fbpx

Dinofeestje voor onze vijfjarige

Gisteren was het zover.  Vanaf nu wonen er geen vierjarigen meer in dit huis. Vijf werd mijn jongste Koter. Het familiefeestje is ondertussen al anderhalve week achter de rug. Maar de foto’s van zijn dinofeestje heb je nog te goed.  

Geen over-de-top-thema-inkleding hier, maar ik werk wel graag in een thema om wat inspiratie op te kunnen doen.  De zoon wenste dit keer dinosaurussen als thema.  De oorzaak daarvan was de film die ze in de lange autorit naar onze reisbestemming te zien kregen, ergens in augustus. Walking with dinosaurs was dit jaar nogal een succes.  Ik ken de dialogen ondertussen bijna uit mijn hoofd.

Een dinofeest betekent dus een dinotaart en een dino-uitnodiging.  De dinotaart hield ik dit jaar vrij simpel.  Geen speciale boetseersels of andere constructies.  Lekker veilig in de comfortzone, wat uiteindelijk de beste keuze bleek gezien de emoties die me toen overvielen.  Alsof ik het ergens voelde aankomen.

DSC_0279_edited-2

De taart werd gevuld met een laag aardbeienconfituur en een dikke laag rode vruchtenmousse.  Onder de suikerpasta werk ik standaard met chocoladeganache.  Dat vinden we hier veel lekkerder dan crème au beurre.DSC_0287_edited-2Voor de uitnodiging kidnapte ik de dino waar Manlief als kind nog mee gespeeld had.  Met toestemming van oma, uiteraard. Die T-rex is na 25 jaar nog niet afgeschreven, al heeft hij vroeger duidelijk meerdere mishandelingen ondergaan.  Hij was perfect voor deze fotoshoot.  Ik spendeerde wat avonden met klooien in Photoshop en liet ze voor een prikje afdrukken bij Smartphoto.

ig uitnodiging A vijf_edited-2

Er werd verder nog wat dinoversiering aan de muur gehangen in de vorm van een letterslinger.  Ik kocht hem bij Bercadeau. Die webshop is een echte aanrader trouwens!

IMG_3901_edited-1

Uiteraard was hét hoogtepunt het uitpakken van de cadeautjes.  Grote broer bood maar al te graag zijn hulp aan.  Hij was even enthousiast als het feestvarken.DSC_0261_edited-1
DSC_0268_edited-1Er werden onder andere een grote-jongens-step, Lego stratenplaten, vliegtuigjes en Playmobil Super 4 uitgepakt.

En dan stopt het nog niet, want het verjaardagsfeestje voor de vriendjes komt er zaterdag aan.  Schaamteloze verwennerij en pretlichtjes in de ogen.  Puur genieten dus!


Wat je misschien ook nog graag leest:

De trein viel stil

Een zondag die wat anders liep dan gepland.

Van het vatje dat even af was…

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

11 Reacties

 1. liezewiezewoes
  8 oktober 2015

  hiep hiep voor 5 jarige kindjes! En geen fancy taart? allé zeg, ik vind die geweldig!

  Beantwoorden
 2. Tamara
  8 oktober 2015

  Amai, die taart ziet er toch wel geweldig uit vind ik!

  Beantwoorden
 3. resaarcle
  8 oktober 2015

  Die taart ziet er geweldig uit! En de uitnodiging is ook heel leuk!

  Beantwoorden
 4. 128
  8 oktober 2015

  Wauw ziet er super leuk uit! Ik ben ook fan van die taart hoor. Vorig jaar maakte ik zo’n taart met Olaf er op – tot in de late uurtjes aan gewerkt om ze dan op de moment zelf te laten vallen net voor ze op tafel stond. Dat heeft me toch wat tranen gekost toen… Sindsdien zweer ik bij “keep in simpel”.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 oktober 2015

   Oh nee, hoe erg!! Ik hoop dat me dat nooit overkomt.

   Beantwoorden
 5. Claudia
  8 oktober 2015

  Voor ‘vrij simpel’ vind ik die taart toch bijzonder knap en vast ook lekker aan die beschrijving te lezen. Binnen enkele weken heb ik een dochtertje dat 5 wordt, doet me eraan denken dat ik ook beter maar op tijd eens begin te brainstormen. Deze post werkt aanstekelijk! 🙂

  Beantwoorden
 6. Sarah
  9 oktober 2015

  Hoera voor de 5-jarige! Die taart is echt mooi seg.

  Beantwoorden
 7. Wim
  9 oktober 2015

  Die letterslinger is geweldig maar die taart ook hoor 🙂

  Beantwoorden
 8. Proud
  11 oktober 2015

  Wat een geweldig feestje!ons kapoen wordt 4 deze maand en is verzot op dino’s. En hij vroeg een dino feest…ik ga mij hier aan inspireren;-)

  Beantwoorden
 9. The Needle Of Choice
  12 oktober 2015

  Ik vind dat anders een fantastische taart! En cadeautjes uitpakken zijn een waar plezier, hier kennen ze dat inpakpapier al goed 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   12 oktober 2015

   Ja, dat is echt een gevaar om vlak bij die winkel te wonen 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.