Dinofeestje voor onze vijfjarige

Gisteren was het zover.  Vanaf nu wonen er geen vierjarigen meer in dit huis. Vijf werd mijn jongste Koter. Het familiefeestje is ondertussen al anderhalve week achter de rug. Maar de foto’s van zijn dinofeestje heb je nog te goed.  

Geen over-de-top-thema-inkleding hier, maar ik werk wel graag in een thema om wat inspiratie op te kunnen doen.  De zoon wenste dit keer dinosaurussen als thema.  De oorzaak daarvan was de film die ze in de lange autorit naar onze reisbestemming te zien kregen, ergens in augustus. Walking with dinosaurs was dit jaar nogal een succes.  Ik ken de dialogen ondertussen bijna uit mijn hoofd.

Een dinofeest betekent dus een dinotaart en een dino-uitnodiging.  De dinotaart hield ik dit jaar vrij simpel.  Geen speciale boetseersels of andere constructies.  Lekker veilig in de comfortzone, wat uiteindelijk de beste keuze bleek gezien de emoties die me toen overvielen.  Alsof ik het ergens voelde aankomen.

DSC_0279_edited-2

De taart werd gevuld met een laag aardbeienconfituur en een dikke laag rode vruchtenmousse.  Onder de suikerpasta werk ik standaard met chocoladeganache.  Dat vinden we hier veel lekkerder dan crème au beurre.DSC_0287_edited-2Voor de uitnodiging kidnapte ik de dino waar Manlief als kind nog mee gespeeld had.  Met toestemming van oma, uiteraard. Die T-rex is na 25 jaar nog niet afgeschreven, al heeft hij vroeger duidelijk meerdere mishandelingen ondergaan.  Hij was perfect voor deze fotoshoot.  Ik spendeerde wat avonden met klooien in Photoshop en liet ze voor een prikje afdrukken bij Smartphoto.

ig uitnodiging A vijf_edited-2

Er werd verder nog wat dinoversiering aan de muur gehangen in de vorm van een letterslinger.  Ik kocht hem bij Bercadeau. Die webshop is een echte aanrader trouwens!

IMG_3901_edited-1

Uiteraard was hét hoogtepunt het uitpakken van de cadeautjes.  Grote broer bood maar al te graag zijn hulp aan.  Hij was even enthousiast als het feestvarken.DSC_0261_edited-1
DSC_0268_edited-1Er werden onder andere een grote-jongens-step, Lego stratenplaten, vliegtuigjes en Playmobil Super 4 uitgepakt.

En dan stopt het nog niet, want het verjaardagsfeestje voor de vriendjes komt er zaterdag aan.  Schaamteloze verwennerij en pretlichtjes in de ogen.  Puur genieten dus!


Wat je misschien ook nog graag leest:

De trein viel stil

Een zondag die wat anders liep dan gepland.

Van het vatje dat even af was…

 

 

11 thoughts on “Dinofeestje voor onze vijfjarige

  1. Wauw ziet er super leuk uit! Ik ben ook fan van die taart hoor. Vorig jaar maakte ik zo’n taart met Olaf er op – tot in de late uurtjes aan gewerkt om ze dan op de moment zelf te laten vallen net voor ze op tafel stond. Dat heeft me toch wat tranen gekost toen… Sindsdien zweer ik bij “keep in simpel”.

  2. Voor ‘vrij simpel’ vind ik die taart toch bijzonder knap en vast ook lekker aan die beschrijving te lezen. Binnen enkele weken heb ik een dochtertje dat 5 wordt, doet me eraan denken dat ik ook beter maar op tijd eens begin te brainstormen. Deze post werkt aanstekelijk! 🙂

  3. Wat een geweldig feestje!ons kapoen wordt 4 deze maand en is verzot op dino’s. En hij vroeg een dino feest…ik ga mij hier aan inspireren;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *