De ultieme inpaktips…

…zal je niet van mij te horen krijgen.

Maar misschien wil jij de jouwe wel met mij delen?

Op weekend vertrekken met de Kabouters, het is me wat. Van hot naar her crossen, alles bij elkaar scharrelen: fietsen, helmen, hoedjes, schoentjes, pampers, potjes, slabben, flesjes, melk, doekjes, kleren, jassen, slabben, speelgoed, stoelverhogers, lawaai – verlagers … en dan heb ik het nog niet over mijn spullen gehad.

Elke keer neem ik me voor om zo weinig mogelijk mee te nemen: alleen “the bear” – necessities (Je weet wel, van Balu in Jungle Book) Oh ja, ook knuffelberen, die moeten ook nog mee.

Maar elke keer mislukt het en overweeg ik bijna om de dakkoffer te installeren om een weekendje naar zee te vertrekken. Zeker als er ter plaatse niets voor kindjes is en je zelfs ook nog bedjes moet meesleuren.

geitje

Ik blijf er van overtuigd dat mijn kinderen de grootste smospotten zijn die ongetwijfeld reservekledij nodig hebben, zeker nu die zindelijkheidstraining nog niet afgerond is. En meestal krijg ik nog gelijk ook, helaas.

Onlangs hoorde ik van vrienden dat zij geen enkel probleem hebben om er tussen uit te trekken voor een weekendje. Gewoon een uurtje inpakken en wegwezen… *djoink*. Misschien zijn zij super organized en ligt hun was al netjes gestreken in de kast elke vrijdag? Maar hoe doen ze dat dan weer?

Ik breek er mijn hoofd over: hoe kan ik efficiënter en met minder inpakstress op weekend vertrekken?? En hoe vermijd ik toe te komen met een overvolle auto terwijl we maar 2 dagen weg zijn??

ruighaar

Dus willen jullie alstublieft jullie ultieme inpaktips met mij delen? Dé tips en trics leren van een handig ingepakte auto of een feilloos systeem onthullen om niets te vergeten? Of zo van die handigheidjes die de start van elk weekend of elke vakantie feilloos doen verlopen?

Ik zal jullie eeuwig dankbaar zijn, nu ja, toch voor lang. 🙂 En zal ik dan nadien een post maken om al jullie fantastische ideeën hier te delen? Ik beloof het.

Dus post hieronder gerust een reactie of mail me op nononsonsmoms@gmail.com!

Want in juli gaan we twee weken naar Bretagne en ik kan toch echt geen camionette van den Ikea gaan huren?

ikea

 

 

 

21 thoughts on “De ultieme inpaktips…

 1. Hahha heel herkenbaar. Hier lopen 3 kabouters rond!! Ik begin al de week ervoor dingen klaar te leggen op hun kamer. Stapeltjes met kleren die zeker mee moeten. En ik maak een lijstje op voorhand, in alle rust, wat allemaal mee moet. DAn is het op het moment zelf niet meer nadenken en rondcrossen van hier naar daar . Gewoon je lijstje volgen dan. Ik neem me ALTIJD voor om alles goed op tijd klaar te hebben maar dat lukt NOOIT. Toch veel last-minute nog… Succes maar vooral een héééél leuk weekend!!!

  1. Ja idd een lijstje maken. Een week op voorhand op een rustig moment. Denken van: ik sta op en dan…. (en dan alles opschrijven wat je nodig hebt bij wat je doet tot je gaat slapen) en dan afstrepen bij het inpakken. Spijtig genoeg heb je met kleintjes altijd bijna een verhuiswagen bij…

   1. Mja, die rustig, dat is ook zo’n probleem. Ik ben nogal zenuwachtig om op vakantie te vertrekken. Waarom weet ik eigenlijk niet, want ik ga heel graag op vakantie. Alleen het inpakken, daar zie ik ontzettend zo tegen op. Dat zit wat in mijn genen denk ik. Maar éénmaal in de auto en op de baan, dan valt alle stress weg.

 2. Voor mezelf heb ik de gewoonte om weinig mee te nemen, maar voor de twee kinderen lukt dat niet zo goed…
  We gaan in juli 6 dagen naar Madrid en nemen enkel handbagage mee! Dat wordt dus héél goed selecteren wat wel en wat niet mee mag!
  Ik hou in mijn achterhoofd dat er op bestemming ook winkels zijn, mocht ik iets vergeten. Meteen een goede reden om ter plaatse te shoppen 😉

  1. Wow, 6 dagen en enkel handbagage…*buiging en applaus* 🙂 Dat van die winkels is zeker waar, maar ik heb ook graag mijn eigen spul bij, zeker als je niet de makkelijkste maten hebt. Heel veel plezier in Madrid, geniet er van!

 3. Wij gingen afgelopen weekend naar de Ardennen met een volle auto, dus veel bruikbare tips moet je van mij blijkbaar niet verwachten ;). De voorbereiding is wèl vlot… ik ben een echte lijstjesmadam – heb dus ook een lijst ‘weekendje weg’ ‘weekend kamperen’ ‘lange vakantie’, die ik regelmatig aanpas. Als het moment er dan is, neem ik mijn lijst erbij en staat de boel wel op max. 2 uur klaar – en ja, er ligt hier ALTIJD een ongelooflijke strijkmand en zo ;).
  Veel succes!

 4. Hahahahahaha, wat een grap. Ik herinner me levendig de tijd toen wij met twee jonge kinderen op reis gingen, mét een dakkoffer en een volle achterbak. Ik leef oprecht met je mee, maar ik vrees dat je van mij weinig kan verwachten op dat vlak, behalve als je van alles wil vergeten 🙂

 5. Ik maak geen lijstjes meer maar ga een paar dagen op voorhand van kamer naar kamer en trek alle kasten en schuiven open om te zien wat mee moet. De spullen verzamel ik op 1 plaats en dan probeer ik er nog wat in te selecteren, om dan alles in de valiezen te steken.

 6. Herkenbaar verhaal, helaas 🙂
  Des te jonger de kinderen, des te meer je moet meenemen, is wel al mijn ervaring.
  Ik heb wel een tip om met minder terug te komen!
  Shampoo, douchegel e.d. waar nog maar net genoeg in zit om toe te komen op reis, neem ik mee. Zo kan je die verpakkingen daar al weggooien.
  Zeker niets meenemen wat daar voorhanden is (dus goed op voorhand checken!) Zo nam ik ooit een eetstoel mee en in dat huisje stond er al eentje bijvoorbeeld…
  En ja, een goede planning op voorhand en bij alles twee keer nadenken: gaan ze daar écht mee spelen? 🙂

 7. Ik vrees dat dat met kleine kinderen echt niet te vermijden is hoor. Als wij er eens vertrekken voor een paar dagen, dan wil je ook niet gezien hebben wat we allemaal in die auto stouwen. Lijstjes helpen zeker!
  Wij gaan in juli ook een weekje naar Bretagne, ik durf daar ook nog niet te veel over nadenken 🙂

 8. Of dit een ultieme tip gaat zijn weet ik niet… Ik pak een lege wasmand en ga naar de kast van kabouter 1… Vervolgens pak ik kleding voor heel warm, heel (of iets minder) koud en daartussen, verder vooral zorgen dat je laagjes kunt maken, tot slot pyjama, sokken en ondergoed.
  Daarna ga ik naar de kast van kabouter 2 enzovoort
  Tot slot de algemene zaken: sloffen, slippers en stevige schoenen, bladkleding en toiletzak.
  Mijn ervaring is dat ik voorheen altijd teveel meenam en maar de helft van de kleding niet gebruikt werd… Die laat ik nu voortaanthuis.
  Verder is het heel ontspannend te bedenken dat als je echt iets vergeten bent… Er meestal wel een winkel is waar ze dat verkopen…

  Succes!

  1. Thx! Ik krijg bij het lezen van je reactie meteen het gevoel alsof ik dan wat kan shoppen in mijn eigen huis. Sounds good! Maar dat ligt misschien aan mij 🙂

 9. Als je aan mijn jongens zou vragen of mama goed kan inpakken, dan zou je het heel snel weten … Gegarandeerd het grootste stressmoment voor de vakantie ! Met steevast als gevolg een “schreeuwende” moeder die iedereen commandeert … 😉 Ze weten dat ik inpakken “haat” en proberen echt zoveel mogelijk rekening te houden met mijn humeur van dat moment 😉 Inpaktips … laat maar komen !

  1. Zo herkenbaar! Ik ben blij te lezen dat ik niet de enige ben! Vraag maar aan Echtgenoot, zo afzien dat die doet. Ik kan niet wachten tot Kabouters zelf wat kunnen helpen. 🙂

  2. Ha, grappig. Ik kom uit een gezin met zes (!) kinderen. Mijn moeder had altijd paklijstjes voor ons kinderen, en wij moesten onze eigen spullen klaarleggen. Ik denk dat mijn moeder nog wel even controleerde, maar dat kan ik me niet meer herinneren. Zij deed de algemene lijst (met tent en keukenspullen enzo), en wij deden onze eigen spullen. Mochten ook zelf iets van speelgoed uitkiezen en meenemen, en dan was er op de camping dus ook geen gezeur dat er iets niet mee was (want dan hadden we het zelf maar moeten inpakken…). Ik kan me niet herinneren dat mijn moeder ontzettend gestresst was van het inpakken, dus ik zou zeggen, zet uw kinderen in.

   Ik kijk nu al uit naar de tijd dat ik mijn kinderen hun eigen spullen kan laten inpakken (hihi). Die zijn 4 en 3, dus dat zal nog een paar jaartjes duren…. Succes iedereen met inpakken en veel plezier op vakantie!

 10. hier ook regelrechte chaos en veel gevloek van manlief. Want ondanks dat ik lijstjes maak, kom ik last minute toch nog met dingen aanzeulen die er ook nog bij in moeten.
  Ik ben ook mega slecht in stapelen. Ik leg dus meestal alles op bed en mijn man pakt zonder nadenken in wat ik klaar leg, hij kan wel heel efficient stapelen en inpakken.

 11. Wij zijn afgelopen weekend voor het eerst op weekend geweest. Met 5 – mijn man, ikzelf en ons 3 jongens. Ik maak eerst een lijstje met alles dat ik,nodig heb. Ik steek zo veel mogelijk in curverbakken. Ruim en bovendien stapelbaar. Kledij jongens zaten in een valies en kledij van mijn man en ik in een wasmand. Bij thuiskomst was de vuile was direct binnen handbereik om in de wasmachine te stoppen.
  Babybed en eetstoel hadden we ter plaatse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *