fbpx

De lente is begonnen…

Heerlijk, die eerste zonnige dagen van de lente. Na een wintertje cocoonen, geven de zachtere temperaturen en het flauwe zonnetje me energie. Waarom? Alvast om deze drie redenen.

Stef Bos zingt het:

“Gooi de ramen open
Laat de wereld binnen
De winter geeft zich over
De lente kan beginnen”

Gooi de ramen open

De lente is het seizoen om weer meer tijd buiten te spenderen. De kinderen willen liever buiten spelen dan binnen zitten, er hangen bloesems aan de bomen en het gras wordt zorgeloos te lang.

En de was! De was buiten hangen: heerlijk! De droogkast is een fantastische uitvinding, maar ik vind niets heerlijker dan mijn was buiten te drogen te hangen. Vooral lakens, die ruiken nadien zo heerlijk fris.

In ons vorige huis droogde ik quasi alles met de droogkast en op een klein droogrek. De eerste twee jaar in ons nieuwe huis, heb ik me ook zo beholpen . Vorige lente had ik daar schoon genoeg van: ik moest en zou een droogmolen hebben.

Mijn mama heeft een droogmolen van Brabantia. Die staat daar dan, in de tuin. Heerlijk om door de fris gewassen was te lopen als kind. Sorry, mama! Onverwoestbaar, dat ding. Ik herinner me nog perfect het geluid dat de molen maakte als ze hem open deed of dicht liet klappen.

Ik stuurde Echtgenoot op pad en hij moet gevoeld hebben dat het me menens was: hij kwam thuis met de grootste Brabantia – droogmolen die hij kon vinden. In één adem: een Lift-O-Matic Advance, 50 meter met metalen grondanker, Code 3, doorsnede 50 mm met beschermhoes en wasknijpertasje – Metallic Grey.

Andere mannen imponeren met hun auto, hij met een droogmolen.

Zelfs de Kabouters hebben enthousiast geholpen!

Sinds vorig jaar, hang ik mijn was dus opnieuw buiten, aan mijn eigen Brabantia -droogmolen.

Nog een kleine opberg – tip: eerst stond de molen in een hoekje naast een kast, nu hangt hij boven de deur in de berging. Zo werd ongebruikte plaats nuttig opgevuld!

Laat de wereld binnen

Om buiten te stappen, moeten de deuren en in ons geval, de ramen open. Zowel voor- als achteraan hebben we een groot schuifraam.

Bij de eerste zonnestralen, vinden Echtgenoot en ik het heerlijk om de ramen wagenwijd open te zetten, het licht en de wereld binnen te laten.

“Zalig hé?”, zegt hij dan. Wat ik alleen maar kan beamen.

Geen foto van de schuiframen, wel van de hal!

De winter geeft zich over

Begrijp me niet verkeerd, de winter heeft ook haar charmes, zeker wat gezelligheid betreft. Toch moet de winterdecoratie zo vanaf maart toch al gauw plaats ruimen voor de Paasdecoratie en de tulpen.

Paasversiering, een paasboom en een verse bos tulpen in een vaas op de tafel, geven het huis meteen een andere look. Dat ik fan ben van Pasen en een lekkere paasbrunch, kon je hier vorig jaar trouwens ook al lezen.

De kerstboom meteen vervangen door een paasboom zou er wat over zijn, allicht. Dit jaar hebben de Kabouters de paasboom ook echt meer versierd.

Kabouter V riep heel fier: “Mama, deze hebben we samen gemaakt hé, met z’n drietjes!” Ik wil die boom het liefst voor altijd bewaren.

De lente kan beginnen

In de paasvakantie zoeken we nog een momentje om ons terras zomer klaar te maken. Kussens in de lounge, tuintafel en stoelen afkuisen, kruidenbakken vullen, …

Het buitenseizoen is dan helemaal goed begonnen.

Hebben jullie ook lentekriebels?

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

3 Reacties

 1. Katrien
  11 april 2017

  Ha, daar zijn ze weer de overtuigde droogmolen-lovers 🙂 ik zit in het kamp van de haters: het is en blijft een lelijk ding en over het gat in de tuin (waarover ik bij mij schoonouders meer dan eens struikelde -maar dat kan aan mijn eigen lompigheid liggen ?) zwijg ik nog … maar hoera om de droogkast eventjes te laten rusten ! En wat een opbergtip: thinking outside the (garage)box !

  Beantwoorden
  1. Eveline Wittemans
   11 april 2017

   “Scild en vriend”! 😀 Ik wist eigenlijk zelfs niet dat er mensen waren die tegen waren…ik geef je wel gelijk dat het niet het meest mooie tuinmeubilair is, maar voor mij zijn de voordelen groter dan de nadelen. Soms heeft Echtgenoot goeie ingevingen 😉

   Beantwoorden
 2. Ik ben ook geen droogmolen fan en wilde perse een echte waslijn. Of dat dan esthetisch de betere optie is durf ik betwijfelen ? maar hoera voor was die buiten kan drogen! Ik ben wel nog benieuwd naar je opbergsysteem, welke haken gebruiken jullie daarvoor?

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.