InspiraSON – naaien #1

Op het wereldwijde web is er veel inspiratie te vinden met Pinterest als absolute kers op de taart.

Helaas moeten jongensmoeders toch net wat harder zoeken naar leuke en originele ideeën.  Ik nam me enige tijd geleden voor om alle leuke dingen die ik tegenkom te pinnen.  Dingen die me aangenaam verrassen, die misschien zelfs wat out-of-the-box zijn of die ik gewoon leuk vind.

Ik volg ondertussen redelijk wat naaiblogs, waarop vooral de prachtigste dochtercreaties verschijnen.  Omdat de zonencreaties veel meer aandacht verdienen dan ze krijgen, zet ik ze nog eens extra in de schijnwerpers.

Misschien zag je ze al, misschien ook nog niet.

één_Fruits De Mère

Fruits de Mère - fold2

Annelies mocht een tijdje geleden aan de slag met de patronen van MadeIt Patterns.  Toen ik deze zonenpatronen zag verschijnen was ik toch wel even onder de indruk.  En dat gebeurt niet vaak, dat ik weggeblazen word door een zonenpatroon. Het heeft iets stoers, maar toch ook weer iets speels.  Ik ben fan.  Het broekpatroon heb ik al in mijn bezit.

Fold|2 is een collectie patronen voor stoere jongens en meisjes gebaseerd op origami. Dit concept geeft elk kledingstuk een nieuwe dimensie en maakt het mogelijk om naar hartelust stoffen en kleuren te combineren.


Meer info en foto’s:

MadeIt Fashion Week – Fold¦2 collection


twee_Paspelpoes An

Paspelpoes An Mini Rodini collage

An is één van de vier paspelpoezen.  We delen niet alleen dezelfde naam, we zijn ook allebei zonenmoeder van 2 zonen.  Daar bovenop delen we ook nog eens de zelfde hobby én staan we allebei voor de klas, in hetzelfde leerjaar dan nog.  Dat ik dus een boon voor haar heb, daar moet ik geen tekeningetje bij maken.

De leather sweater is een ideaal zonenpatroon.  Ze maakte dit mooie exemplaar.  Met een stofje van Mini Rodini.  Als dat niet hip is.


Meer info en foto’s:

Dogs vs. leather sweater


 

drie_MamaknutseltweerP8210037

Liesbet heeft een zoontje en een dochter en is een creatieve duizendpoot.  Ik mocht al lang van haar knutselcreaties genieten via een forum.  Gelukkig ging ze aan het bloggen en nu kan iedereen haar creaties bewonderen.

Dit broekje voor haar zoontje vind ik gewoon super.  Ik ben zwaar fan!


Meer info en foto’s:

Hippe pied de poule


 

vier_Mamasha

The Stylo outfit

Ok, ik geef het toe, dit is ééntje uit de oude doos, maar op één of andere manier blijft deze me heel erg bij.  Vorig jaar maakte Sharon deze outfit. Ik vind hem zo knap.  Mamasha, maakt met Zonen 09 niet alleen prachtige patronen, ze tovert ze zelf nog eens om in echte parels.  Deze vind ik zo inspirerend.


Meer info en foto’s:

De Stylo outfit


 

Ik hoop dat ik jullie wat geïnspireerd heb.  Mocht je zelf nog leuke blogs/websites kennen waarin zonen centraal staan (naaien, fashion, iets anders…), mag je dit altijd laten weten via de comments.  Ik vermoed dat er nog heel veel leuke zonendingen zijn die ik niet ken.

27 thoughts on “InspiraSON – naaien #1

 1. Leuk idee!! En inderdaad somls frustrerend als zonenmama maar als je goed zoekt toveren we onze zonen om tot helden :-).
  Mijn blog lies4boys.blogspot.com.
  Ik moet wel bekennen dat ik helemaal niet goed ben om er regelmatig iets op te zetten. Zal ik dus vanaf nu terug beter gaan doen ;-).

