fbpx

Hier zijn jullie inpaktips!

Een goeie maand geleden vroeg ik jullie om jullie ultieme inpaktips met me te delen. De aanleiding van mijn vraag was een weekendje aan zee.

Nu staat de grote vakantie voor de deur, joepie!

Zoals beloofd, deel ik dan ook alle tips die ik van jullie kreeg. En dat waren er best wat: bedankt daarvoor!

De belangrijkste tip die ik kreeg, ligt eigenlijk voor de hand: maak een lijstje. Zo simpel en toch pas ik het zelden toe. Of de helft staat er niet op.

Ik heb ooit wel eens een lijstje gemaakt toen we gingen kamperen. Want kamperen, daar heb ik niet veel ervaring mee, dus was ik nog nerveuzer dan anders.

Ik begin dus alvast met een update van dat lijstje: het is namelijk nog niet aangepast aan het leven met Kabouters.

Hoe maak je best een lijstje? Liefst op een rustig moment en een tijdje op voorhand, zodat je het even kan laten rusten en later nog kan aanvullen waar nodig. Regina van ‘Twee emmerkes water’ pakt het ook leuk aan: je probeert je een typische vakantiedag in te beelden en gaat zo na wat je allemaal nodig hebt, van ’s ochtends tot ’s avonds.

Op het moment zelf hoef je dan alleen maar rond te crossen en je lijstje te volgen. Alles echt afstrepen helpt ook en zo speelt Sarah van Khadetjes het klaar om op 2 uur tijd in te pakken! En dat met 2 Khadetjes!

Staat je lijstje op punt, dan kan je verschillende lijstjes maken: ééntje voor op weekend, ééntje voor het groot verlof, ééntje voor de ski – vakantie en ééntje voor een kampeertripje. Laat jullie net zoals Sarah maar gaan… want euh…hoe meer vakantie, hoe beter!

Anderen werken echter niet met lijstjes. Zij hebben een meer praktische oplossing: met de wasmand in de hand, gaan ze door het hele land…of toch hun huis, althans. Van kamer tot kamer, van kast tot kast…alle deuren en schuiven open trekken en er systematisch uithalen wat je nodig hebt. Een beetje shoppen in eigen huis.

Welke optie je ook verkiest: altijd 2 keer nadenken voor je iets op je lijstje zet of het klaarlegt in de wasmand. Heb je het wel echt nodig? Gaan ze dat echt allemaal aan doen? Misshien werk je beter in laagjes, dat is wat Irma doet. En wat de grote spullen betreft, hebben ze het er niet plaatste? Door even na te gaan wat er ter plaatste aanwezig is, kan je veel ruimte in de auto besparen. Dank u, Davina, voor deze tip.

Oh ja, als de kinderen groot genoeg worden, kunnen die best zelf ook een handje toesteken zoals Marjolen terecht opmerkte.

Waar stop je de spullen dan het best in? Het kan in valiezen of koffers, maar Sabrina van Elefance stopt alles zo veel mogelijk in curver – bakken. Alles zit netjes bij elkaar en stapelt makkelijk in de koffer van de auto.

Helaas hebben jullie me ook bevestigd waar ik bang voor was. Op vakantie gaan met kinderen betekent gewoon rondrijden met een verhuiswagen tjokvol spullen. (Tenzij je je een caravan aanschaft, zo heeft Lucky Mie het opgelost)

Gezinswagen def

Het blijkt dan ook helemaal geen schande als er last-minute toch nog iets in de koffer worden gegooid. Dat kan ook de dakkoffer zijn. Die dingen zijn hun geld waard.

Eén troost hebben we: op de meeste plaatsen zijn er winkels in de buurt die nét die dingen verkopen die je vergeten bent. Want niets van die spullen thuis is echt onmisbaar op vakantie, de bedknuffels buiten beschouwing gelaten.

Lang leve de supermarché! Of de mercado…hangt er van af waar je bent. 😉

Om te eindigen, nog even een tip van mezelf: door het beleid van de luchtvaartmaatschappijen dat je maar een beperkte hoeveelheid vloeistof mee mag nemen in je handbagage, kan je van heel veel merken kleine reisflesjes kopen. Of je verzamelt gewoon wat gratis staaltjes.

Niet alleen handig voor op het vliegtuig, maar ook op auto – vakantie. Dan hoef je niet te zeulen aan al die grote flessen. De lege flesjes houd ik dan bij voor het jaar nadien, gewoon bijvullen met een grote fles.

En als je toch de grote flessen mee moet nemen, neem dan die waar nog net genoeg in zit om toe te komen op vakantie. Zo kan je heel wat verpakkingen ter plaatse weggooien zodat de terugreis wat lichter en ruimer is.

Ik wens jullie in elk geval een hele fijne vakantie toe, na alle inpak – stress!

zwaaien def
Bron: neon.pictura-hosting.nl
Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

4 Reacties

 1. Regina
  1 juli 2015

  lol ik word vernoemd 🙂

  Beantwoorden
  1. Eveline
   3 juli 2015

   Ere wie ere toekomt hé 🙂

   Beantwoorden
 2. femke
  1 juli 2015

  Leuke tips staan er in..
  Wat ik standaard altijd vergeet bij kamperen of vakantie in een huisje is een afdrooghanddoek om de vaat af te drogen….

  gr femke

  Beantwoorden
 3. jochapeau
  1 juli 2015

  Werd met extra veel aandacht gelezen !

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.