fbpx

Zappaz: tapas anders bekeken!

Bij tapas denk je onmiddellijk aan Spanje, een zuiderse zonnetje en lekkere, basic gerechtjes die goed doen aan de portemonnee.

Bij Zappaz mag je precies het omgekeerde denken, op alle vlak.

Niet zo lang geleden, had ik een goed idee. Schoonbroer kwam terug van zijn werk in het buitenland, schoonzus en echtgenoot waren een weekje kinderloos en ook de kabouters waren op logies bij opa en oma.

Dé ideale gelegenheid voor een onder onsje. Naar ’t schijnt, zou dat goed zijn voor de samenhang! En daar werken we dan ook met veel plezier aan.

De eeuwige vraag volgt dan: waar spreken we af? Ik ging op zoek en herinnerde me dat er nog niet zo heel lang geleden een nieuw restaurant opende aan de Vaart in Leuven. Een nieuwe, hippe plek in de heimat.

 

interieur def 2

 

Online reserveren was niet meer mogelijk voor 5 personen, maar na een telefoontje, bleek een last – minute plaatsje toch geen probleem te zijn. Top en meteen punten gescoord!

Geen warm Spaans zonnetje, wel een zwoele, Belgische avond met een warmte – onweder van jewelste. Dat is verschil één.

Verschil twee, dat zeg ik er meteen bij, is de prijs. Zappaz is niet onmiddellijk het goedkoopste restaurant van Leuven. Ik beschouw mezelf een beetje als een foodie en test graag nieuwe dingen uit. Deze test kostte ons 45,00 EUR per persoon voor het Bites – menu, drank niet inbegrepen.

Voor meer informatie over prijzen en formules, check de website: www.zappaz.be.

Ter verdediging kan ik alleen maar zeggen dat ik het écht de moeite vond. En dat brengt me meteen bij verschil 3 : geen eenvoudige tapas hier, maar stuk voor stuk heerlijke gerechtjes. Kunstwerkjes om op te eten, letterlijk en figuurlijk.

Wat kregen we onder andere te eten? Iberico – ham, tataki – rund, heerlijke inktvis, frisse ceviche en yummie – zeebaars. Er was nog zoveel meer, maar ik moet toegeven dat ik het niet allemaal meer kan herhalen. Ik had deze post beter onmiddellijk geschreven.

Hieronder alvast enkele indrukken:

collega zappaz def

Ik heb al eerder wat posts geschreven over restaurants, in het algemeen positief. Ik lust veel, eet graag, ben soms misschien wat kritisch op bediening, maar voor de rest ben ik niet zo’n moeilijke.

Dit keer was en ben ik echt enthousiast. Het was even geleden dat ik het eten zo verfrissend vond. Ook de manier waarop alles gepresenteerd werd, vond ik geweldig. De kleine kommetjes, de mogelijkheid om te delen met elkaar… alles om een super gezellige avond te hebben.

De bediening kon hier en daar wat beter. Het waren jonge mensen, nieuw in het vak. En dan kan ik niet lang kritisch blijven: ze moeten het ook leren hé!

En dan zou je misschien denken dat ik zo euforisch was door de wijn, maar ik heb alleen een aperitiefje gedronken met alcohol. Nadien schakelde ik over op de home – made ice tea met munt: ook al zo lekkerrrr! Ik drink eigenlijk nooit ice tea, maar deze kon ik niet weerstaan. Muntthee is mijn absolute favoriet en deze gekoelde versie was echt de max!

ice tea def 2

 

Samengevat, voor als je het nog niet doorhad: het was een hele, gezellige avond. Het restaurant is tof ingericht (allemaal Hay – stoelen, helemaal mijn ding), de bediening was goed, het eten was écht top en het gezelschap was de kers op de taart.

Wat kan je nog meer wensen voor een avondje weg?

Wil je dus eens lekker dineren in Leuven en mag het ietsje meer zijn, misschien voor een speciale gelegenheid? Dan is Zappaz zeker een adresje dat op je shortlist moet staan!

Zappaz, Schipvaartstraat 22 te Leuven!

 

PS: Waar ik niet tevreden van ben: de kwaliteit van foto’s van mijn smartphone. Sorry daarvoor, maar het is misschien een goede teaser?

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

1 Reactie

  1. roanvercammenSertitude
    8 september 2015

    IS het makkelijk parkeren tegenwoordig aan de vaartkom?

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.