fbpx

Baracca @ Leuven

Voor kerst kreeg ik van Echtgenoot een etentje kado: “Baracca” in de Tiensestraat in Leuven stond al een tijdje op mijn foodie – lijstje.

De website van Baracca  ziet er niet alleen hip en trendy uit, ze is ook om van te smullen. Figuurlijk uiteraard, het eten moet je nog steeds in real life proberen, maar chapeau aan de fotograaf om al dat lekkers zo yummie in beeld te brengen.

Naar mijn gevoel, is Baracca een beetje ’the-place-to-be‘  in Leuven om te eten. Je wil er heel graag gaan of je bent er al geweest en bent laaiend enthousiast.

Baracca is hip, trendy en een beetje sexy…

De plek

Het restaurant is niet voorzien op grote groepen, dat staat ook op hun website vermeld. Niets mis mee, maar als je dus een tafeltje wil voor meer dan 2, dan reserveer je toch best op tijd.

Dat is logisch want het restaurant is eerder klein, elk plekje wordt optimaal benut en er wordt slim gebruik gemaakt van plaatsen aan de bar (dan zit je zo goed als bij de koks op schoot) en op het terras. Dat is in de winter verwarmd om zoveel mogelijk capaciteit te hebben.

Het concept van Baracca is ‘food sharing’: je deelt een aantal kleine gerechten en/of een pizza. Een tapas – concept dus, alleen heet het niet zo. De kleine gerechten vind je terug onder de noemer ‘social bites’.

Dat apprecieer ik. De term “tapas” gaat in mijn hoofd alleen samen met castagnettes, “olé” of “adios, amigos” . Niet met “buongiorno principessa!”. Dat is nu eenmaal zo.

Het eten

Echtgenoot en ik volgenden het advies van de gastvrouw: we combineerden 4 social bites met een pizza om te delen.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden:

Een “Hugo”, een gin en 2 oestertjes om te starten
De pizza, de burrata (kijk hoe smeüïg!), de risotto en de gerookte paling

Heeft het gesmaakt?

Het heeft zeker gesmaakt. De social bites waren lekker: de burrata was heerlijk en de risotto lekker smeuïg. De gerookte paling en het everzwijn van onder de grill waren minder mijn ding. De gerechtjes waren goed, niet overweldigend om eerlijk te zijn, maar wel lekker.

Maar die pizza…mamma mìa, die pizza! Die was werkelijk verrukkelijk! De ‘Cremosa’ is een echte aanrader!

Andiamo!

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.