 2. Ah, toch weer één nieuwtje leren kennen! Altijd tof om leuke zoneringen te zien en inspiratie op te doen. Ik volg ze voornamelijk via blogs, soms pinterest en ook wel facebook-groepjes. Soms zelfs iets té veel inspiratie en dan wil ik alles tegelijk! 🙂

 3. Je hebt helemaal gelijk betreft de jongenskleding-inspiratie.
  Zeker voor wat oudere jongens vind ik het steeds moeilijker worden (zoon is nu 9).
  Een van mijn favorieten is Huisjeboompjeboefjes.
  Maar misschien ken je die al..

 4. Ik merk ook dat het voor de zoon naaien soms wat eentoniger is inderdaad dan voor mijn meiden, maar ja ik heb dan ook wel een zwak voor jurkjes. HuisjeBoompjeBoefjes is inderdaad super en jij zelf natuurlijk 😉

 5. hoi, Inderdaad! leuke jongens dingen vinden is een ware klus, zeker als ze niet meer in een schattig pakje passen. Vanonder mijn oude naaimachine probeer ik ook regelmatig dingen te toveren voor mijn 2 eigenzinnige boys met hun specifieke stijl en smaak, al is dat vaak eenvoudiger voor mijn mini dochter, die nog met alles blij is ;). Enfin, mijn blog; http://stofjesverslaafd.blogspot.be

 6. Tof! Ik hoop zelf binnenkort wat meer jongensgerief te posten, al Ernestje eindelijk in al die toffe patroontjes groeit. Jij hebt me alvast nog een nieuwe blog leren kennen, die ik prompt ook in mijn leeslijst opgeslagen heb.
  Ik zie ook soms leuke jongensnaaisels passeren bij Jo Chapeau, Mixitmakeit, en bij byevamaria (dat zijn zo de eersten waar ik opkom).

 7. Hallo! Wat een leuke om de jongens in de kijker te zetten, ze verdienen natuurlijk ook alle aandacht! Hier even wat reclame maken voor mezelf, als dat mag….
  In mijn boeken trachtte ik ook jongenspatronen te integreren. In Remi en Cosette tot maat 140 staan een kaptrui, menerenbroek, luie broek (zoals die pieddepoule), een slim fit hemd, en een jasje voor de jongens.
  In Remi en Cosette for teens tot maat 18 jr een skaterbroek (kort en lang), omkeerbare jas (unisex), een kaptrui met rits en een casual hemdje voor de jongens.

 8. Ik kom ook meer meisjes jurkjes tegen dan jongens kledij op de blogs die ik volg, dankjewel voor de tips! Zelf vind ik het heerlijk om een zoon en dochter versie te maken van hetzelfde patroon door de keuze van de stof of de details wat te veranderen. Of door hetzelfde stofje te verwerken tot een hemdje voor hem en een jurkje voor haar. Momenteel zijn mijn kapoentjes dolblij met de kaptruien die hen (blijkbaar) op magische wijze supersnel maken 😉

 9. Heel leuk idee die post. De jongens mogen wel eens wat meer in de kijker gezet worden; ze zijn zeker zo lief, mooi en schattig (en ook een beetje stoer natuurlijk) als de meisjes! ;-))
  Merci voor de link *bloos* en ik wacht vol ongeduld op jou book fold trousers-versie 😉

 10. Hier lopen 2 jongens rond, samen met een stoere meid ( dat stoere is er nog niet lang geleden bij gekomen bij die meid…was vroeger allemaal zwieren en zwaaien rokjes en jurkjes…) dus er komt geregeld wel wat op mijn blog…al moet ik bekennen dat ik me niet meer aan broeken waag…het beperkt zich dus tot shirts en sweaters enzo…
  Mamanessa.blogspot.com

 11. Topidee! En inderdaad erg mooie creaties. Vooral die van Annelies, daar was ik ook echt van onder de indruk. En het is dan ook nog eens een keitoffe madam 🙂 De anderen ongetwijfeld ook, maar die ken ik (nog?) niet persoonlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *