Charlie met veel twijfel

Toen ik in Den Depot rondliep en het veelkleurige tricotstofje met reliëf zag liggen, wist ik onmiddellijk dat ik het moest hebben.  Het stofje stak zo mijn ogen uit.  Het doet wat retro aan.  En in de winkel had ik het al beslist: het ging een Charlie van Zonen 09 worden. Eenmaal ik er aan wilde beginnen, sloeg de twijfel toe.  Nog niet zo lang geleden was ik erg into retro, maar langzaamaan merk ik toch wel een stijlswitch in de kleerkasten. Ik wilde dus een Charlie met een retrostofje die toch niet al te retro was. Kunnen jullie nog volgen?Charlie Zonen 09Het hele arsenaal tricot werd uit de kast gehaald en naast de stof gelegd.  Met welke kleur moest ik het combineren… ik bleef maar twijfelen. Oranje of bruin ging het, dacht ik, te retro maken… groen dan?… Dagen heeft het hier op de tafel gelegen.  Uiteindelijk ging ik voor een lichte, blauwgrijze tricot met dezelfde kleur boordstof als de toekan T-shirt.

Charlie Zonen 09

Ik ben niet volledig tevreden met het eindresultaat. Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Zowel op vlak van combinatie als op vlak van maat.

Vorige winter maakte ik een Charlie in maat 110.  Die zit nu nog steeds perfect en wordt nog erg veel gedragen.  Ik wilde niet echt dezelfde maat riskeren omdat de zomer nog niet bepaald in zicht is.  Het werd dus een 116. Ik heb er nu wel een beetje spijt van. Mijn spriet zal natuurlijk niet zozeer in de breedte groeien.  Eerder in de hoogte natuurlijk.  Volgende keer maak ik terug maat 110 maar dan zal ik de panden wat verlengen.  Dat lijkt me beter van pasvorm.  Vooral aan de armen zit hij nu wat te los naar mijn goesting.  Ik hou dan ook van slim fit. Charlie Zonen 09 Charlie zonen 09 Charlie Zonen 09Stof en patroon:

retrotricot met reliëf – bij Den Depot ↑↓ blauwgrijze tricot – Stoffenspektakel ↑↓ Gestreepte boordstof – bij Klijntje ↑↓  Charlie – Zonen 09

 

19 thoughts on “Charlie met veel twijfel

  1. Ik vind het stofje gecombineerd met het blauw geweldig! Enkel de boordstof vind ik mss wat te druk in combinatie met de gekleurde stof (2 prints combineren vind ik altijd gevaarlijk) Ik denk dat het mooier zou zijn mochten de boordjes ook in het blauwe effen stofje zijn.
    De maat vind ik eigenlijk goed. De mouwtjes zijn wel wat ruim, maar dat ligt aan het patroontje/model denk ik. Ik had dezelfde indruk bij mijn laatste charlie’s. Ik heb zelf ook graag de kleertjes van mijn jongens wat ‘strakker’, is precies meer retro :-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *