd om deze week met nieuwe moed te herstarten.  Dinsdag zocht ik Adriene en één van haar filmpjes voor beginners op, rolde ik mijn matje uit en begon eraan.  20 minuten lang, deed ik nauwgezet wat ze me voordeed.  Ik hoopte rust te vinden, maar in de plaats daarvan vond ik mezelf gewoon erg grappig.  Om de een of andere reden neem ik altijd ‘mental pictures’ van mijn ‘poses’ en voel ik me de onnozelheid zelve.

Omg, wat ben ik hier aan het doen.
Zie mij hier nu staan, hoe belachelijk is dees.

Nee, yoga is niets voor mij, toch niet de DIY youtube yoga.  Ik wil wel graag nog eens een echte yogales proberen.  Misschien is de sfeer daar anders en raak ik dan wel in de goede flow waarin ik de ontspanning ervaar.  Die ene les, die ik als kind meedeed, is me in ieder geval wel bijgebleven als enorm rustgevend, want ik herinner me dat ik toen moest vechten tegen de slaap. Maar helaas rolde ik, na mijn lachsessie van dinsdag, mijn matje niet meer open.

Big fail dus voor mijn eerste challenge.  Auch!

Perfect?-challenge 3: elke dag een klusje

Deze challenge komt echt als geroepen, want als het op klusjes aankomt, ben ik een uitsteller eersteklas.  Dit mag niet mislukken.

Ik lijstte al eens op wat er allemaal in aanmerking komt:

 • kleerkasten van de kinderen uitmesten (volgens mij liggen daar nog maatjes 104 in)
 • speelgoedbakken beneden uitmesten en plaats creëren voor de WiiU
 • de zift van het schuifraam hangt in flarden (vliegenhor voor de lezers uit de andere provincies) en moet vervangen worden
 • bureau opruimen en de schoolspullen van de kinderen in hun bewaardoos stoppen
 • stoffenkast opruimen en organiseren
 • berging met proviand eens onder handen nemen (daar gaan lijken uit de kast komen, ik zweer het u)
 • naar de huisarts en apotheek gaan om de paperassen ivm medicatie in orde te brengen

Aangezien ik volgende week maar 2 dagen thuis ben, zal alles realiseren van dit lijstje in één week tijd redelijk onhaalbaar zijn. Ik hoop dat 4 een realistisch doel is.  Volgende zondag lees je hoe ik het er vanaf bracht.

Hoe is jullie ervaring met yoga? Hebben jullie ook last van mental pictures? Of ligt het aan mij?

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

5 Reacties

 1. delphine
  16 juli 2017

  omdat ik mezelf niet teveel druk wil opleggen doe ik niet mee met die challenge maar doe ik wel op mijn eigen tempo die zaken, zo probeer ik in de maand juli elke dag 1 iets weg te smijten (variant op challenge 1) en in augustus elke dag één uitgestelde taak (behalve dan de eerste drie dagen aangezien ik op congres ben)
  wat die yoga betreft, in antwerpen kan je deze zomer gratis yoga sessies volgen in een aantal parken, misschien iets om uit te testen (of mss bestaat het ook in uw buurt)
  die yoga heb ik toen ik studeerde uitgetest, de zweverige lesgever was niets voor mij, de meer met de voetjes op de grond mevrouw wel 😉

  Beantwoorden
 2. Resaarcle
  16 juli 2017

  Ik blijk te lui te zijn voor yoga. ? Ik heb het wel 2 jaar wekelijks gedaan, maar ik was altijd zo blij dat de les voorbij was.

  Beantwoorden
 3. Davina
  17 juli 2017

  Ik haakte halverwege dag 3 af… Maar ik deed er wel een andere challenge voor in de plaats. 🙂

  Beantwoorden
 4. Khadetjes
  17 juli 2017

  Kijk, ik ben ook niet uit het juiste yoga materiaal gemaakt vrees ik. Ik probeer het echter wel te doen omdat het goed is voor mijn spieren én omdat dochterlief wèl fan is van yoga. Dus rollen we twee matjes uit voor de tv, giechelen soms wel wat af, maar we -proberen te- bewegen en hebben plezier, kan yoga een schoner doel dan dat hebben?

  Beantwoorden
 5. Ik wil héél graag ook eens yoga proberen, maar ben bang van de mental pictures, zoals jij zegt. Ik heb nogal een onhandig lijf, dus een schoon zicht gaat dat zeker niet zijn…

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.