fbpx

KCW: dinosaurus origami broek – Pin it Make it #2

Book fold trousers MadeIt Patterns Fold 2

De Kids Clothes Week ging maandag weer van start.  Toen enkele weken terug het thema ‘Toys‘ bekend werd gemaakt, trok ik mijn stoffenkast open op zoek naar iets wat er bij past.  Het enige stofje dat verwees naar hun speelgoed was een overschotje dinokatoen van dit en dit project.  Het is een stofje van Anne Kurris.Ik gebruikte het als accent bij een broekpatroon dat al lang op mijn ’to sew’- lijst stond.  Al van september vorig jaar, toen Annelies dit prachtexemplaar online zette.  Er wordt hier niet vaak achterovergevallen van jongenspatronen.  Buiten Zonen 09 ben ik, jammer genoeg, nog maar weinig aangenaam verrast geweest door een jongenspatroon.  Maar dit, hier was ik direct weg van.  En er zijn nog heel leuke patronen in de Fold 2 collectie van MadeIt Patterns, die allemaal geïnspireerd werden op de origamivouwkunst.  Ook voor meisjes.  Een kijkje waard.

Book Fold Trousers MadeIt Patterns Fold 2 Book fold trousers MadeIt Patterns Fold 2
Als ik toch een patroontje van plan was om te kopen, moest ik zeker de Book Fold Trousers uitproberen, wist Annelies me te vertellen. De leuke nepen, de schuine gulp en de aparte snit van voor- en rugpand maken dat dit een toppertje is!  

Ik knipte alles zorgvuldig en volgde de duidelijke en heldere stap-voor-stap uitleg met foto’s.  Ik vergat echter dat de naadwaarde al in het patroon zat.  U raadt het al: mijn tailleband paste van geen kanten en bovendien constateerde ik dat de ik de knoopsgaten voor de knoopsgatenelastiek verkeerd gespiegeld had toen mijn tailleband al helemaal geassembleerd was.  

De hele broek werd losgemaakt en ik maakte een nieuwe tailleband.  Aan de uitleg zal het niet liggen, eerder aan mijn capaciteit tot begrijpend lezen. Het zal me nu niet meer overkomen.Ik knipte volgens de maattabel een 4 jaar voor mijn bijna 7-jarige en verlengde de pijpen.  Er blijkt nog wat groeimarge te zijn. En door de afwerking met contraststof kon ik ze net dat tikkeltje langer maken, zo kan hij ze volgende winter ook nog aandoen. Voor de koude dagen die ons nu nog resten, rol ik de pijpen om en komen de dino’s nog eens extra piepen. Nu die winter bijna op zijn einde loopt, kan ik maar beter wat vooruitziend zijn.  

Book fold trousers madeit patterns fold 2

Ik deed tijdens het maken van deze broek ook nog eens van je Pin It Make It met Liesellove. De tailleband wordt in dit patroon afgewerkt met biais. De ideale gelegenheid om zelf aan de slag te gaan en het dinostofje om te toveren tot biais. Ik deed het volgens deze pin. Het ging echt vlot. Voor herhaling vatbaar dus.

De biais knipte ik niet schuin van draad omdat hij geen rondingen moest volgen of zo.  Weer wat stof uitgespaard.

Stof en patroon:

↑↓Dinostofje – Katoentje van Anne Kurris ooit gekocht bij Mon Depot ↑↓ Ribfluweel – gekregen van MamC

↑↓Book Fold TrousersMadeIt Patterns ↑↓ Aanpassingen: Maat 4 jaar en verlengd


Wat je misschien ook graag leest?

Kleuterboekentas – Mind the biais

En toen was hij geen kleuter meer – over zelfmaak en zelfkoop


Wat anderen schreven:

MadeIt Fashion Week: Fold 2 collectie – Fruits de Mère

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

14 Reacties

 1. Inspinration
  25 februari 2016

  Super gave broek, ik ben ook fan van die collectie ik heb ze geloof ik allemaal maar naaide er nog niks fan. Ik had eigenlijk de balloon jurk op de planning voor deze week, maar er kwam iets tussen 🙂

  Beantwoorden
 2. Annelies (Misstraaitoenaai)
  25 februari 2016

  Wat een stoere broek!! En wat goed dat die volgende winter ook nog zal passen!

  Beantwoorden
 3. Made by ilskepilske
  25 februari 2016

  Mooi! Dino’s blijven hier ook nen topper! 😉

  Beantwoorden
 4. MamC
  25 februari 2016

  Toffe broek! Ik wist wel dat je er iets leuk mee ging maken 🙂 De dino’s maken het helemaal af.

  Beantwoorden
 5. jochapeau
  25 februari 2016

  Keitof zeg ! Ik ben vooral fan van de achterzakken eigenlijk 😉

  Beantwoorden
 6. Hutseprutsje
  25 februari 2016

  Heelheel leuk! Ik zou het zo ook willen maken! 😉

  Beantwoorden
 7. B-Naais
  25 februari 2016

  Als ik dit laat zien aan mijn zoontje hang ik eraan! Hoe tof is dit zeg!

  Beantwoorden
 8. eva maria
  25 februari 2016

  Nice! Die “lelijke” dinostof komt hier perfect tot zijn recht 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   25 februari 2016

   En nu heb ik nog over. 🙂

   Beantwoorden
 9. Joke
  25 februari 2016

  Whaaaaa! Dat patroon moet ik ook hebben!
  Zo tof! Echt iets voor mijn jongens!

  Beantwoorden
 10. TinneV (NaaiSGerief)
  25 februari 2016

  knappe kerel! en dito broek. Kan hij de knieën even heel houden? Anders vind ik dat zo’n zonde van de tijd??? Ik vind dat Klijntje (https://www.facebook.com/Het-land-van-Klijntje-Miejo-346947771985142/?fref=ts) ook vaak wel toffe jongensmodellen vind…, als ik je en tip mag geven ;-)?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   25 februari 2016

   Dank je wel voor de tip! Voorlopig gaat deze broek nog niet aan voor school 🙂 Dat helpt al wat met de knieën.

   Beantwoorden
 11. Joke (The Needle Of Choice)
  29 februari 2016

  Leuke broek, en mooi afgewerkt met die biais. Het blauw past er super goed bij!

  Beantwoorden
 12. BIG TED little ted
  10 juli 2016

  They look great. The dinosaur detail is a nice touch. ??. Thanks for sharing. ?

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.