fbpx

1,2,3 blend & go … met de Blend-Active Pro van Breville

Je bent een foodie of je bent het niet. Ik heb me al lang tot bekeerd tot het “foodie”-dom en als je dan de kans krijgt om chique keukenspul te testen, dan laat je die niet liggen.

En zo kreeg ik een Blend-Active Pro van Breville in mijn bezit. Ik heb er ondertussen ook weer afscheid van moeten nemen, maar lees hier wat ik er allemaal uitstak!

Vorige week schreef ik over mijn goede voornemens. Een betere voeding kon daar niet bij ontbreken. Een cliché, een klassieker, traditioneel terug te vinden op elke shortlist met nieuwjaar, maar daarom niet onbelangrijk. Integendeel.

Kunstige keukenhulpjes komen wel van pas als je graag kokkerelt en een blender is een uitstekende hulp bij het maken van smoothies, gezonde sausjes, lekkere dips, groentepuree, cocktails en zelfs soep…(daardient ie eigenlijk niet voor, maar ik deed het toch. Shhhtt!)

Productinformatie

Hoe omschrijft Breville haar Blend-Active Pro?

  • Motor 300 watt met pulsefunctie;
  • Mes met veiligheidsdop;
  • Ook geschikt voor het malen van noten en specerijen;
  • De 500ml Tritan drinkfles is licht, oersterk, smaak- en geurbestendig, BPA-vrij en past in de meeste drankhouders;
  • De richtprijs voor de Blend-Active Pro is € 79,95;
  • Te koop bij de betere kookwinkels, speciaalzaken en een aantal high-end ketens.

Wat kan ik nog aanvullen?

  • De blender is gemaakt uit degelijk materiaal, hij staat stevig op zijn pootjes en lijkt tegen een stootje te kunnen;
  • Onderaan de blender is een uitsparing gemaakt zodat de draad niet in de weg zit en de blender niet wankelt;
  • Bij gebruik ruikt hij niet naar verband plastiek, wat bij mijn blender wel het geval is;
  • Als de beker met het mes correct op het onderstuk geplaatst is geplaatst, gaat er een lichtje branden net boven de pulse – knop en kan je de blender gebruiken. Voor mensen met weinig geduld, zoals ik, is dat best handig.

Uittesten maar!

Ik heb de blender uitgebreid getest: ik maakte broccoli – puree, 2 smoothies, een soep en een lekkere cocktail.

De broccoli – puree (naar het recept van Pascale)  is heel smeuïg en zacht uit de Breville gekomen. De kleur viel wat gifgroen uit, iets minder natuurlijk als met de staafmixer, maar de kinderen vonden dat geweldig!

Met een blender, móet je absoluut ook smoothies maken. Ik maakte een traditionele fruitsmoothie, maar met een touch van basilicum en een hartige spinazie – komkommershake. Ik wilde per se een groenteshake uitproberen en het beviel me wel. Ne mens voelt er zich op slag gezonder van worden! 🙂

Ik had online gelezen dat een blender perfect is om ‘crushed ice’ te maken. Ach, zo gewoon ijs maar saai en op mijn zoektocht naar recepten voor de blender, stootte ik op een recept voor een ‘frozen bloody mary’. Op een vrijdagavond na een zware werkweek, besloot ik dan ook dat het hoog tijd was voor een beetje “mij-verwennerij”.

Maar bloody, straf was die Mary! Al moet ik toegeven dat dat nu niet onmiddellijk de fout van de Blend-Active was…*bloos*

Als klap op de vuurpijl, waagde ik me nog aan een soepje in de blender. Ik werd er attent op gemaakt dat de Blend-Active Pro eigenlijk niet gemaakt is voor soep. Daar zouden andere blenders voor bestaan die zelfs van rauwe (!) groentesoep maken in een handomdraai (bijvoorbeeld een Oster Versa hogesnelheidsblender, maar daar heb ik helaas geen ervaring mee.)

Zoek de teentjes. Gelukkig raakten ze niet in de blender.

In het begin van de maand december, lag  ik in het gips. Toen ik thuis was, had ik ’s middags echt zin in een lekkere kom soep, om de innerlijke mens te sterken.

Ik trok dus de frigo open en vond een net iets te oud broccoli – stronkje, een stuk prei en wat spek. Ik bakte de groenten aan in de pan totdat deze zo goed als gaar waren, maakte met de waterkoker en een bouillonblokje een lekkere groentebouillon, gooide dat samen in de blender en bereidde zo een heerlijk soepje. Nog wat croutons en wat spek als garnituur en smullen maar. Mmhhmmmm!

Op zich lukte het perfect om een éénpersoonsportie soep in de blender klaar te maken. Soep voor het hele gezin zal echter niet lukken. De beker is ook niet gemaakt voor hete vloeistoffen want hij werd redelijk warm, net iets te warm om nog vast te houden.

De soep heeft me toen wel gesmaakt, lekker zeg!

Het verdict

Ik ben best fan van de Blender-Active Pro van Breville. Ik vond het een degelijk toestel, maar dat mag ook voor die prijs.

En nu ik gezonder wil gaan eten, mis ik hem eigenlijk wel een beetje: voor een lekkere smoothie, voor het maken van notenmeel en toch ook voor het maken van een snel soepje.

Als mijn huidige blender de geest geeft – dat zal niet zo lang meer duren vermoed ik – komt de Blend-Active Pro zeker in aanmerking als opvolger. Nog een tegoed bon van onder de kerstboom in te ruilen? De Blender-Active is te koop in de betere kookwinkels, speciaalzaken en een aantal kwaliteitsketens!

Wat is jouw favoriete recept voor de blender? Deel het hier.

 

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: