fbpx

Help, de voetbalgekte is weer aangekomen! #samennaarfrankrijk

Het is weer zover.  Een even jaartal, dat wil zeggen een EK of WK in juni en dus de bijhorende voetbalgekte.  Als jongensmama met een voetbalgekke man was de kans heel klein dat ik eraan ging ontsnappen.  Dat wist ik voor we trouwden, maar toch blijf ik me verbazen hoe de man er in opgaat.

Al moet ik eerlijk bekennen dat ik 2 jaar geleden toch ook wel kon genieten van de WK-koorts, maar niet zozeer om het voetbalspel zelf eerder voor de sfeer er rond.  Het samenhorigheidsgevoel, het terrasjesweer met het samenkijken op het grote scherm en vaak ook het bijna-vakantiegevoel zorgden daar voor.

De zonen gaan maar al te graag mee in de voetbalgekte van papa. De voetballers benoemen op de Rode Duivels poster aan hun bed hoort bij het avondritueel.  Sinds deze week komt er ook het stickers verzamelen voor het Rode Duivels Panini stickerboek van Carrerfour bij.

Aangezien wij en de grootouders onze wekelijkse inkopen bij Carrefour doen, kregen we vrij moeiteloos onze Rode Duivels WK 2014 versie vol.  Er werd eens rondgevraagd bij collega’s en klasgenootjes om de gaten op te vangen.  En ik hield een heuse stickerboekhouding bij.  Zo zot is deze moeder dan wel.  Maar naar de echte ruilbeurzen trok ik nog niet. Ik heb mijn grenzen.

Ik ken de nostalgie van de stickerboeken niet echt.  Het is me precies in mijn jeugdige jaren volledig ontgaan en voetbal interesseerde me geen fluit.  Manlief daarentegen vindt het pure nostalgie en ik vind het ook wel iets hebben, maar dat komt eerder door de blije kindergezichtjes. En als er een tattoo in het zakje zit dan komen er nog pretlichtjes in de ogen bij.panini rode duivels EK 2016 carrefour

Nu is het weer zover.  De eerste stickers plakken al in en dit keer heb ik ontdekt dat ik geen stickerboekhouding moet bijhouden.  Daar is gewoon een boekhoudingsappeke bij.  Hoe zalig is dit.

Het boekhoudingsappeke

Je kan gewoon je stickers op tafel leggen en scannen en zo in je boekhouding zetten.  Zo zie je in één oogopslag welke stickers je dubbel hebt (om te weten of je kan ruilen tijdens het wachten aan de schoolpoort met een andere moeder, ik zeg maar wat ;-)) of welke je nog ontbreekt.

De app heeft ook al zijn dienst bewezen bij het inplakken zelf.  Want dit keer zijn ze voor het eerst oud genoeg om zelf te plakken en te zoeken waar de sticker moet.  Al moet mijn perfectionistische zelve daar wel even diep voor in- en uitademen want de stickers plakken natuurlijk redelijk (tot zéér) scheef nu EN dan krijg je dus ook situaties waarbij een zoon de achterkant met het nummertje van zijn sticker trekt, het weggooit op de hoop en zich dan afvraagt welk nummerke het nu toch weer was. (roloog). Moeder to the rescue: sticker scannen en nummertje van het scherm aflezen (drama afgewimpeld). YES!stickeralbum rode duivels ek 2016 carrefour

In de app zijn er ook nog fancy snufjes ingewerkt met augmented reality, zo kan je dingen inscannen en verschijnen er filmpjes.  Maar ik ben vooral fan van de selfiefunctie, zéér plezant speelgoed dat je kan unlocken als je de juiste sticker scant.IMG_7381

Ondertussen hoopt de man dat er dé sticker tussenzit met dé unieke code om een meet & greet met de Rode Duivels te winnen.

Samengevat

Mijn hoofdtaak bestaat er nu dus vooral uit om te kijken welke producten er in de Carrefour extra veel stickers opleveren en onder andere wat jaarvoorraadjes (vaat)wasmiddeltabs of zo in te slaan.

En als ik dan echt toch nog een tip kan geven aan de app-ontwikkelaars voor binnen 2 jaar: werken met een account.  Zodat oma’s, opa’s, tantes, nonkels, vaders en moeders altijd gesynchroniseerd zijn met de meest actuele stickerboekhouding.  Dat zou pas efficiënt zijn.

Ondergetekend,

Soccermom An

Hebben jullie ook zo’n voetbalgekke huisgenoten?  Of is dit fenomeen jullie geheel onbekend?

 

Meer info over de stickeractie vind je op levevoetbal.be

 

 

 

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

6 Reacties

 1. Falderie
  14 april 2016

  O jee, is het weer van dat?! 🙂
  Vorige keer hebben ze hier ook stickers gespaard… Om intussen al niet meer te weten waar dat verduivelde stickerboekje ligt 🙂
  ps: dan moet je weten: hier wonen geen kleine kinderen meer. het ging over iemand van 17+ en iemand van 50+… 🙂

  Beantwoorden
 2. sofie/elisanna
  14 april 2016

  Ik kan me perfect inleven in het stukje van ‘als perfectionistische zelve even in- en uitademen’! Ik heb een hekel aan scheef geplakte stickers en moet altijd enorm ‘de drang om die sticker uit die kleine handjes te trekken’ onderdrukken 😉

  Beantwoorden
 3. lunatiek
  14 april 2016

  Gelukkig niet :p

  Beantwoorden
 4. delphine
  14 april 2016

  wat ben ik blij dat ik niet met een voetbalgek getrouwd ben (wat de kans op voetbalgekke kindjes later hopelijk ook verkleind), al kan ik de stickergekte nog wel volgen. mijn grootouders hadden een krantenwinkel en verkochten stickerboeken van barbie en sneeuwwitje. je kreeg de stickers dan wel niet ergens gratis bij maar het principe van verzamelen was wel tof.
  have fun in ieder geval met uw voetbalfans in huis!

  Beantwoorden
 5. Bijengezoem m2
  14 april 2016

  ah, hier een meisjesmama, maar als er een match is van de Rode Duivels willen ze wel kijken en zich volledig in de belgische kleuren tooien !

  Beantwoorden
 6. De oudste is helemaal fan van de Rode Duivels! Wij winkelen eigenlijk niet bij Carrefour, misschien toch maar tijdelijk verandering in brengen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: