fbpx

**Happy Birtheo!**

GASTBLOG — Wat kan je zoal doen om jarige naaivriendinnen eens écht in de bloemetjes te zetten?

Die vraag stelde Isabelle zich onlangs.. Ze kwam op het lumineuze idee om the birthdaygirl te verrassen met een reeks blogberichten om haar via die weg proficiat te wensen! Laat ik dus maar gewoon meteen zeggen: “liefste liefste liefste Sharon, gelukkige verjaardag schoonheid!”

— Een Theo maken om Sharon te verrassen, die vraag kwam net nadat ik mijn 3 Theo’s geblogd had.  Een vierde exemplaar paste niet in de planning en dus stond ik maar al te graag dit blogplaatsje af aan Helena.  Net 1 week mama van haar eerste spruit (An) —

Mevrouw Zonen09 voorziet ons allen van patronen, wij voorzien haar nu op onze beurt van een HAPPY BIRTHEO.

Voor mijn lieve echtgenoot maakte ik enkele maanden geleden tijdens een workshop zijn eerste theo. Een naaiwerk om U tegen te zeggen, door de keuze voor het ingenieuze bieszakje. Maar het hemd viel enorm in de smaak! Het kwam dan ook niet als een verrassing dat ik al gauw om een tweede exemplaar werd verzocht. Naaistertje van dienst, ikzelf dus, zag dit natuurlijk zitten!

Na een uitstapje naar de stoffenkamer vond ik tussen de nieuwe Robert Kaufman stofjes al snel mijn goesting. Een prachtige grof geweven mix van linnen en katoen in een afgewassen grijsgroene kleur. Het is een iets nonchalantere stof dus ik koos er bewust voor om dit keer niet met een borstzakje te werken. Stiekem had ik beter nog eens geoefend op mijn bieszak-skills, maar toevallig sloot het motto ‘eenvoud siert’ hier perfect aan bij mijn ietwat luie naaister karakter.

Voor de eerste versie werd het patroon bij de mouwen een klein beetje verlengd. Dit keer kon ik dus zonder veel nadenken gewoon identiek dezelfde maat gebruiken! Heerlijk wanneer er geen risico’s op maatproblemen zijn. Helaas was het succes van korte duur. Tijdens het knippen koos ik er blijkbaar voor om mijn mouw hops doormidden te knippen op de verlenglijn. Mag ik dit op de zwangerschap steken? Zolang driekwartmouwen bij een hemd niet in de mode zijn, blijven deze patroondelen dus in de restjesbak liggen. Er zat niks anders op dan een nieuwe stuk stof te gaan halen en de mouw opnieuw te knippen in zijn geheel dit keer. Het naaien zelf verliep verder zonder problemen! Daar zit die handleiding van haar uiteraard wel voor iets tussen. Er kon gepast en bewonderd worden!

Hij was weer content! En dat hij ondertussen ook voor de eerste keer vader werd vond ik een ideaal excuus om die drie samen op de gevoelige plaat vast te leggen. Hemd, man en dochter driewerf hoera!

Bedankt voor het heerlijke patroon! Bedankt voor de fijne vriendschap! Maar bovenal een HAPPY BIRTHEO Sharon!

De volgende dames zitten mee in het HAPPY BIRTHEO verjaardagscomplot:

LaurenceMarleenLiesLauraAn, Joke en NeleDeborahAn en Helena
SylviaJoSarahAnnickLaurence

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Helena Balcaen (toon alles)

7 Reacties

 1. Liesellove
  20 januari 2017

  Prachtig <3

  Beantwoorden
 2. withlovebyeva
  20 januari 2017

  Die kersverse papa <3 Mannen met baby's, dat is toch iets aantrekkelijks. Dat heeft de natuur toch maar weer goed voorzien 😉

  Beantwoorden
 3. Nele
  20 januari 2017

  Heel mooi!

  Beantwoorden
 4. Blanche 85 - Laurence
  20 januari 2017

  ooooh! Dat hemd ziet er geweldig uit! Mijn man is ook van de ‘less is more’ kind 😉
  en dan dat babietje erbij… smelt…

  Beantwoorden
 5. Saskia
  22 januari 2017

  Heel mooi hemd die hier ook wel gesmaakt zou worden!
  En ‘WAUW’ voor de versie met ‘haaien’! Super!

  Beantwoorden
 6. Sharon
  31 januari 2017

  Lieve Helena, lieve An, dank je voor alle moeite die hierin gestoken werd. Ik neem eindelijk en heel graag de tijd om jullie #happybirtheo posts door te nemen en ervan te genieten. Throwback dus naar een fantastische 20ste januari. Eén van de warmste verjaardagen ooit. Dikke mercizoenen!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   1 februari 2017

   :-*

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: