fbpx

InspiraSON – naaien #1

Op het wereldwijde web is er veel inspiratie te vinden met Pinterest als absolute kers op de taart.

Helaas moeten jongensmoeders toch net wat harder zoeken naar leuke en originele ideeën.  Ik nam me enige tijd geleden voor om alle leuke dingen die ik tegenkom te pinnen.  Dingen die me aangenaam verrassen, die misschien zelfs wat out-of-the-box zijn of die ik gewoon leuk vind.

Ik volg ondertussen redelijk wat naaiblogs, waarop vooral de prachtigste dochtercreaties verschijnen.  Omdat de zonencreaties veel meer aandacht verdienen dan ze krijgen, zet ik ze nog eens extra in de schijnwerpers.

Misschien zag je ze al, misschien ook nog niet.

één_Fruits De Mère

Fruits de Mère - fold2

Annelies mocht een tijdje geleden aan de slag met de patronen van MadeIt Patterns.  Toen ik deze zonenpatronen zag verschijnen was ik toch wel even onder de indruk.  En dat gebeurt niet vaak, dat ik weggeblazen word door een zonenpatroon. Het heeft iets stoers, maar toch ook weer iets speels.  Ik ben fan.  Het broekpatroon heb ik al in mijn bezit.

Fold|2 is een collectie patronen voor stoere jongens en meisjes gebaseerd op origami. Dit concept geeft elk kledingstuk een nieuwe dimensie en maakt het mogelijk om naar hartelust stoffen en kleuren te combineren.


Meer info en foto’s:

MadeIt Fashion Week – Fold¦2 collection


twee_Paspelpoes An

Paspelpoes An Mini Rodini collage

An is één van de vier paspelpoezen.  We delen niet alleen dezelfde naam, we zijn ook allebei zonenmoeder van 2 zonen.  Daar bovenop delen we ook nog eens de zelfde hobby én staan we allebei voor de klas, in hetzelfde leerjaar dan nog.  Dat ik dus een boon voor haar heb, daar moet ik geen tekeningetje bij maken.

De leather sweater is een ideaal zonenpatroon.  Ze maakte dit mooie exemplaar.  Met een stofje van Mini Rodini.  Als dat niet hip is.


Meer info en foto’s:

Dogs vs. leather sweater


 

drie_MamaknutseltweerP8210037

Liesbet heeft een zoontje en een dochter en is een creatieve duizendpoot.  Ik mocht al lang van haar knutselcreaties genieten via een forum.  Gelukkig ging ze aan het bloggen en nu kan iedereen haar creaties bewonderen.

Dit broekje voor haar zoontje vind ik gewoon super.  Ik ben zwaar fan!


Meer info en foto’s:

Hippe pied de poule


 

vier_Mamasha

The Stylo outfit

Ok, ik geef het toe, dit is ééntje uit de oude doos, maar op één of andere manier blijft deze me heel erg bij.  Vorig jaar maakte Sharon deze outfit. Ik vind hem zo knap.  Mamasha, maakt met Zonen 09 niet alleen prachtige patronen, ze tovert ze zelf nog eens om in echte parels.  Deze vind ik zo inspirerend.


Meer info en foto’s:

De Stylo outfit


 

Ik hoop dat ik jullie wat geïnspireerd heb.  Mocht je zelf nog leuke blogs/websites kennen waarin zonen centraal staan (naaien, fashion, iets anders…), mag je dit altijd laten weten via de comments.  Ik vermoed dat er nog heel veel leuke zonendingen zijn die ik niet ken.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

27 Reacties

 1. 3-jongensmama
  15 oktober 2015

  Leuk idee!! En inderdaad somls frustrerend als zonenmama maar als je goed zoekt toveren we onze zonen om tot helden :-).
  Mijn blog lies4boys.blogspot.com.
  Ik moet wel bekennen dat ik helemaal niet goed ben om er regelmatig iets op te zetten. Zal ik dus vanaf nu terug beter gaan doen ;-).

  Beantwoorden
 2. liezewiezewoes
  15 oktober 2015

  beetje meer aandacht for the boys is altijd tof!

  Beantwoorden
 3. Jo bee
  15 oktober 2015

  Wat een leuke inspiratie voor zonenmamma’s! Voor zonen moet je toch net even wat meer creatieve moeite doen ; ) Mijn blog http://jurkenenshirtjes.blogspot.nl

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 oktober 2015

   Ik kende je blog nog niet en ik zie al net een hele leuke outfit voor je zoontje.

   Beantwoorden
 4. The Needle Of Choice
  15 oktober 2015

  Ah, toch weer één nieuwtje leren kennen! Altijd tof om leuke zoneringen te zien en inspiratie op te doen. Ik volg ze voornamelijk via blogs, soms pinterest en ook wel facebook-groepjes. Soms zelfs iets té veel inspiratie en dan wil ik alles tegelijk! 🙂

  Beantwoorden
 5. Tessa
  15 oktober 2015

  Je hebt helemaal gelijk betreft de jongenskleding-inspiratie.
  Zeker voor wat oudere jongens vind ik het steeds moeilijker worden (zoon is nu 9).
  Een van mijn favorieten is Huisjeboompjeboefjes.
  Maar misschien ken je die al..

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 oktober 2015

   Nope, die zat nog in mijn leeslijst. Hij ziet er erg leuk uit. Merci voor de tip

   Beantwoorden
 6. Fien
  15 oktober 2015

  Ja die jongens mogen inderdaad meer aandacht hebben! Heb er hier ook 3 rond lopen. Sta altijd open voor nieuwe patronen

  Beantwoorden
 7. inspinration
  15 oktober 2015

  Ik merk ook dat het voor de zoon naaien soms wat eentoniger is inderdaad dan voor mijn meiden, maar ja ik heb dan ook wel een zwak voor jurkjes. HuisjeBoompjeBoefjes is inderdaad super en jij zelf natuurlijk 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 oktober 2015

   *bloos*

   Beantwoorden
 8. Lies De Backere
  15 oktober 2015

  hoi, Inderdaad! leuke jongens dingen vinden is een ware klus, zeker als ze niet meer in een schattig pakje passen. Vanonder mijn oude naaimachine probeer ik ook regelmatig dingen te toveren voor mijn 2 eigenzinnige boys met hun specifieke stijl en smaak, al is dat vaak eenvoudiger voor mijn mini dochter, die nog met alles blij is ;). Enfin, mijn blog; http://stofjesverslaafd.blogspot.be

  Beantwoorden
 9. E. Puls
  15 oktober 2015

  Dat is echt waar met de leuke dingen voor jongen. Maar ik vind, dat het toch meer wordt. Kijk is naar http://www.allerleikind.blogspot.de/ en https://www.facebook.com/finnleyswelt?fref=ts om is een paar duitse blogs te laten zien.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 oktober 2015

   Dank je wel Elke voor de tips. Heel mooi

   Beantwoorden
 10. piepow
  15 oktober 2015

  Tof! Ik hoop zelf binnenkort wat meer jongensgerief te posten, al Ernestje eindelijk in al die toffe patroontjes groeit. Jij hebt me alvast nog een nieuwe blog leren kennen, die ik prompt ook in mijn leeslijst opgeslagen heb.
  Ik zie ook soms leuke jongensnaaisels passeren bij Jo Chapeau, Mixitmakeit, en bij byevamaria (dat zijn zo de eersten waar ik opkom).

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 oktober 2015

   Doen, doen doen 🙂

   Beantwoorden
 11. Valerie Boone
  15 oktober 2015

  Hallo! Wat een leuke om de jongens in de kijker te zetten, ze verdienen natuurlijk ook alle aandacht! Hier even wat reclame maken voor mezelf, als dat mag….
  In mijn boeken trachtte ik ook jongenspatronen te integreren. In Remi en Cosette tot maat 140 staan een kaptrui, menerenbroek, luie broek (zoals die pieddepoule), een slim fit hemd, en een jasje voor de jongens.
  In Remi en Cosette for teens tot maat 18 jr een skaterbroek (kort en lang), omkeerbare jas (unisex), een kaptrui met rits en een casual hemdje voor de jongens.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 oktober 2015

   Dat mag Valérie 😉 Jouw boek staat op mijn verlanglijstje. Hij ziet er zo leuk uit! x

   Beantwoorden
 12. trijnewijn
  15 oktober 2015

  Ik kom ook meer meisjes jurkjes tegen dan jongens kledij op de blogs die ik volg, dankjewel voor de tips! Zelf vind ik het heerlijk om een zoon en dochter versie te maken van hetzelfde patroon door de keuze van de stof of de details wat te veranderen. Of door hetzelfde stofje te verwerken tot een hemdje voor hem en een jurkje voor haar. Momenteel zijn mijn kapoentjes dolblij met de kaptruien die hen (blijkbaar) op magische wijze supersnel maken 😉

  Beantwoorden
 13. Plus2is5!
  15 oktober 2015

  Leuke post! Voor herhaling vatbaar 🙂

  Beantwoorden
 14. Lobke
  16 oktober 2015

  Bedankt voor de fijne inspiratiepost!

  Beantwoorden
 15. Fruits de Mère
  16 oktober 2015

  Heel leuk idee die post. De jongens mogen wel eens wat meer in de kijker gezet worden; ze zijn zeker zo lief, mooi en schattig (en ook een beetje stoer natuurlijk) als de meisjes! ;-))
  Merci voor de link *bloos* en ik wacht vol ongeduld op jou book fold trousers-versie 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 oktober 2015

   We zullen al beginnen met dat eens af te printen. Ik ben nu aan een Cisse bezig. Op zich maak ik eigenlijk niet veel broeken voor mijn roekeloze-broekenverslijters. Maar die ga ik echt eens maken!

   Beantwoorden
 16. Nessa
  17 oktober 2015

  Hier lopen 2 jongens rond, samen met een stoere meid ( dat stoere is er nog niet lang geleden bij gekomen bij die meid…was vroeger allemaal zwieren en zwaaien rokjes en jurkjes…) dus er komt geregeld wel wat op mijn blog…al moet ik bekennen dat ik me niet meer aan broeken waag…het beperkt zich dus tot shirts en sweaters enzo…
  Mamanessa.blogspot.com

  Beantwoorden
 17. luckymieke.blogspot.be
  17 oktober 2015

  Topidee! En inderdaad erg mooie creaties. Vooral die van Annelies, daar was ik ook echt van onder de indruk. En het is dan ook nog eens een keitoffe madam 🙂 De anderen ongetwijfeld ook, maar die ken ik (nog?) niet persoonlijk 🙂

  Beantwoorden
 18. cindy@ateliergeorgette
  19 oktober 2015

  Tof idee om die blogs even in de kijker te zetten! Ik ben ook altijd op zoek naar nieuwigheden voor de jongens, dus laat maar komen…

  Beantwoorden
 19. Amanda
  22 juni 2017

  Wat een ontzettend leuke ideeën.
  Is het patroon van MadeIt Patterns ergens te koop?
  Vindt ik echt een kei gave broek.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: