fbpx

Zomerkriebels: Jessy jurk

jessy jurk LMV

De Jessy jurk uit La Maison Victor (jan-feb 2015) was de reden dat ik het tijdschrift kocht. Ik heb een soortgelijke jurk in de kast hangen waarin ik zou willen wonen.  Zo eentje zelf kunnen maken zou dan ook de max zijn.  

De soepele stof (crêpe??- ik heb weinig kaas van stofsoorten gegeten) vond ik bij Den Depot.  Het is een zeer luchtig stofje.  Er moest dus een voering in komen, wat niet in het originele patroon voorzien is.  Ik deed mijn plannen uit de doeken bij Den Depot en er werd prompt samen met mij op zoek gegaan naar de geschikte voeringstof.  De witte katoenbatist was echter helemaal uitverkocht, maar de eigenares bekende dat ze boven nog een stuk liggen had voor een eigen project.  Ze ging het meteen halen want ik mocht het hebben.  Ze verzekerde me er van dat de stof kort daarop terug ging binnenkomen en ze toch nog geen tijd had om aan haar eigen project te beginnen.  Mijn schuldgevoel zakte dus naar een aanvaardbaar niveau.  jessy jurk la maison victorDoordat mijn stofje een print had, vond ik de plooien in het voorpand overbodig.  Ik liet ze weg.  Ook het knopje voor de sluiting achteraan liet ik weg.  Ik inspireerde me daarvoor op de jurk die in mijn kast hangt.  Ik stikte de bovenste centimeters dicht en liet een split.  Uiteraard testte ik eerst of mijn hoofd door het gat paste.  😉

jessy jurk LMV back Collage

Voor de zoom van de buitenstof gebruikte ik de rolzoomfunctie van de overlock.

De eerste lentezon werd gebruikt voor de fotoshoot.  jessy jurk LMV la maison victorjessy jurk LMV la maison victor

 

jessy jurk LMV

Stof en patroon:

vogeltjes stof en katoenbatist – bij Den Depot ↑↓ Jessy Jurk – La Maison Victor (jan – feb 2015)

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

30 Reacties

 1. gerhildemaakt
  9 maart 2015

  Mooi gemaakt!

  Beantwoorden
  1. Mieke
   9 maart 2015

   Die gaat nog veel uit de kast komen, super!

   Beantwoorden
 2. Saskia Vandenbroeck
  9 maart 2015

  Woot! Woot! Knap!

  Beantwoorden
 3. Annick @ MinnieMie
  9 maart 2015

  Oh zeg, fantastisch!!!

  Beantwoorden
 4. Khadetjes
  9 maart 2015

  <3 dat stofje! En herkenbaar… deze jurk staat ook nog op mijn verlanglijstje :). Ik heb zelfs de stof al liggen – ahum. De jurk staat je in ieder geval prachtig!

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   9 maart 2015

   Allé hup hup, ik ben benieuwd nu 🙂

   Beantwoorden
 5. Regina
  9 maart 2015

  veel knapper dan die in’t boekje 😉

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   9 maart 2015

   *bloos*

   Beantwoorden
 6. Nathalie
  9 maart 2015

  Nice! Toch vriendelijke madammen daar, hè, bij Den Depot! Ook content van!

  Beantwoorden
 7. Zoë
  9 maart 2015

  Ooh zo zomers mooi!!

  Beantwoorden
 8. Patricia
  9 maart 2015

  Een super geslaagd ontwerp! Mooi!

  Beantwoorden
 9. Twinkel Bel
  9 maart 2015

  Supermooi! Da’s eentje die ook op het naaiprogramma staat zodra ik een paar kilootjes kwijt ben.. 😉

  Beantwoorden
 10. jochapeau
  9 maart 2015

  Oh ! Mooi ! Die wil ik ook nog eens maken !

  Beantwoorden
 11. Dietemiet
  9 maart 2015

  Mooi! Mijn stofje ligt ook al klaar! 🙂

  Beantwoorden
 12. Myriam
  9 maart 2015

  Nice!!! Staat je beeldig!!

  Beantwoorden
 13. majella vandeputte
  9 maart 2015

  waaaawh!!! prachtig, precies recht uit een boetiekske 🙂

  Beantwoorden
 14. inspinration
  10 maart 2015

  Hij staat je super! Wat een goed idee van die gesloten achterkant met split!

  Beantwoorden
 15. Magda E.
  11 maart 2015

  Hey there! I came from the link party. Your dress caught my attention because I posted a dress today using the same fabric, only mine has much smaller birds (on a much smaller dress). yours looks great by the way.

  Beantwoorden
 16. Fruits de Mère
  15 maart 2015

  Deze had ik nog niet gezien; zo schoon! Het was daar precies wel straffe lentezon bij jou 😉

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   15 maart 2015

   Alles voor de foto’s hé 😉

   Beantwoorden
 17. Eef Theys
  16 maart 2015

  Knap An! Ik ga u nadoen 😉

  Beantwoorden
 18. Evi
  28 maart 2015

  Supermooi!
  Ik had net hetzelfde probleem als jij. Een superlichte (en dus deels doorschijnende) stof liggen die eigenlijk perfect is voor dat jurkje. Sowieso voeren dus, maar met wat he… Tot nu, je blog. Direct besteld bij den Depot de laatste 1m, oef!!
  Volgende week ga ik ermee aan de slag. Tof dat je ook het knoopje hebt weggelaten. Is die split echt nodig want dacht dat het vooral was om met je hoofd door te geraken. Mss is het helemaal niet nodig om een split te laten? En kan het ook gewoon worden dichtgestikt want in het kleed toch genoeg speling? Haalbaar denk je? En anders zal het uw “oplossing” worden hihi
  Je zal stralen als je deze draagt want wauwie!!!
  X evi

  Beantwoorden
  1. An
   28 maart 2015

   Wat een leuke reactie, Evi. ?De split op de rug is niet echt nodig. Dichtstikken gaat zeker en het zal makkelijker zijn om te voeren. Succes! Ik ben benieuwd naar het resultaat.

   Beantwoorden
 19. […] mijn vorige Jessy jurk meer en meer uit de kast kwam, rijpte het idee om hier een maxijurk van te maken. […]

  Beantwoorden
 20. Marjolein
  23 december 2015

  Wat een ontzettend leuk jurkje! Het model is leuk maar met de vogels nog leuker! Ik heb zojuist de LMV binnen omdat ik ook nog een mooie stof had liggen waar dit model perfect bij zou staan. Teleurstelling toen ik zag dat zoals bij jou mijn stof waarschijnlijk niet genoeg gewicht heeft maar met voeren moet het gaan lukken. Klein detail: dat heb ik nog nooit gedaan, iek! Bedankt in ieder geval voor de inspiratie en nu maar hopen dat het lukt 🙂

  Beantwoorden
 21. Katleen
  4 juli 2017

  Leuke jurk, ik heb net het boek ontdekt in de bib en wou de Jessy jurk maken, ik heb het patroon van de jurk uit het boek overgetekend, volgens mij heb ik 3 cm tekort aan de schouders van het voorpand. Is er nog iemand die dit voorhad?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   5 juli 2017

   Hoi Katleen,
   Het is al even geleden dat ik deze maakte, maar ik kan me geen fout in het patroon herinneren.

   Beantwoorden
 22. Katleen
  5 juli 2017

  Dankuwel voor het antwoord, ik zal de schouders op gelijke hoogte tekenen, ik zie wel hoe het uitpakt. Maar eerst zal ik het patroon een maat kleiner overnemen. ??

  Beantwoorden
 23. Ingrid
  14 april 2020

  Hi An,
  Heel mooi, ben blij dat ik je post tegenkwam.
  Ik heb ook een katoentje liggen voor de Jessy met voering want stofje is wat dun maar vroeg me af aan welke stukken je de elastiek instikt met voering.
  Wordt het niet wat dik met de 4 delen op elkaar of stik je op zowel de buitenstof als de voering een elastiek?
  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 24. An_nononsonsmoms
  27 april 2020

  Hoi Ingrid,

  Het is al even geleden, maar volgens mij deed ik het zo. Ik voerde de top. Ik maakte de rok en de voeringrok. Ik stikte de vier lagen aan elkaar aan de taille naad en dan stikte ik een elastiek op die naadwaarde.

  Hopelijk is het wat duidelijk.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: