Out & About – bloemenpluktuin Fleur d’Ellemieke & maxidress

De Out & About – rubriek zag vorige week het levenslicht op deze blog.  Ik kreeg van Elke meteen de tip dat ze nog een leuke fotolocatie en uitstap wist voor deze rubriek: haar bloemenpluktuin Fleur d’Ellemieke.  Wat zij niet wist, was dat ik net aan een fleurige maxidress bezig was.   

Out – bloemenpluktuin Fleur d’Ellemieke

↑↓ Plaats: Lange Rechtestraat (tussen nummer 10 en 12) in 3128 Baal
↑↓ Omschrijving:
De bloemenpluktuin van Elke ligt op een boogscheut van mijn huis en is echt een oase van rust.  Vorig jaar schreef ik er al eens een blog over.
Dit jaar pimpte Elke haar tuin met een echt vintage caravanneke en een originele rode postbus waarin je wat liefde kan stoppen in welke vorm dan ook.  Zolang het maar door de gleuf past.
De kleurenpracht die je in de tuin vindt, is zeer explosief, je weet niet waar je eerst moet kijken. Het komt op je af en je waant je even in een paradijs.
Elke heeft dat ook dit jaar weer geweldig goed voor mekaar gekregen en iedereen mag daar zomaar van meegenieten.  Je mag zelfs een boeketje plukken om mee te nemen naar huis. Ideaal om wat kleur in huis te brengen.

 About – Maxidress

↑↓ Stof:  bloemetjes viscose crêpe van Madeline De Stoffenmadam
↑↓ Patroon: Overgetekend van een bestaande jurk
↑↓ Omschrijving:
Enkele jaren terug kocht ik een maxidress in een zeldzaam shoprondje met de man.  Ik nam de jurk uit het rek, trok ze aan en toonde ze tevreden aan mijn man. Die deelde mijn tevredenheid niet en vond dat ik die jurk maar snel terug in de rekken moest hangen. Ik twijfelde, maar hield voet bij stuk. Ik vond ze wel mooi en ik besloot ze toch mee te nemen naar huis.
Zoveel tijd later heeft de jurk haar beste tijd gehad en kan ik vertellen dat dit het kledingstuk uit mijn kast was waar ik de meeste complimenten uit mijn omgeving mee heb gescoord. Elke keer ik ze draag, heb ik prijs. Ik denk niet dat er één ander kledingstuk ooit op zoveel lof uit mijn omgeving kon rekenen.

Ik moet je dan ook niet vertellen dat die man dat hier al héél vaak heeft mogen horen. En dan bedoel ik echt hééééél vaak. Elke kans die ik had, kreeg hij het op zijn brood.  Kwestie van mijn punt duidelijk te maken.

Al enige tijd liep ik rond met het idee om de jurk na te tekenen. Met de 12 maanden ademruimte die ik plots kreeg, maakte ik eindelijk eens werk van dat plan. De mooie crêpe-stof die ik tijdens mijn wekelijkse passage bij Madeline De Stoffenmadam zag liggen, werd met dat doel dan ook gekocht.

Het maakproces had enige voeten in de aarde. Ik besloot er aan te beginnen tijdens de open naaiatelier-avond bij Madeline. Het is er alleen zo leuk dat ik dat moet bekopen met serieuze flaters. Ik was zo fier op mijn perfecte v-hals tot plots het besef kwam dat ik een armuitsnijding van mijn rugpand verkeerdelijk zag als halsuitsnijding. Het ding moest dus terug uit elkaar en een nieuw rugpand moest geknipt worden, want tornen beschadigt de stof toch wel wat.  Gelukkig had ik nog wat stof over. 

Vrijdagochtend knipte ik dan mijn nieuw rugpand en zette ik de hals er opnieuw aan. Met een afgewerkt bovenstuk en de eindbestemming in zicht kwam de echte aap uit de mouw. Tadaaa!!….Ik knipte mijn rugpand uit een rokdeel in plaats van mijn restjes. Tadaaa!!… voor een nieuw rokdeel waren mijn stofrestjes uiteraard veel te klein. Er zat niets anders op dan terug naar Lier te rijden en kleur te bekennen.maxi dress, maxi jurk, bloemetjes crêpe, Madeline De stoffenmadam

Maar eind goed al goed.  Ze is af en ik ben er content mee.  Laat de complimentjes maar komen, al is het maar om mijn man zijn ongelijk nog eens te bewijzen 😀

20 thoughts on “Out & About – bloemenpluktuin Fleur d’Ellemieke & maxidress

  1. Haha Delphine,
   Ik zal het hem zeggen.
   Nu pas valt mijn frank dat jij dat was. Het was niet mijn topavond precies 😀

 1. Ik stond er bij en ik keek er naar…..
  De jurk is echt top geworden, en inderdaad…. te was toen weer een gezellige bedoening bij ons Nancy?

 2. Grote fan van maxi, jurken én rokken. En als mannen dat niet leuk vinden, is dat waarschijnlijk omdat ze te weinig vlees zien en hun fantasie niet genoeg gebruiken 😉
  Staat je echt heel mooi en supertoffe locatie voor de foto’s! Wat mij betreft, een toppertje!

 3. Zo herkenbaar, lol. Met mijn zebrajurkjes knipte ik per ongeluk ook een mouw uit een rokdeel. Gelukkig had ik voldoende stof, zodat ik niet terug naar de winkel moest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *