fbpx

Charlie met veel twijfel

Charlie Zonen 09

Toen ik in Den Depot rondliep en het veelkleurige tricotstofje met reliëf zag liggen, wist ik onmiddellijk dat ik het moest hebben.  Het stofje stak zo mijn ogen uit.  Het doet wat retro aan.  En in de winkel had ik het al beslist: het ging een Charlie van Zonen 09 worden. Eenmaal ik er aan wilde beginnen, sloeg de twijfel toe.  Nog niet zo lang geleden was ik erg into retro, maar langzaamaan merk ik toch wel een stijlswitch in de kleerkasten. Ik wilde dus een Charlie met een retrostofje die toch niet al te retro was. Kunnen jullie nog volgen?Charlie Zonen 09Het hele arsenaal tricot werd uit de kast gehaald en naast de stof gelegd.  Met welke kleur moest ik het combineren… ik bleef maar twijfelen. Oranje of bruin ging het, dacht ik, te retro maken… groen dan?… Dagen heeft het hier op de tafel gelegen.  Uiteindelijk ging ik voor een lichte, blauwgrijze tricot met dezelfde kleur boordstof als de toekan T-shirt.

Charlie Zonen 09

Ik ben niet volledig tevreden met het eindresultaat. Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Zowel op vlak van combinatie als op vlak van maat.

Vorige winter maakte ik een Charlie in maat 110.  Die zit nu nog steeds perfect en wordt nog erg veel gedragen.  Ik wilde niet echt dezelfde maat riskeren omdat de zomer nog niet bepaald in zicht is.  Het werd dus een 116. Ik heb er nu wel een beetje spijt van. Mijn spriet zal natuurlijk niet zozeer in de breedte groeien.  Eerder in de hoogte natuurlijk.  Volgende keer maak ik terug maat 110 maar dan zal ik de panden wat verlengen.  Dat lijkt me beter van pasvorm.  Vooral aan de armen zit hij nu wat te los naar mijn goesting.  Ik hou dan ook van slim fit. Charlie Zonen 09 Charlie zonen 09 Charlie Zonen 09Stof en patroon:

retrotricot met reliëf – bij Den Depot ↑↓ blauwgrijze tricot – Stoffenspektakel ↑↓ Gestreepte boordstof – bij Klijntje ↑↓  Charlie – Zonen 09

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

19 Reacties

 1. Nathalie
  2 maart 2015

  ’t zit idd een beetje ruim, maar beter te groot, dan te klein denk ik dan!

  Beantwoorden
 2. inspinration
  2 maart 2015

  Ik moet ook altijd tussen de maten door tekenen, meestal zelfs twee maten verschil in lengte en breedte. Ik vind de combi met dat lichte blauw heel erg geslaagd!

  Beantwoorden
 3. Regina
  2 maart 2015

  tja, dat heb je met smalle kinderen (da’s hier ook zo)
  ik vind ‘em wel leuk gecombineerd & heel tof dat relief 🙂

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   2 maart 2015

   Ik kende je blog nog niet en ben net eens gaan piepen. En wat zie ik daar… Proficiat met de geboorte van je zoontje!!!

   Beantwoorden
 4. Fruits de Mère
  2 maart 2015

  Ik vind het stofje gecombineerd met het blauw geweldig! Enkel de boordstof vind ik mss wat te druk in combinatie met de gekleurde stof (2 prints combineren vind ik altijd gevaarlijk) Ik denk dat het mooier zou zijn mochten de boordjes ook in het blauwe effen stofje zijn.
  De maat vind ik eigenlijk goed. De mouwtjes zijn wel wat ruim, maar dat ligt aan het patroontje/model denk ik. Ik had dezelfde indruk bij mijn laatste charlie’s. Ik heb zelf ook graag de kleertjes van mijn jongens wat ‘strakker’, is precies meer retro :-))

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   2 maart 2015

   Het leven is aan de durvers hé 😉

   Beantwoorden
 5. honderdachtentwinig
  2 maart 2015

  In love!

  Beantwoorden
 6. Zoë
  2 maart 2015

  Oh mooi! Dat patroon moet ik mij ook eens aanschaffen….

  Beantwoorden
 7. Pieke Wieke
  2 maart 2015

  Super mooi! Hij zit nu misschien nog ruim, maar het voordeel is wel dat hij er nog lang plezier van zal hebben.

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   2 maart 2015

   En de jongere broer ook. Die kan hem misschien zelfs nog wat sneller aan, want die zit wat steviger int vlees 😉

   Beantwoorden
 8. jochapeau
  2 maart 2015

  Schoontje ! Echt ! Mooie kleurtjes samen !

  Beantwoorden
 9. majella vandeputte
  2 maart 2015

  durven – doen & dit zonder denken 🙂
  Het mag eens iets anders zijn… identiek is niet uniek hé!!!
  Ik vind het prachtig en zo’n zalig stofke..

  Beantwoorden
 10. Nat
  2 maart 2015

  Heel mooi! Ik kocht op het stoffenspektakel ook een reliëfstofje en heb nu direct wat inspiratie 😉

  Beantwoorden
 11. Het Machien
  2 maart 2015

  De combinatie met het lichtblauw is echt geslaagd en de foto’s zijn knap, zeg! Nice!

  Beantwoorden
 12. Laura B. da Lança
  2 maart 2015

  Ik vind de Charlie meer dan geslaagd qua combinatie.
  Voor mijn kinderen moet ik ook steeds verlengen en niet verbreden. (mijn dochter loopt nu rond met een breedte 7j en lengte 10-11 jaar 🙂 )

  Beantwoorden
 13. lies eeckhout
  2 maart 2015

  Ik vind hem prachtig! Zonder twijfel één van de leukste Charlies die ik al zag!

  Beantwoorden
 14. Mieke Jansen
  2 maart 2015

  Echt geweldig! Niks te druk of verkeerd gecombineerd, gewoon perfect!

  Beantwoorden
 15. Myriam
  3 maart 2015

  Knap gedaan; Het is wel niet echt mijn stijl, maar dat hoeft natuurlijk niet.

  Beantwoorden
 16. […] Mijn vorige Charlie vond ik toch nog wat te ruim, dus knipte ik nu maat 110 en verlengde de zoom met 3 cm. Veel beter zo. […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.