Zomerkriebels: Jessy jurk

De Jessy jurk uit La Maison Victor (jan-feb 2015) was de reden dat ik het tijdschrift kocht. Ik heb een soortgelijke jurk in de kast hangen waarin ik zou willen wonen.  Zo eentje zelf kunnen maken zou dan ook de max zijn.  

De soepele stof (crêpe??- ik heb weinig kaas van stofsoorten gegeten) vond ik bij Den Depot.  Het is een zeer luchtig stofje.  Er moest dus een voering in komen, wat niet in het originele patroon voorzien is.  Ik deed mijn plannen uit de doeken bij Den Depot en er werd prompt samen met mij op zoek gegaan naar de geschikte voeringstof.  De witte katoenbatist was echter helemaal uitverkocht, maar de eigenares bekende dat ze boven nog een stuk liggen had voor een eigen project.  Ze ging het meteen halen want ik mocht het hebben.  Ze verzekerde me er van dat de stof kort daarop terug ging binnenkomen en ze toch nog geen tijd had om aan haar eigen project te beginnen.  Mijn schuldgevoel zakte dus naar een aanvaardbaar niveau.  jessy jurk la maison victorDoordat mijn stofje een print had, vond ik de plooien in het voorpand overbodig.  Ik liet ze weg.  Ook het knopje voor de sluiting achteraan liet ik weg.  Ik inspireerde me daarvoor op de jurk die in mijn kast hangt.  Ik stikte de bovenste centimeters dicht en liet een split.  Uiteraard testte ik eerst of mijn hoofd door het gat paste.  😉

jessy jurk LMV back Collage

Voor de zoom van de buitenstof gebruikte ik de rolzoomfunctie van de overlock.

De eerste lentezon werd gebruikt voor de fotoshoot.  jessy jurk LMV la maison victorjessy jurk LMV la maison victor

 

jessy jurk LMV

Stof en patroon:

vogeltjes stof en katoenbatist – bij Den Depot ↑↓ Jessy Jurk – La Maison Victor (jan – feb 2015)

 

25 thoughts on “Zomerkriebels: Jessy jurk

 1. <3 dat stofje! En herkenbaar… deze jurk staat ook nog op mijn verlanglijstje :). Ik heb zelfs de stof al liggen – ahum. De jurk staat je in ieder geval prachtig!

 2. Hey there! I came from the link party. Your dress caught my attention because I posted a dress today using the same fabric, only mine has much smaller birds (on a much smaller dress). yours looks great by the way.

 3. Supermooi!
  Ik had net hetzelfde probleem als jij. Een superlichte (en dus deels doorschijnende) stof liggen die eigenlijk perfect is voor dat jurkje. Sowieso voeren dus, maar met wat he… Tot nu, je blog. Direct besteld bij den Depot de laatste 1m, oef!!
  Volgende week ga ik ermee aan de slag. Tof dat je ook het knoopje hebt weggelaten. Is die split echt nodig want dacht dat het vooral was om met je hoofd door te geraken. Mss is het helemaal niet nodig om een split te laten? En kan het ook gewoon worden dichtgestikt want in het kleed toch genoeg speling? Haalbaar denk je? En anders zal het uw “oplossing” worden hihi
  Je zal stralen als je deze draagt want wauwie!!!
  X evi

  1. Wat een leuke reactie, Evi. ?De split op de rug is niet echt nodig. Dichtstikken gaat zeker en het zal makkelijker zijn om te voeren. Succes! Ik ben benieuwd naar het resultaat.

 4. Wat een ontzettend leuk jurkje! Het model is leuk maar met de vogels nog leuker! Ik heb zojuist de LMV binnen omdat ik ook nog een mooie stof had liggen waar dit model perfect bij zou staan. Teleurstelling toen ik zag dat zoals bij jou mijn stof waarschijnlijk niet genoeg gewicht heeft maar met voeren moet het gaan lukken. Klein detail: dat heb ik nog nooit gedaan, iek! Bedankt in ieder geval voor de inspiratie en nu maar hopen dat het lukt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *